Önceki başlık :: Sonraki başlık |
Yazar |
Mesaj |
angelic Sebil-i Sübyan

|
Tarih: Çrş Oca 05, 2005 7:48 pm Mesaj konusu: Amorphis |
|
İşte Amorphis'in albümleri:
2001 - Am Universum
1999 - Tuonela
1997 - My Kantele
1996 - Elegy
1995 - Black winter day
1994 - Tales from the thousand lakes
1993 - Privilege of Evil
1992 - The Karelian Isthmus
En sevdiğiniz albümleri ve albüm kapakları?
Amophisi tanımda Elegy albümünün büyük payı var (ve tabi nonserviam dergisinin;) _________________ ~*~*~*~*~*~*~*~*~*~*~*~* eternity...~*~*~*~*~*~*~*~*~*~*~* |
|
Başa dön |
|
 |
Sponsor Linkler
|
Tarih: Google ve Sponsor Baglantilari Mesaj konusu: Sizde bu bölüme reklam verebilirsiniz ! |
: # |
|
|
|
Başa dön |
|
 |
balance Forum Hayvanı

|
Tarih: Prş Oca 06, 2005 3:21 pm Mesaj konusu: |
|
amorphisin bnce son albumu çk iii _________________ barışarock
metal müziği hayat felsefesi yapanlar satanist değildir!!!!
kardeşimi kaybettim........ |
|
Başa dön |
|
 |
balance Forum Hayvanı

|
Tarih: Prş Oca 06, 2005 3:25 pm Mesaj konusu: |
|
ilk dinlediğimde çk beğendim ama manisada bulmak çk zor oluo _________________ barışarock
|
Başa dön |
|
 |
balance Forum Hayvanı

|
Tarih: Prş Oca 06, 2005 3:27 pm Mesaj konusu: |
|
walla album kapaklarını görmedim ama araştırcm merak ettim:))) _________________ barışarock
|
Başa dön |
|
 |
metallers Geçerken Uğrayan

|
Tarih: Cum Oca 07, 2005 4:37 pm Mesaj konusu: |
|
Finlandiyada çıkan en iyi gruplardan biri..Akustik gitarla oldukça iyi parçalar veriyorlar... _________________ Uyarı: Imzaya resim koymak yasaklanmıştır. |
|
Başa dön |
|
 |
savas_khan Zehir Hafiye

