Metal TR.NET - Yerli Gruplarina Sahip CIK !  
  Giriş veya Kayıt Ol
::  Ana Sayfa  ::  Hesabınız  ::  Forumlar  ::  Haberler  ::  Kritik  ::  Fotoğraf Galerisi  ::  Hosting  ::  Köşe Yazıları  ::
Menü
 Site
tree-T.gif Ana Sayfa
 Forum
 Haber Gönder
 Haber Arşivi
 Site Kadrosu
 Extra
 Hosting
 En İyi 10
 İnteraktif
 Demo & Mp3 Arşivi
 Video İzleme
 Fotoğraf Galerisi
 Destek
 Destekleyenler
 Linkekle
 Bizi Öner!
 
İçerik
. Yerli Gruplar
. Yabancı Gruplar
. Biyografiler
. Albümler
. Albüm Kritikleri
. Röportajlar
. Köşe Yazıları
. Köşe Yazıları Arşiv
. Dergiler
. Etkinlikler
· Gitar & TAB
 
Albüm Kritikleri
· KORN - The path of totality
· Hypocrisy-A Taste of Extreme Divinity (2009)
· Cyntia - Endless World (2012)
· Tiamat - The Scarred People
· Moonspell Alpha Noir-Omega White.
· Ghost - Opus Eponymous
· Testament - Dark Roots of Earth
· Lamb of God - Resolution
· Volbeat Live From Beyond Hell/Above Heaven
· Pentagram - MMXII
 
Kısa Haberler

[ Haber Arşivi ]
 
Son 10 Haber
· 100 Metal Sunar: GAEREA
[ 0 yorum - 1223 okuma ]
· Dark Tranquillity Türkiye Turnesi 2021
[ 0 yorum - 3524 okuma ]
· SECURIS yeni Albümünü yayınladı.
[ 0 yorum - 6160 okuma ]
· OPETH 22 Mart 2015′te İstanbul'da, 23 Mart'ta ise Ankara'da
[ 0 yorum - 14346 okuma ]
· Blind Guardian Istanbul konseri 14 Mayıs 2015
[ 0 yorum - 14895 okuma ]
· Blind Guardian 8 yıl aradan sonra yeniden Ankara’da
[ 0 yorum - 14208 okuma ]
· DYING FETUS 11 HAZİRAN 2015 İstanbul'da
[ 0 yorum - 15687 okuma ]
· Kurt Cobain belgeselinden ilk fragman geldi
[ 0 yorum - 15769 okuma ]
· Takıntı - Buhran klibi yayınlandı!
[ 0 yorum - 16879 okuma ]
· Wayne Static 48 yaşında hayatını kaybetti
[ 0 yorum - 17856 okuma ]

[ Devamı Haberler Bölümünde ]
 
Fotoğraf Galerisi

B Noktası



B Noktası



B Noktası



Heretic Soul @ Waldb ...



Heretic Soul



Heretic Soul



Heretic Soul @ Rock ...



Anoreksi Promo 2011



Anoreksi Promo 2011



Anoreksi Promo 2011


[ Fotoğraf Galerisi ]
 
Rastgele Biyografi


Megadeth
 
MetalTR Arama
 
Üyelik
 
Üye Olun
Kayıp Şifre

Güvenlik Kodu: Güvenlik Kodu
Güvenlik Kodunu Girin:
 
Üyelik:
Bugün: 0
Dün: 0
Bekleyen Üyelik(ler): 5
Toplam Üye: 42,762
En Son Üye: electric_wizard

Şu An Bağlı:
Misafir(ler): 533
Üye(ler): 0
Toplam: 533
 
Forumlardan
Last 10 Forum Messages

eskiler bi bakın la ?
Son mesaj atan; ImpLosioN

Şu anda ne dinliyorsunuz?
Son mesaj atan; ImpLosioN

MetalTR Discord kanalı bekleriz
Son mesaj atan; Belorin

Metal dinleyici kitlesi
Son mesaj atan; Belorin

Kiramen Katib-in (Ankara)
Son mesaj atan; SMITD

Ona On Cafe
Son mesaj atan; SMITD

Kurbağa Teorisi
Son mesaj atan; elvistuna

Rotting Christ 10 Aralık 2023'te İstanbul'da!
Son mesaj atan; KopuK

Rotting Christ 10 Aralık 2023'te İstanbul'da!
Son mesaj atan; KopuK

1 mart 2024 Cradle of Filth istanbul konseri
Son mesaj atan; KopuK


[ Metal TR.NET - Yerli Gruplarina Sahip CIK ! ]
 
Köşe Yazıları
 
Biyografi: Decadence
BiyografiAurorA bildirdi: "
2003 senesinde kurulan Decadence, yaşları henüz çok genç olan grup üyeleri tarafından gösterilen olağanüstü çabalar sonucu gün geçtikçe adı duyulan, başarılı bir grup haline gelmiştir. Metal dünyasındaki basamakları hızla çıkan İsveç’li Melodik Thrash grubu Decadence hakkında daha fazla bilgi edinmek için;

Biyografinin Devamına Tıklayınız…









Decadence, Kasım 2003’te Stockholm, İsveç’de kurulan çok genç bir metal grubudur. Bu zamana kadar grubun konsepti, grubun vokalisti ve aynı zamanda menajeri olan Metallic Kitty tarafından oluşturulmuştur. Decadence bunca zaman boyunca hem yeni albümler yaratmış, hem de canlı performanslarını sergilemişlerdir. Sürekli dinleyicisinin karşısında canlı performans sergileyen Decadence, her zaman için yaşayan bir grup olarak görülmüştür. Sahnede çılgınlaşan grup üyeleri, headbang yapmanın yanı sıra, hayranlarıyla bire bir bağlantı kurarak canlı performanslarını sergilemeyi tercih ediyorlar ki, bu da onların gösterilerini daha da cazip hale getiriyor.

Metal piyasasına Death Metal’in hâkim olduğu şu günlerde, İskandinavya’da da birçok yerde olduğu gibi Melodik Death Metal grupları kaynıyor… Piyasanın bu kadar kısa bir sürede bu kadar hızlı bir gelişme göstermesi, yakın gelecekte Melodik Death Metal piyasasının kalabalıklaşacağını ispat ediyor. Bu durum Decadence’in eski köklerini bozmadan yeni bir tarz ortaya koyduğu Thrash Metal piyasasındaki yerini güçlendiriyor. Grup, Thrash Metal piyasasının desteğe ihtiyacı olduğunu ve onu ayakta tutmak için ellerinden geleni yapacaklarını sürekli olarak dile getiriyorlar.

Peki Nedir Bu Melodik Thrash Metal?
Grup, Melodik Thrash olarak adlandırdıkları bu tarz üzerinde uzun süre çalışmıştır. Decandence’in yaptıkları müzikte yer alan klavyesiz Death Metal melodilerinin sertliği nedeniyle, yaptıkları tür Thrash Metal olarak tanımlanabilir. Müzikleri, aşırı agresif kadın vokaller ve homurdanma teknikleri barındırdığı kadar, içinde Thrash Metal çığlıkları da barındırmaktadır. Bu efektlerin orijinal kombinasyonu insanlar üzerinde kayda değer bir heyecan bırakmaktadır. Thrash Metal bazındaki rifflere melodik bir dokunuşla, clean vokali baz alan Thrash sound’a agresif kadın vokali de eklediklerinde ekstrem bir sound elde ettiler. Melodik Death Metal’de çoğunlukla kullanılan klavye, gitar armonileriyle yer değiştirdi. Bu grup yaptıkarı müzikle özellikle Death, Kreator, Testament, Metallica, Children of Bodom ve benzeri grupları beğenerek dinleyen hayranların ilgisini çekebilecek türde bir gruptur.

