Metal TR.NET - Yerli Gruplarina Sahip CIK !  
  Giriş veya Kayıt Ol
::  Ana Sayfa  ::  Hesabınız  ::  Forumlar  ::  Haberler  ::  Kritik  ::  Fotoğraf Galerisi  ::  Hosting  ::  Köşe Yazıları  ::
Menü
 Site
tree-T.gif Ana Sayfa
 Forum
 Haber Gönder
 Haber Arşivi
 Site Kadrosu
 Extra
 Hosting
 En İyi 10
 İnteraktif
 Demo & Mp3 Arşivi
 Video İzleme
 Fotoğraf Galerisi
 Destek
 Destekleyenler
 Linkekle
 Bizi Öner!
 
İçerik
. Yerli Gruplar
. Yabancı Gruplar
. Biyografiler
. Albümler
. Albüm Kritikleri
. Röportajlar
. Köşe Yazıları
. Köşe Yazıları Arşiv
. Dergiler
. Etkinlikler
· Gitar & TAB
 
Albüm Kritikleri
· KORN - The path of totality
· Hypocrisy-A Taste of Extreme Divinity (2009)
· Cyntia - Endless World (2012)
· Tiamat - The Scarred People
· Moonspell Alpha Noir-Omega White.
· Ghost - Opus Eponymous
· Testament - Dark Roots of Earth
· Lamb of God - Resolution
· Volbeat Live From Beyond Hell/Above Heaven
· Pentagram - MMXII
 
Kısa Haberler

[ Haber Arşivi ]
 
Son 10 Haber
· 100 Metal Sunar: GAEREA
[ 0 yorum - 1096 okuma ]
· Dark Tranquillity Türkiye Turnesi 2021
[ 0 yorum - 3393 okuma ]
· SECURIS yeni Albümünü yayınladı.
[ 0 yorum - 6052 okuma ]
· OPETH 22 Mart 2015′te İstanbul'da, 23 Mart'ta ise Ankara'da
[ 0 yorum - 14221 okuma ]
· Blind Guardian Istanbul konseri 14 Mayıs 2015
[ 0 yorum - 14745 okuma ]
· Blind Guardian 8 yıl aradan sonra yeniden Ankara’da
[ 0 yorum - 14073 okuma ]
· DYING FETUS 11 HAZİRAN 2015 İstanbul'da
[ 0 yorum - 15569 okuma ]
· Kurt Cobain belgeselinden ilk fragman geldi
[ 0 yorum - 15643 okuma ]
· Takıntı - Buhran klibi yayınlandı!
[ 0 yorum - 16753 okuma ]
· Wayne Static 48 yaşında hayatını kaybetti
[ 0 yorum - 17724 okuma ]

[ Devamı Haberler Bölümünde ]
 
Fotoğraf Galerisi

B Noktası



B Noktası



B Noktası



Heretic Soul @ Waldb ...



Heretic Soul



Heretic Soul



Heretic Soul @ Rock ...



Anoreksi Promo 2011



Anoreksi Promo 2011



Anoreksi Promo 2011


[ Fotoğraf Galerisi ]
 
Rastgele Biyografi


Insistence
 
MetalTR Arama
 
Üyelik
 
Üye Olun
Kayıp Şifre

Güvenlik Kodu: Güvenlik Kodu
Güvenlik Kodunu Girin:
 
Üyelik:
Bugün: 0
Dün: 0
Bekleyen Üyelik(ler): 4
Toplam Üye: 42,762
En Son Üye: electric_wizard