|
Tarih: Prş Şub 03, 2005 10:41 pm Mesaj konusu: |
|
90 ların başında PRIVILEGE OF EVIL Ep si ile ortaya çıkan Amorphis bu kirli kayıtlarda çatır çatır death metal yapmaktadırlar ... manyak gaz kayıtlardır... Daha sonra bu güzel şarkılara bir çeki düzen verip KARELIAN ISHTMUS albümünü kaydederler.. adam çıldırtan bu albümden sonra TALES FROM THE THOUSAND LAKES i kaydederler...
Amorphisin en ünlü eseri olan BLACK WINTER DAY bu albümdedir ama çok daha güzel şarkılar insanlar tarafından keşfedilmemiştir... bu bir Doom/Death albümüdür ve amorphis tarihindeki en güzel kayıttır ... BLACK WINTER DAY in Ep sinde ise bence çoğu albümdeki şarkıların eline verebilcek olan MOON AND SUN PART 1-2 bulunur ... bu şarkıları amorphis dinleyenlerde pek bilmio galiba... harika şarkılardır bunlarda albümü atlamadan dinlersiniz baştan sona... bu arada amorphisin müziğinde kuzeyin kasvetinin yanı sıra doğu melodileride belirir... bu sebeple dinledikçe çıldırırız... Bu arada amorphis te ilgniç bir brutal vardır , hırıltı gibidir çok sert bir brutal diildir ve bu albümde klavye çok öne çıkmıştır...
Klavyenin girişiyle grubun tarzında yumuşama olur ve ELEGY albümü Sitar , Akordeon gibi enstrumanlar belirir... Amorphisin en duygulu Doom şarkıları bu albümdedir... albüm Better Unborn ile açılır... Agaist widows filan derken My Kantele gelir .. çok vurucu şarkıdır albümün sonunda akustik versiyonu bulunmaktadır... bu albümde sağlamdır işte ... MY KANTELE Ep'sindeki Brother Slayer şarkısı ise tarzdaki yavşamanın habercisidir bence...
Bu albümden sonra TUONELA bizi şaşırtır... albümde bir şarkı dışında brutal duyamayız ama amorphis yine çok sağlam bir albüm yapmıştır dağıtmıştır aklımızı... The Way, The Morning Star, Nightfall ve Tuonela şarkılarıyla mükemmel bir açılış yapan albümün gerisini ben pek sevmem... özellikle en sevmediğim şarkıya , Divinity e sen tut bide klip çok olacak iş değil...
Eyvah ne oldu amorphise derken ...
AM UNIVERSIUM... albümü hiç sevmedim sevemedim ... bu albüm hakkında bir yorum yapmayacağım... dinleyin siz karar verin ... konuşursam kötülerim çünkü zaten cd sini de kaybettim... üzülmedim de kaybettiğime...
Bu arada amorphis türkiyeye teşrif eder ... sanırım 24 mart pazar dı 2001 ... drummer ın grupla son konseri lduğu için hep eski albümlerden çalmışlardı ama ... Alt grup olarak Comma çıkmıştı ... Dandik bir konser salonu olan yada olmayan SPICA da comma yı izleyerek eylenmeye çalışan ve zıplayan Hayvanlar yüzünden salon çökme tehlikesi göstermiş; Amorphis can güvenlii nedeniyle konseri yarım bırakmıştı... Organizatörler bizleri salonun kenarlarına serpiştirip salonun çökmeyeceini iddia ettikten soora Amorphis çalmaya devam etmiş ve biz bi bok izleyememiştik... Ulan hiç mi insanlık yoktu içinizde bre cahiller ne diye coşuyorsunuz Comma da okadar...
Neyse daha neler oldu neler... pena aldım ... grubun processoru çalındı... organizasyondan birilerinin kamerası çalındı ... rezil boktan bi gündü ... bide o yağmurda otalin kapısında sırılsıklam olmuş ve imza almıştık onu hatrlarım... hala imzalı biletim duruyor...
Neyse geçtiğimiz sene FAR AWAY FROM THE SUN çıktı... dinledim ve beğenmedim... tarzı da tanımlayamıyorum... ama amorphis te böylece cıvıdı... coşkulu günler geride kaldı... Bulursanız benim gibi gidin ilk 3 albümün orjinallerini alın buna değer... hatta Tuonela'yı da alın
Sanırım Amorphis hakkında bildiğim herşeyi söyledim... peki nasıl birşeymiş bende dinleyeyim bi bakayım derseniz şunları dinleyin...
Into Hiding
Grails Mysteries
The Castaway
Signs from the North sie
First Doom
Drowned Maid _________________ SABHANKRA - Guitar/Vocals |
|
Başa dön |
|
 |
tuonela Moderator

|
Tarih: Prş Şub 03, 2005 10:44 pm Mesaj konusu: |
|
nickimden de anlayabileceğiniz gibi en sewdiim album tuonela  _________________ We all enter this world the same way: naked, screaming, and covered in blood..
Uyarı: Imzaya resim koymak yasaklanmıştır. |
|
Başa dön |
|
 |
Angelic_Vampire Veled-i METAL

|
Tarih: Prş Şub 03, 2005 11:35 pm Mesaj konusu: |
|
bnmde en sefdiim albumu tuonela..
light my fire i cok kuse coverlamıslar bide:) _________________ nothing's left just a dust... |
|
Başa dön |
|
 |
deLimsi Geçerken Uğrayan

Kayıt: Feb 03, 2005 Mesajlar: 31 Nerden: sürüngenler sehrinden
|
Tarih: Cmt Şub 05, 2005 9:37 pm Mesaj konusu: |
|
alone ile tanidim...
ethereal solitude,my kantele derken bir baktim ben de icindeyim melodilerin... _________________ --tasidigin umutlar seni daha derine gömebilir--
|
|
Başa dön |
|
 |
Patroclus Forum Hayvanı

|
Tarih: Cmt Şub 05, 2005 9:42 pm Mesaj konusu: |
|
Severim... _________________ Lord of all Noldor...
"...A star in the night and a bearer of hope
He rides into his glorious battle alone
Farewell to the valiant warlord..." |
|
Başa dön |
|
 |
Karadul Forum Hayvanı

|
Tarih: Cmt Nis 02, 2005 11:42 am Mesaj konusu: |
|
Black Winter Day'in klibinde çocuğun dans eden insanları gördüğü yerde çok etkilendim. Çok hoş bir grup Black Winter Day şarkısı çok güzel _________________ -Bütün Kadınlar Şeytandır- |
|
Başa dön |
|
 |
hasanbalcik Zehir Hafiye