Grupta Kimler Var?
Grup genç müzisyenler tarafından kurulmuştur. Grup elemanları aşağıda “kadro” incelememizde de görüleceği üzere 1983 ile 1988 yılları aralığında doğan genç kimselerden oluşmaktadır. Daha detaylı incelemeyi aşağıda yapacak olsak da, şuanki kadroyu isim ve görev olarak biraz tanıyalım:

• Metallic Kitty (Ekstrem Vokallerde, ayrıca grubun şarkı sözü yazarı ve menajeri olarak da karşımıza çıkmaktadır)
• Kenneth Lantz (1. Gitar, ayrıca grubun sound teknikeri olarak hemen hemen bütün albümlerde mixler ve kayıtlarla ilgilenmektedir)
• Simon Galle (2. Gitar)
• Joakim Antman (Bass)
• Erik Röjas (Bateri)

Decadence, Metallic Kitty’nin bu amaçla kurduğu HTI Records ile 2006 senesinde “3rd Stage of Decay” debutunu yapmak üzere anlaşma imzalamıştır. Şu an için sadece Decadence kayıtlarını piyasaya sürmek için yürürlükte bulunan bu kayıt firması, ileride dünyanın her tarafından yardıma ihtiyaç duyan gruplar için çalışmalara başlayacaktır.

Ayrıca yukarıda da kısaca değindiğimiz üzere, grubun neredeyse bütün albümlerinde mix ve kayıt işlemlerini Kenneth Lantz yürütmektedir. Lantz Lead gitarın yanı sıra, aynı zamanda grubun sound teknikeri olarak da görev alıyor. Decadence’in sound’unu oluşturan bütün stüdyo işlerinden o sorumlu. Hatta bu konularla ilgili sorular sormak isterseniz onunla buradan irtibata geçebilirsiniz.



Grubun Kronolojik Hikayesi…

2003
Metallic Kitty “Dekapitera” adında bir türlü faaliyete geçemeyen projesi üzerinde çalışıyordu… Tamamen ona ait olan Fin Death Metalinden etkilenmiş Melodik Death Metal grubu projesi varlığını bu grup adına yazılmış tek şarkı olan “Heavy Dose” ile kanıtlıyordu. Sonradan bu şarkı Decadence tarafından geliştirerek piyasaya sürüldü.

Metallic Kitty, gruba gitarist almak için yaptığı sınavda, Christian Lindholm ve Niclas Radberg’i buldu. İkili ilk grupları olan “Devastator”’dan Metallic Kitty ile yeni bir grup kurmak üzere ayrılırken, bir gösteri sırasında tanıştıkları baterist Peter Lindqvist’e gruba katılmak isteyip istemeyeceğini sordular. Peter da kabul ederek projedeki yerini aldı.

Neredeyse bütün provalarda Metallic Kitty’yi takip eden Kenneth, “Demented” isimli gruptaki sezonluk gitarist görevinden ayrılarak basçı olarak projeye dâhil oldu. İşte bu sayede grup tamamlanmış oldu ve diğer grupların hayalini bile kuramayacağı kadar hızlı bir şekilde gösterilerde yer almaya başladılar. Christian Lindholm birkaç albüm inceledikten sonra “Ravenous” ismini gruba yakıştırdı ve grup çıktıkları iki gösteride de bu adla anıldı. Aceleyle ve düşünülmeden karar verilen bu isim Christian Lindholm’un Arch Enemy koleksiyonundan kaynaklanıyordu. Grup, kendilerine resmi bir isim bulmaya karar verdiler ve sonunda Metallic Kitty’nin eski fikri “Decadence”’de karar kıldılar.

Peter o zamanlarda iki grupta daha çalıyordu (A-Bros ve Canopy). Decadence’in kuruluşundan neredeyse altı ay sonra, grubun emekleme döneminde Peter diğer iki grubuna ağırlık vermeye karar vererek gruptan ayrıldı.

2004
2004 senesi Decadence’in gruba baterist almak üzere sınav düzenlemesiyle başladı. İki ay sonunda Patrik Frögéli sınavda başarı göstererek, gruba dâhil oldu. Grubun kadrosu Şubat ayında, en sonunda tamamlanabilmişti. Grup, birkaç hafta sonra bateride Peter Lindqvist’in bulunduğu ilk demo yani tanıtım kayıtları olan “Land of Despair”’i kaydettiler. Sınırlı zamanları vardı ve Kenneth Lantz stres içinde kayıt ve mix işleriyle uğraştı. Söz konusu demo hala kısıtlı sayıda satılmakla beraber, bu tanıtım kaydındaki iki parça, üzerlerinde gruptan ayrılan eski üyeler Christian Lindholm ve Niclas Radberg katkısı bulunduğundan, bugün için grup tarafından çalınmamaktadır.

Her nasıl olduysa, problemler grubun peşini bir türlü bırakmıyordu. Bu sefer de Christian Lindholm askere gitmek üzere gruptan ayrılmak zorunda kaldı. Yaklaşık bir ay kadar sonra Decadence her iki gitaristle de yollarını ayırmıştı. Sezonluk basçı Kenneth Lantz gruba yeni lead gitarist olarak katıldı ve Decadence’i daha önce olduğundan daha çok ciddiye almaya başladı.

Lead gitar açığını kapatan Decadence böylece basçı ve ritim gitarist bulabilmek amacıyla sınav açtı. 2004 sonbahar aylarında, sınavlardan bir ay kadar sonra Roberto Vacchi Segerlund, üç ay kadar sonra ise Mikael Sjölund gruba dâhil oldu. Bu sayede Decadence ikinci defa kadrosunu tamamlamış oldu.

2005
2005 yılı Mart ayında grup kendi ismiyle anılan ilk uzun soluklu albümlerini tamamladılar. Bu albümde de demoda olduğu gibi kayıt işleriyle Kenneth ilgileniyordu. Grubun önüne çıkan gösteri fırsatları da bu albümün başarısını kanıtlar nitelikteydi. İşte 2005 senesi grubun emeklerinin karşılığı olarak, halkın grubun adını telaffuz etmeye başladığı yıldı…

Neredeyse bir sene süren gösteri ve turnelerden sonra Decadence daha iyi bir duruma gelmek için bir kez daha köklü değişikliklere gitti… Grubun içinde birçok tartışma ve iç problemler yaşanıyordu. Grup içi kişisel çekişmeler olumsuz yönde yükseliyor, ayrıklıklar çoğalıyor, grup için her şeyi bir arada tutmak zorlaşıyordu. 2005 senesindeki yaz turnesinden sonra Metallic Kitty bütün bu stres dolu durumlardan kaynaklanan sağlık problemleri yaşadı. Aynı yıl, Haziran ayında grupla yaptığı ciddi bir görüşme sonunda Mikael Sjölund yerine Daniel Green’i, Roberto Vacchi Segerlund yerine Joakim Antman’ı, Patrick Frögéli’nin yerine ise Erik Röjas’ı getirdi. Aynı sene Kasım ayında grup yeni albümleri “The Creature”’ı yeni kadro ile tamamlamışlardı.

2006
2006 senesinde lanet devam ediyordu… Kadro değişimi yeniden gündeme geldi… Aslında şuanda grupta bulunan üyeler (Metallic Kitty, Kenneth Lantz, Joakim Antman ve Erik Röjas) arasında güçlü bağlar kuruluyordu. Ancak Daniel Green, bu birliktelik duygusundan yoksun olması, işlerden kaçması nedeniyle bir türlü grupla güçlü bağlar kuramıyordu. Decadence bir kez daha kadro değişimi için güç bir karar vermek zorundaydı. Sonuç olarak 2006 senesi Mart ayında eski ritim gitaristleri Daniel Green ile yollarını ayırma kararı aldılar.

Kadronun tamamlanması için şimdiye kadar hep acele eden grup, bu sefer temkinli olmaya karar verdi ve doğru kişiyi bulmak için daha detaylı ve telaşsız bir arayışa başladılar. Gruba uyum sağlayabilecek doğru kişiyi bulana kadar, sezonluk gitaristlerle idare etmeye karar verdiler. Bunun üzerine sezonluk gitarist olarak beş gösteride yer alan Castillion’dan Ulf Sörman ile anlaştılar.