Şu An Bağlı:
Misafir(ler): 117
Üye(ler): 0
Toplam: 117
 
Forumlardan
Last 10 Forum Messages

eskiler bi bakın la ?
Son mesaj atan; punky_sputnik

Şu anda ne dinliyorsunuz?
Son mesaj atan; ImpLosioN

MetalTR Discord kanalı bekleriz
Son mesaj atan; Belorin

Metal dinleyici kitlesi
Son mesaj atan; Belorin

Kiramen Katib-in (Ankara)
Son mesaj atan; SMITD

Ona On Cafe
Son mesaj atan; SMITD

Kurbağa Teorisi
Son mesaj atan; elvistuna

Rotting Christ 10 Aralık 2023'te İstanbul'da!
Son mesaj atan; KopuK

Rotting Christ 10 Aralık 2023'te İstanbul'da!
Son mesaj atan; KopuK

1 mart 2024 Cradle of Filth istanbul konseri
Son mesaj atan; KopuK


[ Metal TR.NET - Yerli Gruplarina Sahip CIK ! ]
 
Köşe Yazıları
 
metaltr.net :: Başlığı Görüntüle - Doom Metal
 
 SSSSSS   AramaArama   Üye ListesiÜye Listesi   Kullanıcı GruplarıKullanıcı Grupları Üye ListesiCan Sıkıntısı Giderici!   
 ProfilProfil   Özel mesajlarınızı kontrol etmek için login olunÖzel mesajlarınızı kontrol etmek için login olun     GirişGiriş 
GünlüklerGünlükler    Günlük Kontrol PaneliGünlük Kontrol Paneli    GünlüğümGünlüğüm

Doom Metal
Sayfa 1, 2, 3 ... 11, 12, 13  Sonraki
 
Yeni Başlık Gönder   Cevap Gönder    metaltr.net Forum Ana Sayfası -> Metal Genel
Önceki başlık :: Sonraki başlık  
Yazar Mesaj
peopLeshit
Crap


Kayıt: Sep 02, 2004
Mesajlar: 489
Nerden: Norway

MesajTarih: Pts Nis 18, 2005 3:40 pm    Mesaj konusu: Doom Metal Alıntıyla Cevap Ver
Mesaj: #1   

Doom metal

Doom metal bir heavy metal türüdür. 1980 yillarinin ortasinda ortaya çikan bir türdür. Yava$ ve agirdir ve karanlik atmosfer yaratmak için tasarlanmi$tir, bunalim ve melankolidir. Black Sabbathin önceleri çikardigi i$lerden esinlenilmi$tir, ve Black Sabbathin bi kaç parçasi (Black Sabbath gibi) çogu zaman doom metal parçalarinin önde geleni olarak nitelendirilmi$tir.

Doom metalin tarihi

Yinede 1970 yillarinin ba$inda Black Sabbath ve Pentagram (Amerikan)'in yaptigi müzik proto-doom olarak sayilir, hiç bir grup o zamanlar doom metal grubu olarak sayilmami$tir. 1970 yillarinin sonlarindan 1980lilerin ba$larina kadar , Trouble, Saint Vitus ve Witchfinder General gruplari doom metalin ayri bir tür olmasinda büyük karkida bulunmu$lardir.
Bu gruplarin yapmi$ olduklari müzigin köklerinin Black Sabbath'in müziginden olmasi söylenemez. Tipki NWBHM'de oldugu gibi. Özellikle Witchfinder General grubu. Müzigin yava$ olmasi, thrash metal ve speed metalde bulunan a$iri hiz'a kar$in bir reaksiyon olarakta
kabul edilmektedir. Isveçli Candlemass grubu doom metalin dünyaca ünlü olmasini saglayan gruptur ve metal dünyasinda en önemli ve en etkileyici doom metal grubu namini almi$tir.
1986'da çikarmi$ olduklari Epicus Doomicus, Metallicus albümleri doom metal türüne en iyi örnek olabilcek albümdür. Klasik doom metal taraftarlarinca/hayranlarinca doom metali en iyi olarak Saint Vitus grubu tanimlar. Ayni adi ta$iyan çiki$ albümlerini 1984 yilinda piyasaya sürmü$lerdir. Yani doom metal'in yeni bir tür olarak kabul edilmesinden iki yil once.