|
Tarih: Cmt Nis 02, 2005 5:08 pm Mesaj konusu: |
|
en sevdiğim albümleri tales from the thousand lakes.eskiden daha iyilerdi.keşke yumuşamasalardı... |
|
Başa dön |
|
 |
hasanbalcik Zehir Hafiye

|
Tarih: Cmt Nis 02, 2005 5:16 pm Mesaj konusu: |
|
ya askerde metal dinlemek serbestmi.eğer öyleyse ilerde yaşadık desene... |
|
Başa dön |
|
 |
Azagthoth Zehir Hafiye

|
Tarih: Cmt Nis 02, 2005 10:36 pm Mesaj konusu: |
|
hasanbalcik demiş ki: | ya askerde metal dinlemek serbestmi.eğer öyleyse ilerde yaşadık desene... |
dinlenmez mi ya....walla ben yazıcıydım overkill, metallica (mecburen) manowar falan dinliyodum askerde çok da süper oluyo.... _________________ Obituary - Azagthoth
www.azagthoth.org |
|
Başa dön |
|
 |
illnino Forum Hayvanı

|
Tarih: Sal Tem 05, 2005 1:28 pm Mesaj konusu: |
|
my kantele
tuonela çok güzel parçalar vokaller uyumlu _________________ ................. |
|
Başa dön |
|
 |
Anarchy_Atheism Dark Angel Trashzone

|
Tarih: Sal Tem 05, 2005 1:44 pm Mesaj konusu: |
|
tuonela demiş ki: | nickimden de anlayabileceğiniz gibi en sewdiim album tuonela  |
+1 |
|
Başa dön |
|
 |
exsaddam Forum Hayvanı

|
Tarih: Çrş Ağu 03, 2005 8:51 am Mesaj konusu: |
|
tales from the thousand lake albümünü kasetcinin ısrarı üzerine almıştım. beğenmezsen getir parasını veririm demişti.dinlediğimde o güne kadar dinlediğim en iyi albümlerden biri olduğunu gördüm. artık arkadaşlarıma amorphis den başka grup tavsiye etmiyordum. elegy albümü çıktığında heyecanla aldım ve dinledim . benim için hayal kırıklığı olmuştu. vokaller ve müzik yumuşamış piyasaya ayak uydurma çabası içinde gibiydiler, ama Amorphis dinlenmeliydi eskisi kadar olmasaa da bu albümüde dinledim.
tuenola albümünü korkarak aldım böyle olacağını tahmin edebiliyordum.sadece 1 kere dinledim ve amorphis benim için bitti. bu albümle eski albümlerden dolayı duyduğum saygıyıda bıraktım.
Amorphis-R.I.P. _________________ http://exsaddam.mybrute.com
 |
|
Başa dön |
|
 |
liquidangel Geçerken Uğrayan

|
Tarih: Cmt Ağu 06, 2005 11:30 am Mesaj konusu: |
|
Tabikide tales from the thousand lakes..katılıyorum keşke yumuşamasalardı  _________________ Benign coinsidence
We stole our existence.... |
|
Başa dön |
|
 |
aNNul Geçerken Uğrayan

|
Tarih: Prş Tem 20, 2006 7:11 pm Mesaj konusu: |
|
amorphis'e b*k atmadan önce eclipse albümü dinlenmelidir tales from the thousand lakes kadar olmasada yumuşamadıkları ve asla yumuşamayacaklarının göstergesidir.tomi joutsen le birlikte herzamanki havasına kawuşup yine death piyasasını duman etmiştir.gruba söylencek fazla bişey yok zaten adamlar yaşayan efsane |
|
Başa dön |
|
 |
silver-rose Geçerken Uğrayan

|
Tarih: Sal Tem 25, 2006 5:09 pm Mesaj konusu: |
|
AMORPHİS..son albumleriyle ilk albumlerini kıyasladığında derin bir ah çektirten grup...nerde "tales from the thousand lakes" ve "the karelian isthmus"...AH Kİ NE AH...her ne kadar şu an ki tarzları alakasız olsa da insan şu saydıklarımı dinleyince bir irkilir , vay be filan der oturur dinler gerekirse çok feci moda girer. Kİ BEN ÖLE OLDUM ÖNCEKİ ALBUMLERİ AH... AH ... AH.. BLACK WINTER DAY...  _________________ önemli olan nefesinin kalbine bıraktığı renktir..... |
|
Başa dön |
|
 |
|