2 Ekim 2006’da Decadence Metallic Kitty’nin indie kayıt firması HTI Records ile anlaşma imzalayarak, üçüncü uzun soluklu albümleri “3rd Stage of Decay” albümünü yayınladılar. Bir kez daha kayıt işlerinin arkasında Kenneth ismi göze çarpmaktadır. Albüm grubun üçüncü ve en güçlü kadrosunu, bu dört kişilik kadroyu sembolize etmektedir.



2007
Metallic Kitty yeni sezonluk gitarist olarak Simon Galle’yi buldu ve Simon da yaklaşık 6-7 aylık bir çalışmadan sonra Decadence’deki yerini kalıcı kıldı. 26 Temmuz 2007 tarihinden beri Simon Gale grubun kalıcı üyesi haline gelmiştir. Grubun resmi web sayfasında bu konuyla ilgili olarak yapılan açıklama şu şekildedir;

“Sizler için güzel haberlerimiz var! Neredeyse altı aydır gösterilerde bizimle beraber gördüğünüz, sezonluk gitaristimiz Simon Galle’nin sürekli ikinci gitarist olarak grubumuza alındığını resmi olarak duyuruyoruz! Aramıza katılması hepimizi çok mutlu etti ve hepimiz kendisine “Hoş geldin” diyoruz! Yeni elemanımızı görmek için tıklayınız.

Resmi kadroda değişiklik yapıldıktan sonra, grubun yeni resmi kadrosuyla çekilmiş resimlere ihtiyacı vardı. İşte, Michael Johansson’un karşısına geçen grup, 25 Ağustos’da yeni fotoğraflar çektirdiler ve bu resimleri de resmi MySpace Profilinde yayınladılar. Grubun çekilen son resimlerini görmek için tıklayınız.

Ancak gelişmeler bu kadar kısıtlı değildi elbette… Grup hızla gelişiyor, geliştikçe hayran kitlesi artıyordu… Sonunda grup için resmi bir fan kulübü zorunlu olmuştu. “Disciples of Decay” adı altında kurulan fan kulübü, grubun resmi fan kulübü ilan edilmiştir. Grubun sitesinde, alttaki menüde bu “Disciples of Decay” ile ilgili bilgileri bulabilirsiniz. Grubun resmi web sitesi için tıklayınız.

Yine 2007 senesinde gerçekleşen güzel gelişmelerden biri de, Japon kökenli dergi Burrrn!’de yayınlanan Metallic Kitty ile gerçekleştirilen röportaj olmuştu. Grubun Japon hayranları tarafından ilgiyle karşılanan bu röportaj, derginin Haziran ayı baskısında yayınlandı.

2007 yılının gruba getirdiği güzellikler bunlarla bitmiyordu. Grup, Belçika’daki hayranlarıyla buluşmak üzere 2008 yılında Belçika/Leuven’de düzenlenecek olan “Thrash Festival”’de yardımcı headline olarak yer almak üzere anlaşma yaptı.

MetalTR üyeleri için Decadence ile, dördüncü albümleri için çalışmaya başladıkları bugünlerde irtibata geçerek, gerek grubun geçmişi hakkında, gerekse yeni albümleri hakkında bilgiler edinmeye çalıştık. Söz konusu röportajı aşağıda bulabilirsiniz, ancak öncelikle kadroyu tanıyalım…

Kadro…

Metallic Kitty (Kitty Saric):

Enstrüman: Vokaller
Doğum Tarihi: 1986 – 20 Yaşında
Burcu: Akrep
Tipi: 178 cm boy, 47 kg
Etkisi Altında Kaldığı Sanatçılar: James Hetfield (Metallica), Chuck Schuldiner (Death), Piotr Wiwczarek (Vader), Mille Petrozza (Kreator), Alexi Laiho (Children of Bodom), Chuck Billy (Testament), ve daha birçokları…
Favori Albümü: Metallica - …And Justice For All
Konuk Olarak Katıldığı Gruplar: Triton Enigma, Netherbird
Sevdikleri: Gitarlar, Haşin Metal Konserleri, Gösteriler Yapmak, Provalar ve Şarkılar Yazmak.
Nefret Ettikleri: Dublaj homurtu vokaller ve sinir bozucu efektler. Değişen Hip Hop Metal ve dar görüşlü insanlar.
Donanım:Kulak delici vokaller
Mikrofonları
Shure PGX24E/PG58R1
Shure SM58LC
Shure SM57LC
Özlü Söz: “İnanç varsa, yol da vardır.”



Kenneth Lantz:

Enstrüman: Lead Gitar
Doğum Tarihi: 1983 – 23 yaşında
Burcu: Yay
Tipi: 185 cm boy, 80 kg
Etkisi Altında Kaldığı Sanatçılar: James Hetfield (Metallica), Eric Peterson (Testament), Chuck Schuldiner (Death), Jeff Waters (Annihilator), Dave Mustaine (Megadeth)
Favori Albümü: Metallica - Master Of Puppets
Önceki Grubu: Demented
Sevdikleri: Yolda olmak, Bira/Viski ve Kitty
Nefret Ettikleri: Yalancılar
Donanım:
Gitarları:
ESP Eclipse-I CTM VBK
ESP LTD H-300
Jackson Dinky AR
Pickups:
EMG 81 + EMG 60
EMG 81 x2
EMG 81 x2
Teller:
Ernie Ball 0.11-0.48
Amplifier:
ENGL Powerball
Randall
Pedallar/Efektler:
Ibanez DE-7 Delay
Özlü Söz: “Heh, iyi…!”



Simon Gale

Enstrüman: Ritm Gitar
Doğum Tarihi: 1986 – 21 Yaşında
Burcu: Başak
Tipi: 179 cm. boy, 67 kg.
Etkisi Altında Kaldığı Sanatçılar: Iron Maiden (Dave Murray), Megadeth (Dave Mustaine), A.C.T, Freak Kitchen (Matthias IA Eklundh), Annihilator (Jeff Waters).
Favori Albümü: Iron Maiden - Seventh Son Of A Seventh Son
Diğer Grubu: Aleister
Sevdikleri: Hippir tarzı bateriler, göğüsler ve gitarıma aşk yapmak!
Nefret Ettikleri: Elektrik süpürgesi ile temizlik yapmak.
Donanım:
Gitarlar:
Jackson RR3
ESP LTD H100
Özlü Sözü: “Heavy metal or no metal at all. Whimps and posers – leave the hall?” (Metal müzikten ziyade işin havasıyla ilgilenenlere karşı söylenen bir tür tezahürat.)



Joakim Antman

Enstrüman: Bass
Doğum Tarihi: 1987 – 20 yaşında
Burcu: Kova
Tipi: 180 cm boy, 92 kg.
Etkisi Altında Kaldığı Sanatçılar: Peter Iwers (In Flames), Jason Newsted (ex Metallica)
Favori Albümü: In Flames – Come Clarity Eski Grubu: Hellicon
Sevdikleri: Müzik
Nefret Ettikleri: Rom şişesinin boş kalması!
Donanım:
Bass:
ESP LTD B-155 ABS
ESP LTD B-155 STBLK
Gibson SG
Amplifier:
EBS HD350
Ampeg SVP PRO pre amp
Cabinet:
EBS 4*10"
1*15" cabinet
Efektler:
Boss ODB - 3 overdrive
Korg DT - 10 Tuner
Özlü Sözü: “Beğendin mi?”



Erik Röjas

Enstrüman: Bateri
Doğum Tarihi: 1988 – 19 yaşında
Burcu: Balık
Tipi: 171 cm boy, 57 kg.
Etkisi Altında Kaldığı Sanatçılar: Death, Children Of Bodom, Cynic, Gene Hoglan, Sean Reinert, Richard Christy, Jaska Raatikainen, ve daha birçok kişi…
Favori Albümü: Death – Symbolic (Huzur içinde yat Chuck)
Diğer Grubu: Hönsavel
Sevdikleri: Davullar, bira, gösteriler/festivaller, partiler, Hatecrew arkadaşları
Nefret Ettikleri: Hoşuma gitmeyen herşey
Donanım: Mapex Drums, Remo Drum Heads, Zildjian/Sabian Cymbals, Vic Firth/Vater/Wincent sticks, Tama HP200TW pedals
Özlü Sözü: “Benden nefret etmen s*kimde değil!”