Daha sonralari doom metal 1990 yillarinin ba$larinda, bazi gruplarin doom metale özgün yava$ melankolik stili, death metalle ve extreme metal ve girtlaktan çikan vokallerle harmanlamasiyla, geli$mi$tir. Bu harmanlanmi$ türü ilk olarak Celtic Frost kullanmi$tir, daha sonrada bu gruptan etkilenerek Winter grubu bu türü yapmaya ba$lami$tir. Yinede bu türde ilk akla gelen gruplar arasinda Paradise Lost, My Dying Bride ve Anathema yer almaktadir. $imdilerde ise bu tür clean vokallerle yapildiginda bu türe klasik doom denilir. Hiriltili seslerle yapilan türe ise death/doom ismi verilmi$tir, daha da yenilere gelecek olursak nu-doom bile vardir.

1990 yillarinda doom metal türleri dahada artmi$tir, yinede klasik doom ve death doom herzaman bu i$in merkezi olarak kalmi$tir. Bazi gruplar, The Gathering ve Theatre of Tragedy gibi, Paradise Lost'un müzigini almi$lardir. Sakinligi (yava$ tempolari) çikarip yerine kadin vokaller katmi$lardir, o süretle gothic metal türünü geli$tirmekte yardimci olmu$lardir (unutulmamasi gereken bir $ey, paradise lost gothic isimli albümlerinde kadin vokali kullanmi$tir). Yinede bu türün doom metalden etkilendigi bilinir, doom metalin bir alt türü degildir: bazi elementler, yava$lilik (agir tempo) ve agir rifflerin vurgulanmasi, çogu zaman eksiktir. Yinede, ba$ka gruplar, doom metal türünden ba$ka a$iri alt türler yaratmi$lardir, funeral doom ve drone doom gibi. Bu türün öncülerinden Thergothon ve Earth gruplari vardir.

Doom metal ve Stoner Metal arasinda herzaman bir baglanti yapilmi$tir. Fakat herikiside kendi çapinda geli$mi$tir. Stoner Metal (rock) veya Kyuss, Queens of the Stone Age gibi gruplar doom metal'e agir bir sound katip ve kuvvetli Black Sabbath müzigi etkisiyle bir tür yapmaktadirlar. Ama çogu zaman farkli amaçlari vardir: doom metal melankoli ve hüzün yaratmayi amaçlarken, stoner metal moda olan soundlar ve ruhun daha farkli $eyler hissetmesini saglayan soundlar kullanirlar. Daha sonralari Cathedral ve Electric Wizard gibi gruplar doom metali ruhun farkli $eyler hissetmesini saglayan soundlar'i birbirine kari$tirmi$lardir, ve böylelikle doom metalle stoner rock'i harmanlami$ oldular.

Enstrümanlar

Bi çok metal türünde oldugu gibi, doom metalin temelinde vokaller, gitarlar, bass gitarlar ve davullar vardir. Agir rifflerin bütün alt türlerin önemli bir parçasi olmasi dikkate alinmalidir. Bi çok doom metal gruplari, özellikle yeniler, klavye kullanirlar, klasik doomda bile, yinede klavyeler ali$ilmadik olarak görülür. Bir çok gothic metalden etkilenmi$ doom metal gruplari, My Dying Bride veya Funaral gibi, i$in içine kemanlar eklemi$lerdir.

Doom metalin alt türleri (degi$ik stilleri)
Traditional doom (Geleneksel doom)

Yava$ melankoli rifflerden olu$an metal, Black Sabbath'ten ve NWOBHM'den etkilenerek ortaya çikmi$tir. Tipik örnekler: Saint Vitus, Pentagram, Candlemass, Solitude Aeturnus, Reverend Bizarre, Solstice, Warning, Solomon Kane. Önemli bi sinir olan (daha once) Cathedral, traditional doom metal olarak nitelendiriliyor, daha sonralari modern death / doom yapan gruplar tarafindan. Traditional doom metalin tarihinde 4 dalga olu$mu$tur. Birincisi bu i$in öncüleri olan, ve doom müzigin prototipi olan Black Sabbath ve Pentagram ile ba$lami$tir, ikincisi 80'li yillarin ortasinda Saint Vitus ile ba$lami$tir, üçüncüsü Cathedral'in çiki$ albümü olan Forest of Equiluibrium'in ba$arisiyla ba$lami$tir ve dördüncüsü daha yenilerde Reverend Bizarre grubu ile dogmu$tur.

Death Doom

Death metalle klasik doom metalin birle$imiyle ortaya çikan tür. Tipik örnekler: Winter, Unholy (eski), Paradise Lost (eski), My Dying Bride (eski), Anathema (eski), Katatonia, Disembowelment (bazi diger etkenlerle). Önemli sinir olan Cathedral grubudur, modern death/doom yaraticilarindandir.

Funeral Doom

Funeral doom, death/doom'in daha agir ve doom deathin alt yapisidir. Funeral gruplar doom metalin agir temposunu alip, a$iri bunalim ve bo$luk atmosferi yaratmayi amaçlarlar. Bu türün öncüleri: Thergothon, Skepticism ve Funeral. Daha sonra çikan gruplar: Shape of Despair, Stabat Mater, Mournful Congregation ve Until Death Overtakes Me.

Drone doom

Funeral doomdan daha temel olan bir türdür. Drone doom 'noise' ve 'ambient'ten etkilenerek olu$mu$tur. Vokaller ve davullar bile çogu zaman yoktur, ve müzikte beat' ve ritm bile eksiktir. Bi $arki sürekli ayni $ekilde ilerleyebiliyor. Hatta $arkilar birbirine benzer. Tipki Funeral Doom'da oldugu gibi, Drone Doom bunalim ve bo$luk atmosferi yaratmayi amaçlar.
Stephen O'Malley Earth grubundan esinlenerek bu türün kurucusudur. Tipik örnekler: Sunn O))), Earth, Khanate.

Stoner doom

Doom metal ve Stoner Rock kari$imidir. Tipik örnekler: (daha sonraki) Cathedral, Sleep, Unearthly Trance, Grand Magus. Cok önemli bir sinir olan Electric Wizard grubu vardir, akillari kari$tirarak traditional doom, stoner doom ve sludge doom arasinda gidip gelmekte.

Atmospheric doom

Cogu zaman agir olmayan ve genelde doom metalin daha çok melodic türüdür. Cogunlukla kadin vokalli. Tipik örnekler: (daha sonraki) My Dying Bride, The 3rd And The Mortal, Avrigus ve The Gathering.

Sludge Doom

Stoner doom'a özgün olan kalin riffli sound'i, hardcore'nin saf törpülenmemi$ ve çiglik atan vokallerini kari$ik olarak kullanan bir doom türüdür. Sludge doom, doom metalin birazcik daha di$inda kalan ve tadini böyle elde eden bir türdür (yinede bi kaç grup, Eyehategod ve Crowbar gibi gruplar, metal camiasi içinde taninirlar). Stoner rock'in zittina Sludge gruplari hayati pozitif görmezler.

Industrial Doom

Bi çok doom metalin kari$imidir. (çogunluk doom/death) ve sludge, ama temelinde endustriel soundlar vardir. Gruplar (eski) Godflesh, Skin Chamber ve (eski) Swans. Elektronic soundlarin kullanilmasi agir basiyor, örnekler ve davul makineleri gibi, ve bilinmi$ gitarlar müzigi tamamlar. Ayni tonlarda gitmeyen müzik ve melodileri yok ederler. Tipik örnekler: Zaraza, Wraith of the Ropes, Philistine.