Kitty Diyor Ki;

Benim adım Kitty Saric, genelde Metallic Kitty olarak tanınırım. Stockholm/İsveç’deki Melodik Thrash Metal grubu olan Decadence’in lideri, aynı zamanda vokal olarak lead growler ve ekstrem screamer olarak grupta yer alıyorum.

20 yaşındayım ve 12 yaşından beri scream (çığlık) konusunda kendimi geliştirdiğimden bu benim içgüdüm haline geldi, gitar çalmak ise en büyük hobimdir. Birkaç sene önce bir gruba vokalist olarak katılmıştım. İşte o grup benim hayatımın projesi olacak olan, bugünkü Decadence haline geldi.

Decadence için bütün yönetim işlerini gerçekleştiriyorum ve bu da benim zamanımın %150’sini alıyor… Aynı zamanda artwork/website işleri için tasarımlar yapıyorum ve Decadence’in ihtiyacına yarayan, grubu geliştirici her şey için uğraşıyorum. Eğer bizi bir gösteri için çağırmak isterseniz, ya da bizimle ilgili herhangi bir sorunuz varsa, lütfen aşağıdaki e-posta yardımıyla bana ulaşın. Bana ulaşan her şeye cevap vermekten memnun olurum!

Benim müzikal ilhamımın kaynağı, her zaman olacağı gibi, Thrash Metal ile birlikte muhteşem Metallica aşkımdır. Daha başka birçok esin kaynağı var ve bunları sıralamak gerekirse, myspace adresimdeki “Top 8 Friends List”’e göz atabilirsiniz. Gerçi etrafta insana ilham verici pek çok grup daha var…

Eğer benimle ya da Decadence ile irtibata geçmek isterseniz bizlere aşağıdaki adreslerden ulaşabilirsiniz;

[email protected]
www.decadence.se

Metal hayatımdaki en önemli olgudur ve piyasayı desteklemek için elimizden gelenin en iyisini yapacağız!
Size Decadence’i göstermek için elimden gelen her şeyi yapacağım ve her zaman dediğim gibi:

“Eğer inanç varsa, yol da vardır!”


*Metallic Kitty’nin MySpace Profilinden alıntılanmıştır.

Albümleri ve Şarkılar…

2004 – Land of Despair
Piyasaya Sürülüş Tarihi: 22 Mayıs 2004
Türü: Demo
Label: Independent
Notlar: Resmi baterist Peter Lindqvist ve Niclas Radberg demo boyunca çaldılar. “Despair” ve “The Bell Tolls For Three” Decadence tarafından artık hiçbir şekilde çalınmamaktadır. Albümün mixleri ve kayıtları Kenneth Lantz tarafından gerçekleştirilmiştir.

Albümdeki Şarkılar:

1- Despair (Umutsuzluk) 03:20
2- Heavy Dose (Yüksek Doz) 04:19
3- Among The Fallen (Günahkârlar İçinde) 04:01
4- The Bell Tolls For Free 04:06

2005 – Decadence
Piyasaya Sürülüş Tarihi: 28 Şubat 2005
Türü: Albüm
Label: Independent
Notlar: Bu albümde eski kadrodan baterist Patrick Frögeli, basçı Roberto Vacchi Segerlung ve ritim gitarist Mikael Sjölund çalmıştır. Albümün mixleri Emil Holmgren tarafından gerçekleştirilirken, kayıtları Kenneth Lantz gerçekleştirmiştir.

Albümdeki Şarkılar ve Kitty’nin Notları:

1- Wrathful And Sullen (Öfkeli ve Somurtkan) 05:08
Wrathful and Sullen, iki tür günahkârla ilgili. Dante Alighieri tarafından yazılan “The Inferno” yani “Cehennem” adlı yapıtta açıklananların ayrıntılarını içeriyor. “Wrathful and Sullen”, Cehennem’in üstünde yer alan beşinci katman olarak da izah edilebilir. Öfkeli, durmaksızın birilerine saldırır, çamurun altında mezarda somurtkanların ruhları yatmaktadır. Yaşamı sırasında somurtkan, aydınlığa çıkmayı reddettiğinden, sonsuza kadar kokuşmuş suyun altında yatma cezasına mahkûm edilir. İlk dize öfkelinin yazgısını anlatırken, ikinci dize somurtkanın yazgısını anlatır. Üçüncü dize ise hepsinin özetini ortaya koymaktadır. Şarkı bütünüyle bu kimselerin günahlarını ödemek için acı ve ıstırap çekmelerini anlatırken koro da bunun anlamını sorgular.

Bütün bunlara öfkelenmeye gerek var mıydı?

2- Heavy Dose (Yüksek Doz) 04:19
Heavy Dose, genel olarak yaşamda çekilen aşırı acıyı konu alır. Bu adeta bir kimsenin her türlü acıyı çekip, daha fazlasını kaldıramayacak bir hale gelişidir. Şarkının adından da anlaşılacağı üzere, bu durum adeta “overdose” gibidir... İlk mısradaki “golden age of sin” (hayattaki en zor zamanın) insanın unutulup gitmesine neden olduğunu ifade eder. Bütün olanlara rağmen, hala içinizdeki bu acıyı taşıyabilecek kadar güçlüsünüzdür. Bu asla bitmeyecek bir eziyet gibidir… Bu sırada koro insanların pek çoğunun karman çorman olduğunu söyler. Sorular içindeki bir insanın hissettikleri için daha çok insanın utanması gerekmektedir. Şarkı kendi içinde asla bitmeyen bir döngü gibidir. Şarkıdaki her kelime acıyla ilgilidir, hiçbir çözüm yolu yoktur ve asla kazanan olmayacaktır.

Bu duygu yüzeye çıktığında öleceğim

3- Black Eternity (Kara Sonsuzluk) 04:56
Black Eternity geçmişte yaşanan korkunç anılara sahip olmakla ilgilidir. Anılar geleceği de karanlığa itmektedir. Geçmişi insanın aklını karıştırır, agresifleştirir, depresif bir hale sokar. Her şey sonsuza dek karanlık kalmaya mahkûm gibidir, aydınlığa veya mutluluğa dair hiçbir işaret bulunmamaktadır. Şarkıdaki köprü tamamen umutsuzluktur. Kişinin önemsediği herkesin çekip gittiği, bulunduğu yerde durmanın anlamsız olduğu, kaçmaktan başka yapılacak hiçbir şeyin olmadığı bir dönemi anlatmaktadır.

Duygularımı geri ver ve bu gizemi kaldır

4- Decadence (Çöküş) 04:22
İlk mısralar ölümle ilgilidir. Bütün sonlardan önce sonu gelmek bilmeyen zaman vurgulanır. Koro der ki; her şeyin sona doğru gidiyor olduğu düşüncesi, geçmişte yapılması gereken, yarım kalan bir şeylerin varlığı nedeniyledir. Bu kelimeler, ya da diğerleri kaderin yazgısının değiştirileceğini söylemez. Kolay yoldan ya da zor yoldan gidilmesi “cehennem için cennetin reddedilmesini” gerektirse bile… Sürekli aşağı düştüğünü, dibe yaklaştığını hissedene kadar umutsuzluktur aslolan… Kişi daha önce defalarca ihanete uğramıştır ve ikinci dizede de birçok soru sorulmaktadır. Çöküşün ta kendisi, yaşam dolu bir kimseye köklerini salıyor…