(Alıntıdır. Bu yazıyı yazan: Sear Me dir. By GlooM)
_________________
When you learn the secret of the runes your eyes shall open and you will become a god.
Başa dön
Kullanıcı profilini gör Özel mesaj gönder E-mail'i gönder MSN Messenger
Sponsor Linkler







Tarih: Google ve Sponsor Baglantilari    Mesaj konusu: Sizde bu bölüme reklam verebilirsiniz !
: #   


Başa dön
draconian
Forum Hayvanı
Forum Hayvanı


Kayıt: Dec 06, 2004
Mesajlar: 1214
Nerden: LAND OF DARK

MesajTarih: Pts Nis 18, 2005 3:48 pm    Mesaj konusu: Alıntıyla Cevap Ver
Mesaj: #2   

doom hüzünlü duygusal we biraz da karamsardır.
peopleshit in dediği gibi wokal genelde sabittir.
deişik türevlerde istiyosan;
anathema,my dying bride,katatonia,
october tide,opeth vb tavsiye edile.....
_________________
!!!!!! \m/ METAL EÃLENCE DEÃÃLDÃR \m/ !!!!!!
Uyarı: Imzaya resim koymak yasaklanmıştır.
Başa dön
Kullanıcı profilini gör Özel mesaj gönder E-mail'i gönder MSN Messenger
Raistlin-Majere
Geçerken Uğrayan
Geçerken Uğrayan


Kayıt: Feb 04, 2005
Mesajlar: 27
Nerden: Krynn

MesajTarih: Pts Nis 18, 2005 6:05 pm    Mesaj konusu: Alıntıyla Cevap Ver
Mesaj: #3   

biliodum da arkımla iddalastıq powerdır ıced earth diom odıo doom bide doom katedral sarkısı mı neymiş doğru mu.bbilgiler için eywallah
_________________
Bunu yapacaðým.Hayatýmda hiçbir þeyin önemi yok, bundan baþka.Hayatýmda bundan baþka hiçbir an yok.Bu anda doðdum ve baþarýsýz olursam bu anda öleceðim.
Raistlin Majere
Başa dön
Kullanıcı profilini gör Özel mesaj gönder E-mail'i gönder MSN Messenger
ImmortaL
Zehir Hafiye
Zehir Hafiye


Kayıt: Jan 26, 2005
Mesajlar: 231
Nerden: by the side of The ImmortaL

MesajTarih: Pts Nis 18, 2005 6:05 pm    Mesaj konusu: Alıntıyla Cevap Ver
Mesaj: #4   

Iced earth sağlam bi power grubudur doom la alakası yok doom bunalım müziğidir hüzün ve melankoli hiç eksilmez favorilerim My Dying Bride ve Anathema
_________________
Yaþayacaklarýmýz için kimse gökten ayet indirmedi bize.Onu biz kendimiz vaat ettik kendimize.
Başa dön
Kullanıcı profilini gör Özel mesaj gönder E-mail'i gönder MSN Messenger
sananebeadam
Zehir Hafiye
Zehir Hafiye


Kayıt: Mar 20, 2005
Mesajlar: 270
Nerden: çok yakýnda....

MesajTarih: Pts Nis 18, 2005 6:40 pm    Mesaj konusu: Alıntıyla Cevap Ver
Mesaj: #5   

kısaca:Hayatım
_________________
hemen yaninda oturan belki de hayatının şeysi ama sen meseneden onun suratına bile dönüp bakmıyorsun ilginc degil mi sence de ?
Başa dön
Kullanıcı profilini gör Özel mesaj gönder Kullanıcının web sitesini ziyaret et
ImmortaL
Zehir Hafiye
Zehir Hafiye


Kayıt: Jan 26, 2005
Mesajlar: 231
Nerden: by the side of The ImmortaL

MesajTarih: Pts Nis 18, 2005 6:43 pm    Mesaj konusu: Alıntıyla Cevap Ver
Mesaj: #6   

sananebeadam demiş ki:
kısaca:Hayatım


yapma yaa fazla bunalım ii değildir Very Happy
Başa dön
Kullanıcı profilini gör Özel mesaj gönder E-mail'i gönder MSN Messenger
Legion
swampchiLd