Tek başıma kaldım, uzaklarda çürümek için

5- Foyer Of Hell (Cehenneme Giriş) 03:45
“Foyer of Hell”, cehenneme girişi anlatmaktadır. Dante Alighieri’nin “The Inferno” (Cehennem) adlı yapıtından etkilenilmiştir. Bu cehenneme giren bir kimsenin hikâyesidir. Terk edilmiş insanların arasından geçerken acının bitmek bilmeyen ağlayışlarını duyuyordu… Burada adı geçen “the three mighty presences”, “şiddetin ve hırsın aslanı”, “şeytani kötülük ve hilekârlık leoparı” ile “iradesine sahip olamama kurdu” da denilen üç canavarı ifade etmektedir. İkinci dize solucanlar ve sinek larvalarıyla dolu bir arazide kana susamış eşekarılarının uçuşunu anlatmaktadır. Koro bir bakıma özgürlüğü de sembolize eden kapıdan geçebilmek için gereken talimatları verir gibidir…

Bu kâbusta yaşayacağım…

6- Among The Fallen (Günahkârlar İçinde) 04:21
Çoktan günahkâr olmuş bir insanın hikayesini anlatan, bunalıma sokucu bir şarkı… Bunun geri dönüşü yoktur ve yaşam sona ermiştir… İlk dizede, kişi hala yaşadığını sanmaktadır ama sonrasında yer alan her şey merhametin çığlıkları ile ilgilidir. Gözlerini açtığında geçmişten anılar bir görünüp bir kaybolmaktadır. Sonunda, hikâyenin kahramanı sonsuz cehennemin kazandığını, ancak içinde hala bir şeylerin yaşadığını söyler.

Hiç kimse ruhumun içindeki kuzgunu göremez

7- Dagger Of The Mind (Aklın Hançeri) 04:34
“Dagger of the Mind”, başlığını Shakespreare’in “Macbeth”’inden alsa da, Star Trek’in erken dönemlerini esas almıştır. Şarkının kendisi bir tesiste bir takım psikiyatrik zırvalara maruz kalan bir kimsenin hikâyesini anlatır. Tesisin müdürü topluluğu kontrol etmek için olmasa da, tesisin içindeki hastaları kontrol etmek amacıyla beyin yıkama cihazları kullanmaktadır. Göz kırpma hızıyla çalışan bu alet, hastalara sandalyeye bağlı oturdukları küçük, karanlık bir odada uygulanmaktadır. Bütün bu şarkı bu şekilde işkencelere tabi tutulan insanların deneyimlerini anlatır. Ve elbette ki, şarkının içindeki güzel söz de filmden alıntıdır.

Avcıların gece tuzakla yakaladıkları bir kurt gibi inlemek… 8- War Within (Savaş İçinde) 04:24
Aslında “War Within”, “Black Eternity” adlı şarkının birinci bölümüdür. Kötülük gerçekleşmeden önce, korkunç anıların oluşması sağlayan şeyler burada meydana gelmiştir. Sonunda şu dize görülür; “Yaşam sonsuz bir denemedir, yaşam eğreti bir emanettir.” Bu ironik cümle, İncil’den alıntılanmıştır. Aynı şey “Arayan herkes bulur” kısmı için de, bir sonraki dizedeki “Arayan herkes bulur ve yok eder” kısmına kadar bu cümleler için de geçerlidir. Şarkının bütünü nefret ve öfkeyle ilgilidir, bütün düşünceler adeta taşmaktadır.

Depresyon beni canlı canlı yiyor…

2006 - The Creature
Piyasaya Sürülüş Tarihi: 17 Kasım 2005
Türü: Albüm
Label: Independent
Notlar: Bu albümde yeni kadro şu şekildedir; Kitty Saric, Kenneth Lantz, Joakim Antman, Erik Röjas ve Daniel Gren. Kayıt ve mix işleri Kenneth Lantz tarafından gerçekleştirilmiştir.
Bu albüm içinde bir şarkının girişinde gizli bir parça yer almaktadır. Bu enstrümental parçanın adı “Prim”’dir. Bu, Hırvat halk müziğinde telli çalgılar orkestrasında öne çıkan bir enstrümanla çalınmaktadır. Bahsi geçen enstrüman, beş telli bir çalgı olmakla birlikte, alttaki iki telin eşit konumları sayesinde uyumlu sesler alınabilmektedir. Intro olarak kullanılan “Prim” yaklaşık 100 yaşında olan bir ezgidir.

Albümdeki Şarkılar ve Kitty’nin Notları:

1- Red (Kırmızı) 04:14
Bu şarkı acıyla ilgilidir. Zaten renk olarak da kanı, ateşi ve dolayısıyla acıyı simgeler. Bu şarkıyı yazarken, hastalık ve parçalanmış hayalleri de düşündüm. Bütün şarkı özet olarak… Hmm bu o kadar dümdüz anlaması kolay olan bir şey değil. Bu şarkı daha çok saf düşüncelerden oluşuyor. “Şeytani yaratıklar aklımın içinde saklanıyor”. Ben kırmızıyı ve dolayısıyla bu şarkıyı daha çok gözlerimin önünde gördüğüm renk olarak, savaş sonrasında savaş alanı olarak ya da uyarı ışığı olarak yahut da dünyanın rengi olarak tarif edebilirim. Bu da albümün teması olarak bütün albümü “Red Album” haline getiriyor.

Kırmızı görüşümü bulandıran bir sondur…

2- Labyrinth (Labirent) 05:32
Bu şarkı daha çok hayat içinde yolumuzu kaybettiğimiz anları anlatır. Labirentin kendisi hayattır ve labirentin içinde tıkılıp kalmak, bütün çıkış yollarının kapanması, çıkacak yol bulamamak da umutsuzluğu anlatır. Tuzağa sıkışmışsınızdır, ümitsizce bir yol bulabilmek için etrafta koşuşturmaya başlarsınız… “Ne düşündüğünü biliyorum, sonsuza dek kaybolduğumu düşünüyorsun, hatalısın, her zamankinden daha güçlüyüm!” Bu yazıyı çok uzun yıllar önce yazmıştım. Bu şarkı sözü içerisindeki tek optimistik ve pozitif olan söz de sanıyorum budur. Bu sözün anlamı, her şey ne kadar cehennemvari görünse de, her ne kadar umutsuz olsak da asla vazgeçmemek gerektiğidir.

Şimdi beni kim serbest bırakacak?

3- The Creature (Yaratık) 04:16
Gerçekten dibe vurduğunuzda ya da aşırı derecede depresif olduğunuzda, kendinizi insan gibi göremezsiniz. Kendinizi kafese kapatılmış bir yaratık gibi hisseder, kafesin dışında sizi rahatsız eden, hatta belki bir çubukla sürekli sizi dürtükleyen insanlarla sorunlar yaşarsınız. Ruhunuz nefretle dolarken, çılgına dönersiniz… Koro bu delilikten uyanmanız için bir çağrı gibidir. Bu gerçekten olabilecek gibi midir? Her şey nasıl bu hale gelmiştir?

Bak bu benim, ve bak bana, ne hale geldiğime…

4- Wasteland (Boş Arazi) 03:06
Bu şarkı, George Miller’ın “Mad Max – The Road Warrior” filminin etkisi altında yazılmıştır. Zaten şarkının klibinde de bu filmden sahneler yer almaktadır. Şarkı sözlerini ise, eğer bu film için yazılan kritikleri okumuşsanız rahatlıkla anlamanız mümkündür. Bu konuda daha derin bilgi isterseniz, “Fallout” isimli oyunu oynayın… Özet olarak, dünya üzerindeki her türlü yaşamı sona erdiren büyük bir Nükleer Savaş sonrasında dünya yeni yeni kendine gelmeye başlamıştı… Sadece birkaç kişi hayatta kalmayı başarabilmişti… Onlar da anarşi ve vahşilikle yaşamak zorundaydılar…

Sağ kalmamalıydık ölmemiz gerekseydi

5- Possession (Sahip Olmak) 03:48
Bu şarkı insanın kendi ayakları üzerinde durmasını ve diğer insanların ona kendi isteklerini yaptıramamasını ya da başka bir deyişle, kendisinin sahibi olmasını ve başkasına ait olmamasını anlatır. Şarkı her şeyin nasıl da yanlışa doğru gittiğini ve sonunda hepsinin nasıl bittiğini anlatır.

Sana inanmıştım, ama sen bana ihanet ettin…

6- Killing Perseverance (Öldüren Sabır) 03:46
Bu aslında gördüğüm bir rüyaydı… Beton bir binanın içinde kıstırılmıştım ve çıkış yolu bulamıyordum. Ayrıca orada yalnız da değildim. Her yerde zombiler vardı. Her nereye kaçarsam kaçayım sürekli olarak beni kovalıyorlardı… Sonunda beni yakaladılar ve dişlerini etime sokarak acılı bir şekilde öldürdüler. Uyandım… Tekrar uyuduğumda yine zombilerin bana yaklaştığını görüyordum. Yine kaçtım ama tekrar yakaladılar beni… Her seferinde etimi delerek bana işkence ediyorlardı. Bu asla bitmeyecek bir kâbus gibiydi ve rüyanın etkisinde kalarak bunu yazmaya karar verdim. Benim için bu şarkı hiçbir konuda başarıya ulaşamamak ve karar aşamalarında hep yanlış yolları seçmeyi sembolize ediyor.

Bir sonraki denemede daha çok öleceğim…

7- Desperate Secrecy (Umutsuz Esrarengizlik) 03:31
Ne yazık ki, bu şarkıya uzun uzadıya yorum yazmak istemiyorum. Bu şarkı benim için diğerlerinden daha kişisel bir şarkı… Bu da yine benim bir şeyler karaladığım anlardan biriydi…

Bu kadar çok şey öğrenmek için bu kadar az zaman…

8- Inside (İçinde) 03:52
Bu şarkıyı bana çok yakın olan, bir süre önce kanser yüzünden uzaklara göçüp giden biri için yazdım. Düşüncelerimi ve kelimelerimi onu hatırlamak için kullandım. Bu şarkıyı oluştururken herhangi bir enstrüman düşünmemiştim, bu sadece aklımdaki basit notlardı… Şarkının başlığı onun içindeki acı, benim içimdeki acı ve bu berbat hastalığı ifade ediyor.
Seni çok seviyorum, umarım yenilenmişsindir ve benim gücümü de içine almışsındır, huzur içinde yat…

Uyanıyorum, o bir rüya mıydı?

2006 – 3rd Stage of Decay
Piyasaya Sürülüş Tarihi: 2 Kasım 2006
Türü: Albüm
Label: HTI Records
Notlar: Decadence’in Metallic Kitty’ye ait olan HTI Records’dan piyasaya sürülen ilk albümü… Kayıt ve mix işleri diğer birçok albümde olduğu gibi Kenneth Lantz’ın işi…

Kitapçıkta bulunan bütün resimler orijinal olarak www.opacity.us adresinde işlerini görebileceğiniz yetenekli Motts tarafından çekilmiştir. Orijinal fotoğraflar sitemizde, şarkılarımızın bulunduğu yerdeki “info” kısmına tıklamak suretiyle görüntülenebilir. Modifiye edilmiş halleri ise sadece “3rd Stage of Decay”’in kitapçığında bulunmaktadır.

Albümün Japon baskısı bir de bonus parça içermektedir. Bu parça “Corrosion” Xentrix’den Chris Astley ile birlikte gerçekleştirilmiştir.

Japon Baskısının Piyasaya Sürülüş Tarihi: 27 Haziran 2007

Albümdeki Şarkılar ve Kitty’nin Notları:

1- Corrosion (Yıpranma) 03:41
Corrosion, mekanik bir dünyada paslanarak ve hatta neredeyse ufalanma derecesinde paslanarak yaşamayı anlatır. Motorları kapatma ve bu stresli monoton yaşamdan uzaklaşma amacını anlatır. Uzun bir süre geçer ve her şey yıpranmış ve devirli makinelerin arasında sıkışmış gibi görünür.

Paslanmış bir makine-adam yaşama tutkusuyla avlanır…

2- Claustrophobia (Klostrofobi = Kapalı Yerde Kalma Korkusu) 03:17
İsimden de anlaşılacağı üzere, “Labyrinth” şarkısına ve “Red Album”’den “The Creature” şarkısına cevap niteliğinde bir şarkıdır. Tuzağa düşürülmek, ama bu sefer daha uzun bir süre için… Bu birçok şeyi sembolize edebilir. Hayal kırıklığı, öfke, pişmanlık ve acı. Ve elbette ki dışarı çıkma isteği…

Koşmak, kaçmak istiyorum…

3- 3rd Stage of Decay (Çürümenin 3. Aşaması) 05:07
Bu şarkı insanın kendisiyle olan bir diyaloğu gibi… Şizofrenik bir diyaloğa benzese de, henüz tam anlamıyla şizofrenik değil. Çürümenin 3. aşaması, en yüksek çökmenin son aşamadır…

Notlar:
- Bu isim aynı zamanda grubun şimdiye kadar en güçlü halini aldığı 3. kadro değişimini de simgelemektedir.
- Şarkı sözünün bazıları, özellikle koronun söylediği yerler, ünlü dilbilimci Ferdinand de Saussure’nin özlü sözünden etkilenilerek yazılmıştır. Söz konusu özlü söz şu şekildedir;
“Doğal nedenlerle oluşan karmaşık kanı, kendi çürüme sürecinde düzenli hale gelmelidir.”

Birlikte, sonsuza dek, kendi kölelerimizle

4- Theater of The Absurd (Absürdün Tiyatrosu) 04:43
Yine hayatın dönüp duran monoton halindeyiz ve bir değişim arıyoruz. Tiyatro dünyadır ve hepimiz farklı sahnelerde rol alan oyuncularız…

Gözlerimden önce geçip giden ışığı gördüm…

5- Settle The Score (Skoru Pekiştir) 05:27
Bu şarkı Alexandre Dumas’ın “Monte Cristo Kontu” isimli kitabından etkilenerek yazılmıştır. Öç ve tekrar dövüşme isteğini anlatır. Nefret, öfke ve hayal kırıklığı sonucunda gelen başarıdan bahseder. Hayatın adaletsizliği ve bunu taşıyabilme gücümüzü ifade eder.

Ok yaydan çıktı artık, intikam yendi beni…

6- Sculpture (Heykel) 04:39
Bu insanın kendisini çeşitli durumlarda keşfetmesini anlatır. Uyanış için bir çağrı ya da bir vahiy anı…

Gördüğüm şey yüzü olmayan bir heykel…

7- Invert 04:31
Invert = Bir şeyi tersine ya da kendisiyle çelişen bir başka şeye dönüştürmek anlamında kullanılmıştır. Hayatı, kişiliği, duyguları, durumları, problemleri değiştirme, vs… Invert tersini istemek olarak da düşünülebilir.

Benim ölü gözlerimi kullan, ben ol…

8- Endgame (Son Oyun) 04:29
Bu şarkıda yer alan bütün sözler Samuel Beckett’ın 1957’de yazdığı “Endgame”’den alınmış ya da değiştirilerek kullanılmıştır. İki kişi arasında geçen diyaloğu anlatır… Benim final şiirim



Link Havuzu…

1- Wrathful and Sullen
2- Metallic Kitty
3- Decadence


Kaynakça…

1- http://www.decadence.se/
2- http://www.myspace.com/decadencese
3- http://www.myspace.com/metallickitty


Ve Bir Röportaj..
- Merhaba Metallic Kitty… Öncelikle bize vakit ayırdığın için teşekkür ederiz. Bugünlerde hayat nasıl gidiyor?
Metallic Kitty:
Merhaba! Bu röportajda yer almak benim için memnuniyet verici bir şey. Decadence’in ilgi çekmesinden çok memnunum ve bu bizim yeni hayranlarımıza kendimizi tanıtmamız için bir fırsat! Bugünlerde her şey çok hızlı gelişiyor ama burada olup her şeyin nasıl bir hızla geliştiğini görmek mutluluk verici!