Kayıt: Oct 20, 2004
Mesajlar: 928


MesajTarih: Pts Nis 18, 2005 6:43 pm    Mesaj konusu: Alıntıyla Cevap Ver
Mesaj: #7   

bizde geçen arkadaşlar tarkan gothicmi death mi yapıo die iddaya girdik ben kazandım
Başa dön
Kullanıcı profilini gör Özel mesaj gönder
Fairon
Forum Hayvanı
Forum Hayvanı


Kayıt: Nov 01, 2004
Mesajlar: 717
Nerden: Ankara

MesajTarih: Pts Nis 18, 2005 6:46 pm    Mesaj konusu: Alıntıyla Cevap Ver
Mesaj: #8   

doomun içinde acı vardır hüzün vardır seni bu dünyadan alıp götürür.


not:fazla kötü durumdayken dinlenmesi tavsiye edilmez sonuçları gayet kötü olabiliyor Smile
Başa dön
Kullanıcı profilini gör Özel mesaj gönder
sananebeadam
Zehir Hafiye
Zehir Hafiye


Kayıt: Mar 20, 2005
Mesajlar: 270
Nerden: çok yakýnda....

MesajTarih: Pts Nis 18, 2005 6:49 pm    Mesaj konusu: Alıntıyla Cevap Ver
Mesaj: #9   

ImmortaL demiş ki:
sananebeadam demiş ki:
kısaca:Hayatım


yapma yaa fazla bunalım ii değildir Very Happy


kurtulmak istiyorum tüm acılardan ama mümkün değil .....
_________________
hemen yaninda oturan belki de hayatının şeysi ama sen meseneden onun suratına bile dönüp bakmıyorsun ilginc degil mi sence de ?
Başa dön
Kullanıcı profilini gör Özel mesaj gönder Kullanıcının web sitesini ziyaret et
slayerized
Geçerken Uğrayan
Geçerken Uğrayan


Kayıt: Apr 04, 2005
Mesajlar: 9


MesajTarih: Pts Nis 18, 2005 8:12 pm    Mesaj konusu: Alıntıyla Cevap Ver
Mesaj: #10   

acı hüzün karamsarlık vazgeçilmezleridir doom un. ama bence doom metal diğer tarzlarla hep içiçe ayırmak zor özellikle de gothicle. melodic doom ;dearh doom ; black doomvs. hep bi kayma war bu tarzda bence. ANATHEMA MY DYING BRIDE LACRIMAS PROFUNDERE(gothic doom) VE CATAFALQUE(gothic doom) favorilerimdir... bunalım takılmak bana göre olmasa da güzeldir doom ya. başımın üzerinde herzaman yeri war...
Başa dön
Kullanıcı profilini gör Özel mesaj gönder E-mail'i gönder
songsofdarkness
Empyrium Fan


Kayıt: Dec 15, 2004
Mesajlar: 1384
Nerden: istanbul

MesajTarih: Sal Nis 19, 2005 8:42 am    Mesaj konusu: Alıntıyla Cevap Ver
Mesaj: #11   

kötü yazgına kaderine isyanıdır dinleyenin doom seni alır başka bi yerlere götürür...dinlerken çektiğin acıdan haz alırsın
canın daha fazla dışlanmak ve nefret edilmek duygusuna bürünür insanlardan nefret edersin düşüncelerin acıya arzuya ve şevhete kapılır... ağlarsın... demişim.


Iced earth
o kim ya AHAHAHAH
_________________
Bütün gerçek fanları bir gün tekrar Empyriumun doğacağına inanıyor ve Empyriumu halen kalplerinde yaşatmaktadırlar.

İŞTE ANLATMAK İSTENİLEN TAM OLARAK BUYDU...