- Klasik röportaj sorularıyla başlayacağım… İlk akla gelen sorulardan biri grubun isim hikâyesi… Kısa bir süre için eski grup üyelerinden Christian Lindholm’ün katkısıyla “Ravenous” ismiyle gösterilere çıktığınızı, sonrasında gruba daha orijinal bir isim olan “Decadence” adını koymayı düşündüğünüzü biyografinizden biliyoruz. Grubun ismini yanılmıyorsam sen koymuştun? Grup adı olarak “Decadence”’i seçme nedenin neydi? Grup adının aynı isimle piyasaya sürdüğünüz şarkıyla özdeşleştiğini söyleyebilir miyiz?
Metallic Kitty:
Decadence benim ilk projemim adından geliştirilmiş orijinal fikrimdi. Dekapitera adında hayata geçirilmeyen bir grubum vardı. Gruptan ayrılırken şarkılarımı da yanıma aldım ve o zamanlar adı olmayan, sonradan ismi Decadence olacak olan bu gruba katıldım. İlk uzun soluklu albümümüz gruba isim verildikten sonra ortaya çıktı, yani aslında senin dediğinin tersi bir durum da söz konusu değil. Şarkı sözlerinin bir çoğu decadence yani yıkımla ilgili ama çoğunlukla bunlar çok kişisel ve çoğunlukla kişisel mücadelelere, acı çekmeye, depresyon ve öfkeye neden olan konular. Benim için Decadence’in anlamı fiziksel ve psikolojik olarak bozulmaktır. Bu, zayıflamanın ve çökmenin, dolayısıyla yozlaşma ve günahkârlığın aşamasıdır. Decadence için yazdığım şarkılara göz attığında bütün bunların bağlantısını görebilirsin.

- Şarkı sözlerini gördüğüm kadarıyla hep sen yazıyorsun. Peki besteleri kim yapıyor?
Metallic Kitty:
Ben ve Kenneth Lantz (lead gitar) Decadence’in şarkı sözü yazarlarıyız. Her albüm için üzerinde çalıştığım bir konseptimiz oluyor. Sonrasında şarkı sözlerini yazıyorum. Şarkı sözlerini sonradan rifflere adapte ediyoruz.

- Gruba baktığımda, kendimi yaşlı hissediyorum… Bu kadar genç yaşta büyük ilgi topladınız. Sizce bu başarınızın nedeni nedir? Sizi diğer gruplardan üstün kılan ve bir anda metal sahnesinde parlamanızı sağlayan özelliğiniz nedir?

Metallic Kitty:
Hepimiz bu işe çok genç yaşta başladık. Decadence kurulduğunda, ben henüz 16 yaşındaydım. Başarının ardında ne olduğunu söylemek aslında çok güç… Belki müziğin kendisidir, ya da belki sadece insanlar değişik buluyordur. Gerçekten emin değilim ama içimizdeki bu coşkuyla her şeyin ardında pek çok zorlu işi halletmeye çalışıyoruz. Gerçekten yaptığımız işi yaşıyor, onunla nefes alıyoruz ve sanırım bu da müziğimize ve dinleyicilerimize yansıyor.

- Konserlerinizde seyircilerde aradığınız coşkuyu, sıcaklığı bulabiliyor musunuz? Bu bağlamda (in this extend) unutamadığınız bir konser anınız var mı?
Metallic Kitty:
Evet, kesinlikle seyircilerde aradığım coşkuyu bulabiliyorum. Bazı anlar gerçekten sihirli oluyor ve birçoğunu da asla unutabileceğimizi sanmıyorum. Bazı konserler var ki, gerek İsveç’te gerek İsveç dışında, bunlar kalbime işledi. Ama şimdi, İsveç dışında daha çok kalmaya çalışıyoruz. Söz konsere geldiğinde her zaman söylediğim bir şey vardır; bütün gösteri grubun eğlenmesine bağlıdır, seyircilere değil. Belki de bu nedenle Decadence canlı bir grup olarak adlandırılıyordur. Çünkü burası bizim müziğimizin harfi harfine canlandığı yerdir.

- En çok hangi ülkede konser vermeyi düşünüyorsunuz? Konser vermek konusunda Türkiye ilginizi çekiyor mu? :)
Metallic Kitty:
Bu gerçekten cevap vermesi imkansız bir soru! Gidebileceğimiz kadar çok ülkeye gitmeyi ve bütün her yerden hayranlarımızla buluşmayı istiyoruz. Türkiye de elbette bu yerlerden biri ve umarım yakın bir zamanda oraya da geliriz!

- Grup üyeleri arasında sıcak bir dostluk ve bağlılık olduğunu biliyoruz… Hatta yanılmıyorsam David Gren bu nedenle gruptan çıkarılmıştı… Peki, provalar, kayıtlar ve konserler dışında da görüşüyor musunuz? Hepinizin tam anlamıyla sıkı dost olduğunuz söylenebilir mi?
Metallic Kitty:
Tam anlamıyla sıkı dost olduğumuz hatta tam bir aile olduğumuz söylenebilir. Sanırım başkalarıyla geçirdiğimiz zamandan daha çok birbirimizle vakit geçiriyoruz! Daniel Green konusuna gelince, tek neden kişilik uyuşmazlığı değildi. Biraz da teknik yetersizliği de söz konusuydu.

- Konserler ya da provalar sırasında grupla beraber yaşadığınız komik, ilginç bir anınız var mı? Paylaşmak ister misiniz?
Metallic Kitty:
Bir dolu tuhaf şey yaşadık… Her gösteride aynı teli kopan ritim gitaristimiz Christian Lindholm ya da bir gösteride Thriller’daki Michael Jackson gibi giyinip sahneye çıkan ikinci gitaristimiz Michael Sjölund! Sonrasında hepimiz onu öldürmek istemiştik! Sonra, birkaç bira içtikten sonra meydana gelen tam anlamıyla çılgın hikayelerimiz de var… Ama tabi, bunları anlatmayalım (güler)

- Gruptaki herkes müzikten mi para kazanıyor? Yoksa başkaca işlerde çalışıyor musunuz? Çalışıyorsanız, bu işler nelerdir? Senin HTI Records ile ilgili bize biraz bilgi vermek ister misin?
Metallic Kitty:
Müzik dışında Kenneth Lantz (lead gitar) ve Erik Röjas (bateri) birlikte çalışıyorlar. Joakim Antman (bass) da çalışıyor. Simon Galle (ritim gitar) ve ben okuyoruz. Ben üniversitedeyim. HTI Records ile çalışıyorum. HTI Records 2006’da benim kurduğum indie kayıt firması. Bu firma “3rd Stage of Decay” albümünü yapmak için kuruldu. Decadence’in dünyadaki anlaşmalı gruplar arasında yer alıp ortaya çıkardığı ilk albümdü.

- En çok hangi şarkınızı beğeniyorsunuz? En beğenmediğiniz şarkınız hangisi? Dünle bugüne baktığınızda yaşamış olduğunuz gelişme sizi tatmin ediyor mu? İleride kendinizi nerede hayal ediyorsunuz?
Metallic Kitty:
Bir zor soru daha! Tamam, eğer söylemem gerekirse, üç albümde de ilk giriş parçaları! Yani: “Wrathful and Sullen”, “Red” ve “Corrosion”. Daha az sevdiğim şarkılar da üzerinde benim çalıştığım bir iki şarkı. Mükemmeliyetçilik sorunları (güler). Decadence için devamlı yeni planlar ve projelerimiz var. Hep yeni albümler gelecek, yeni gösteriler olacak, yeni hadiselerimiz olacak. Verecek çok şeyimiz var ve sadece bütün bunları üzerinize yağdırmayı bekliyoruz. Söylediğimiz gibi, üzerinde çalıştığımız 4. yeni stüdyo albümümüz var. 2008 baharında piyasaya sürülecek! Hmm, ne diyebilirim, gelişmelerden memnunum ama hala gelişmemiz gerekiyor!

- Aldığımız haberlere göre yavaş yavaş dünya çapında tanınmaya başlıyorsunuz. Örneğin bu sene Japon Burrrn! Dergisi ile yaptığınız röportaj büyük ilgi görürken, 2008’de Belçika’daki Thrash Metal Festivaline davet edildiniz. Bu gelişmelerin yanı sıra, özel olarak tanınmak istediğiniz bir ülke var mı? Bu konuda hedefleriniz neler?
Metallic Kitty:
Aslında, headline olarak yer alacağımız birçok gösteri 2008 bahar ayı için sırada. Birçoğu kısa süre sonra duyurulacak. Bizim özellikle gitmek istediğimiz ve orada üne kavuşmak istediğimiz bir ülke yok. Sadece ulaşabileceğimiz kadar çok insana ulaşıp müziğimizi onlarla paylaşmak istiyoruz!

- 2005 senesinde gerçekten zorlu bir karar almak zorunda kaldığınızı, bunun sonucunda Mikael Sjölund, Roberto Vacchi Segerlund ve Patrick Frögéli’yi gruptan çıkarmak zorunda kaldığınızı biliyoruz… Bu kararı vermek gerçekten çok zor olmalı… Sağlığınızı etkileyecek kadar strese girmenizi sağlayan nedenler nelerdi?
Metallic Kitty:
Birçok grup içi sorun yaşadık. Ve o sene gerçekten çok önemli kararlar almamız gerekti. En zoru ve yüzleşmek zorunda kaldığım da Kenneth dışındaki bütün üyeleri değiştirmek zorunda kalmaktı. Benim için oldukça stresli bir seneydi, sonrasında da kendisini fiziksel olarak sağlığımda gösterdi.

- 2006’da piyasaya sürülen 3rd Stage of Decay size beklediğiniz başarıyı getirdi mi? Gelen sonuçtan tatmin oldunuz mu?
Metallic Kitty:
Gördüğümüz destek ve pozitif değerlendirmeler nedeniyle ve oldukça uzağa ulaşabilmemiz sebebiyle çok mutluyuz. Asıl sürpriz daha sonra Universal Japan ile ana distribütörümüz olmaları için anlaşma imzalamamıza neden olan, Japonya’da artan ilgi oldu.

- Decadence'de bizi gelecekde neler bekliyor? Sitenizde yeni bir albüm hazırlığı içerisinde olduğunuza dair haberler gördüm. Çalışmalara başladınız mı? Yeni albümünüz ne durumda?
Metallic Kitty:
Evet, daha önce de belirttiğim gibi 2008 baharında yeni stüdyo albümümüz piyasaya sürülecek. Sizler için bir küçük bir muziplik yaparak stüdyo içinde çekilen klipler de çekmek istiyoruz. Şimdilik bundan fazlasını söylemeyeceğim… Ama diyebilirim ki, yeni albüm “3rd Stage of Decay”’den bir seviye daha yüksek olacak. Bizim sound’umuzu takdir edenler ve eski melodileri beğenenler, sizler bu albümü beğeneceksiniz. Adına Melodic Thrash Metal dediğimiz, thrash metale değişik bir tat kattığımız bu tarz, bizim idealimizdir. 2008 baharında bizi mutlaka dinleyin ve görün!

- Bize biraz da fan kulübünüz hakkında bilgi verir misiniz?
Metallic Kitty:
Decadence’in meşru fan kulübü “Disciples of Decay”’dir. Coşkulu Decadence arkadaşları ve büyüyen Decadence ailesini bir arada tutmak için kurulmuştur. Hayranlar Decadence ile ve kadro ile kolayca irtibata geçebilmektedir. En hızlı haberi, turneleri, konserleri öğrenebilirler ve VIP bonusları, indirimleri, özel davetleri var.

- Hiç Türkiyede bulundunuz mu? İleride konser ya da gezi amaçlı gelmeyi düşünür müsünüz?
Metallic Kitty:
Türkiye’de hiç bulunmadım ama büyüleyici bir ülke olduğunu duydum. Olabildiği kadar yakın bir zamanda mutlaka gelmek isterim. Hepiniz için muhteşem bir gösteri nedeniyle gelmeyi tercih ederim!

- Son olarak Türk metal dinleyenlerine iletmek istediğiniz bir şey var mı?
Metallic Kitty:
Ülkenize ve sizin metal piyasasına kendimizi çok yakın hissetmemizi sağladınız. Umarım en kısa zamanda oraya gelerek sizlere minnettarlığımızı gösterebiliriz. Her zaman kullandığım ve çok sevdiğim sözle röportajı bitirmek istiyorum; Eğer inanç varsa, yol da vardır. Decadence’den Metallic Kitty için kornalar çalıyor!

MetalTR.NET’de yayınlanan tercümeler, biyografiler, köşe yazıları, Haber, resimler ve sair materyaller izinsiz ve kaynak gösterilmeksizin kullanılamaz.!. edit yaptığını sananlara..Sözümüz
"
Tarih: 17.11.2007 Saat: 21:08 Gönderen: ImpLosioN
 
İlgili Bağlantılar
· Daha fazla Biyografi
· Haber gönderen ImpLosioN


En çok okunan haber: Biyografi:
HAGGARD

 
Haber Puanlama
Ortalama Puan: 0
Toplam Oy: 0

Lütfen bu haberi puanlamak için bir saniyenizi ayırın:

Mükemmel
Çok İyi
İyi
İdare Eder
Kötü

 
Seçenekler

 Yazdırılabilir Sayfa Yazdırılabilir Sayfa

 

Haberi ... Bookmark Ağına Ekle.

BlinkList del.icio.us FaceBook Folkd Furl Google Linkarena Mister Wong oneview Webnews Yahoo MyWeb YiGG

Yorumlar yazarlarına aittir. İçeriklerinden biz sorumlu tutulamayız.

Anonim kullanıcı yorum yazamaz, lütfen kayıt olun

Re: Decadence (Puan: 1)
Gönderen: ImpLosioN Tarih: 18.11.2007 Saat: 13:27
(Kullanıcı Bilgisi | Mesaj Gönder)
http://www.decadence.se/links.htm [www.decadence.se] kih kih :)



Re: Decadence (Puan: 1)
Gönderen: KopuK Tarih: 23.11.2007 Saat: 18:33
(Kullanıcı Bilgisi | Mesaj Gönder)
Bu Grubu ilk myspace de tanıdım gayet güzel sounda Sahipler. ayrıca yaşlarının oldukca genc olmasıda. Fazla tanınmasalarda umarım ilerde güzel işlere imza atacaklardır.. Çok Çılgınlar diyebilirim kendilerine..

Biyografi+röportaj için teşekkürler ece ellerine sağlık



Re: Decadence (Puan: 1)
Gönderen: AurorA Tarih: 13.11.2008 Saat: 11:12
(Kullanıcı Bilgisi | Mesaj Gönder)
Önce Massacre Records ile anlaşma imzaladılar sonra Mayıs 2008'de yeni albüm için kayıtlara başladılar. En son aldığım habere göre de Metallic Kitty'nin Japon hayranları Metallic Kitty bebeklerini dünyaya pazarlamaya hazırlanıyorlar :)

Bu gruba dikkat etmek lazım...



Re: Decadence (Puan: 1)
Gönderen: AurorA Tarih: 01.09.2009 Saat: 20:05
(Kullanıcı Bilgisi | Mesaj Gönder)
Grubun son albümü "Chargepoint" piyasaya sürüldü!!! Çok yakında grupla yapacağımız yeni bir röportajla karşınızda olacağız :)


MetalTR.NET'de yayınlanan tercümeler, biyografiler, köşe yazıları, resimler ve sair materyaller izinsiz ve kaynak gösterilmeksizin kullanılamaz.
Copyright © 2004-2012 MetalTR.NET
| Yasal Uyarı



Sitemap - forumtags -
Web site engine code is Copyright © 2003 by PHP-Nuke. All Rights Reserved. PHP-Nuke is Free Software released under the GNU/GPL license.
Sayfa Üretimi: 0.19 Saniye
Untitled Document