En son songsofdarkness tarafından Cmt Arl 12, 2009 4:23 pm tarihinde değiştirildi, toplamda 1 kere değiştirildi
Başa dön
Kullanıcı profilini gör Özel mesaj gönder
Lethal_Flame
MyDyingBride FAN


Kayıt: Nov 01, 2004
Mesajlar: 437
Nerden: Ãzmit

MesajTarih: Sal Nis 19, 2005 9:24 am    Mesaj konusu: Alıntıyla Cevap Ver
Mesaj: #12   

doom metal:my dying bride
Başa dön
Kullanıcı profilini gör Özel mesaj gönder
Legion
swampchiLd


Kayıt: Oct 20, 2004
Mesajlar: 928


MesajTarih: Sal Nis 19, 2005 1:25 pm    Mesaj konusu: Alıntıyla Cevap Ver
Mesaj: #13   

tabiki.death yapıo. ben dedim yani zaten...vokale hayrannnım
Başa dön
Kullanıcı profilini gör Özel mesaj gönder
Raistlin-Majere
Geçerken Uğrayan
Geçerken Uğrayan


Kayıt: Feb 04, 2005
Mesajlar: 27
Nerden: Krynn

MesajTarih: Sal Nis 19, 2005 3:59 pm    Mesaj konusu: Alıntıyla Cevap Ver
Mesaj: #14   

ya bide sunu diin katedralle flnuzaqtan yakıbdan alakası yok di mi
_________________
Bunu yapacaðým.Hayatýmda hiçbir þeyin önemi yok, bundan baþka.Hayatýmda bundan baþka hiçbir an yok.Bu anda doðdum ve baþarýsýz olursam bu anda öleceðim.
Raistlin Majere
Başa dön
Kullanıcı profilini gör Özel mesaj gönder E-mail'i gönder MSN Messenger
sato55
Geçerken Uğrayan
Geçerken Uğrayan


Kayıt: Apr 18, 2005
Mesajlar: 3
Nerden: samsun

MesajTarih: Sal Nis 19, 2005 7:20 pm    Mesaj konusu: Alıntıyla Cevap Ver
Mesaj: #15   

anatema ama doom insanı iintihar suruklüyor ama herseye deger
Başa dön
Kullanıcı profilini gör Özel mesaj gönder E-mail'i gönder MSN Messenger
sato55
Geçerken Uğrayan
Geçerken Uğrayan


Kayıt: Apr 18, 2005
Mesajlar: 3
Nerden: samsun

MesajTarih: Sal Nis 19, 2005 7:23 pm    Mesaj konusu: Alıntıyla Cevap Ver
Mesaj: #16   

anathema dinlemek insanı transa gecirir
Başa dön
Kullanıcı profilini gör Özel mesaj gönder E-mail'i gönder MSN Messenger
Kahretsin
Simulacra


Kayıt: Jan 31, 2005
Mesajlar: 1788


MesajTarih: Sal Nis 19, 2005 7:35 pm    Mesaj konusu: Alıntıyla Cevap Ver
Mesaj: #17   

Bende severim Anathema yı ama Son albümleri eskiye göre farklı bi sounda sahip ben tam Doom Diyemiorum ama Eternity,Alternative,Silent Enigma Albümeri bence tam bir baş yapıt (Duncan Peterson) Sağolsun...

DoomMetaL : Empyrium
_________________
кคђгєtรเภ


En son Kahretsin tarafından Prş Nis 28, 2005 10:40 am tarihinde değiştirildi, toplamda 1 kere değiştirildi
Başa dön
Kullanıcı profilini gör Özel mesaj gönder Kullanıcının web sitesini ziyaret et
Miskin
' Wild Child '


Kayıt: Feb 04, 2005
Mesajlar: 84
Nerden: bilmem nerden?

MesajTarih: Çrş Nis 20, 2005 3:53 pm    Mesaj konusu: Alıntıyla Cevap Ver
Mesaj: #18   

peopLeshit demiş ki:
genellikle inişli cikişli rifflerden oluşur. vocalden cok melodileriyle kendini belli eder. ağar bir vocale sahiptir. tabi doom unda farkli farkli kollari var. melodic doom death, progressive doom, death doom, black doom vs.. vs.. melankoliye bağlar adami genelde. içinde ki sebebinin ne olduğunu bilmediğin bi hüzünü yansitir dişa. iced earth ün de doom ile alakasi yoktur. thrash grubu, kendilerinin american poor metal yaptiklarini söylüyorlar ama..


Dersin için saol hocam Smile ama kısaca katatonia'nın son albumu dinle desen yeterdi Smile
Başa dön
Kullanıcı profilini gör Özel mesaj gönder E-mail'i gönder Kullanıcının web sitesini ziyaret et
peopLeshit
Crap


Kayıt: Sep 02, 2004
Mesajlar: 489
Nerden: Norway

MesajTarih: Cum Nis 22, 2005 5:19 pm    Mesaj konusu: Alıntıyla Cevap Ver
Mesaj: #19   

hönk ? ulan yazdiklarini okudum ilk baş anathema ya doom diyenlere diyorsun saniyordum ahah aşağiya bi indim eleman meğersem bana taş atiyormuş. merak ettim ya nerden calmişim ben bunlari? ahaha neyi çalmişim yada onu anlamadim aciklada bileyim bi zahmet.. böyle ileri geri konusuyorsun anlamadim gitti hedefin ne popüler olma cabalari mi ? yeterince popülersin zaten ya ahah laflara bak bide mdb yi tanidiğina pişmanmiş falan kjgsakj dibe vurdum badtribe yim modeli.
_________________
When you learn the secret of the runes your eyes shall open and you will become a god.
Başa dön
Kullanıcı profilini gör Özel mesaj gönder E-mail'i gönder MSN Messenger
WebMessiah
Veled-i METAL
Veled-i METAL


Kayıt: Mar 31, 2005
Mesajlar: 182


MesajTarih: Cum Nis 22, 2005 7:42 pm    Mesaj konusu: Alıntıyla Cevap Ver
Mesaj: #20   

doom'un en iyi iki grubu bence OCTOBER TIDE ve NOVEMBER'S DOOM. bi yerlerden bulun ve mutlaka dinleyin. özellikle NOVEMBER'S DOOM.
_________________
get closer to see the light in my eyes.
Başa dön
Kullanıcı profilini gör Özel mesaj gönder
Mesajları göster:   
Yeni Başlık Gönder   Cevap Gönder    metaltr.net Forum Ana Sayfası -> Metal Genel Tüm saatler GMT +1 Saat
Sayfa 1, 2, 3 ... 11, 12, 13  Sonraki
1. sayfa (Toplam 13 sayfa)


 
Forum Seçin:  
Bu forumda yeni konular açamazsınız
Bu forumdaki mesajlara cevap veremezsiniz
Bu forumdaki mesajlarınızı değiştiremezsiniz
Bu forumdaki mesajlarınızı silemezsiniz
Bu forumdaki anketlerde oy kullanamazsınız


Powered by phpBB © 2001, 2002 phpBB Group
Türkçe Çeviri : Onur Turgay & Erdem Çorapçıoğlu
phpBB template by Spectre :: Ported for PHP-Nuke by nukemods.com
Forums ©
MetalTR.NET'de yayınlanan tercümeler, biyografiler, köşe yazıları, resimler ve sair materyaller izinsiz ve kaynak gösterilmeksizin kullanılamaz.
Copyright © 2004-2012 MetalTR.NET
| Yasal Uyarı



Sitemap - forumtags -
Web site engine code is Copyright © 2003 by PHP-Nuke. All Rights Reserved. PHP-Nuke is Free Software released under the GNU/GPL license.
Sayfa Üretimi: 0.14 Saniye
Untitled Document