nienturi Geçerken Uğrayan


Kayıt: Oct 26, 2010 Mesajlar: 7 Nerden: Eskişehir
|
Tarih: Sal Ekm 26, 2010 4:47 am Mesaj konusu: Satılık RG7321 (Ağır Modifikasyon Görmüş) |
Mesaj: #1 |
|
Gitarın ayrıntılı fotoları burada;
 
 
 
 
 
 
Gitar hakkındaki detaylı bir yazıyı, gitarı aldıktan kısa süre sonra buraya yazmıştım;
http://www.gitarpedal.net/index.php?/Elektrik-Gitar/Ibanez-RG7321.html
Gitarı 2007 yılında aldım. Endonezya üretimi bir RG7321. Etraftaki bazı kişilerin “Kore üretimleri daha iyidir!” laflarının ötesinde başta sap cilası olmaz üzere bence Kore’lere göre bazı avantajlara sahip. Kore üretimi birçok RG ve S’in sapları hem çok kalın hem de yapışkan hissiyat veren bir cila ile kaplanmış oluyorlardı ki bunu “hiç” sevmezdim. Bu olay bazı eski Japon üretimi RG’lerde de vardı ama onu düzelttiler sonradan. Bu RG’de ise cila hem çok ince, hem de oldukça kaygan ve saten hissiyatı veriyor, en büyük fark bu.
Ayrıca bazı kişisel modlar yaptım. Hedefim John Petrucci vari yırtıcı ve Steve Vai’in UV ile çaldıkları arasında tonlar alabilmekti. Yani hızlı sololarda tepkisi hızlı, sustain olarak daha da tatminkar, nispeten düşük tel yükseklikli bir gitar, kaliteli ses alabileceğim bir Shred gitarı hedefledim. Üstelik temiz tonlarda da ezilmemesi için ek bazı hareketlerim oldu. Bu hedefe doğru neler yaptığıma gelince;
1) Manyetiklerin değiştirilmesi : Yukarıdaki kritiğimde de belirttiğim gibi hi gain’de iyi olsa da özellikle temiz bölümlerde hiç memnun olmadığım stok manyetiklerini DiMarzio Blaze ve Blaze Custom manyetiklerle değiştirdim.
2) Elektronik sistem modifikasyonu : Bu fiyat rejiminin ibanezlerinin genel bir sorunu elektronik sistemlerinin ne iyi ne kötü olması. Özellikle temiz şeyler çalarken fark edilebilir olan elektronik modifikasyonlar ile performans arttırıcı önlemler aldım. No Load tipte logaritmik (audio) potansiyometreler, Orange Drop kapasitörler, Treble Bleed modifikasyonu, switch modifikasyonu bunların en önemlileri.
3) Perde tesviyesi ; Şu an tel yüksekliği, bana göre, oldukça düşük ve cızlama yok
4) Inlay modifikasyonu : Yarın bir gün vazgeçerim diye çıkartma olarak normalde beyaz renkli inlaylerin üzerine yapıştırılmıştır. Seveni tutar, tuşeyi limon yağıyla silerken bile çıkmıyorlar. Beğenmeyen çıkarır.
5) Volüm ve ton düğmeleri : Salt ve soğukça siyah görünen gitarlardan hoşlanmadığım için kontrast yaratmak adına kırmızı Fender tipi düğmeler (knob) getirttim. Özellikle sahnede inlaylerle güzel bir uyum gösteriyorlar.
6) Ekstra kalkanlama ; Dip gürültüsünü azaltma faktörünü arttırılması adına sağlam kalkanlama yaptım ve topraklamasını güçlendirdim.
7) Jack değişimi ; Standart jack çok iyi değildi. Switchmaster ayarındaki bir jackla değiştirdim
Truss rod kapağını kendime göre yaptım. Eğer anlaşacak olursak, ve hala bazı insanlara nazım geçiyorsa, senin adına da aynı o ayarda bir şey yaptırabilirim. O da benden.
Bağlantılar (Switching) : Normal RG7321'lerin manyetik seçeneklerini sevmiyordum.
Şimdi;
1.pozisyon;köprü
2.poz;köprü ve sap'ın içe bakan bobinleri/split(clean için)
3.poz;iki manyetik beraber
4.poz;sap (paralel bağlı/vintaj tonlar için çok iyi)
5.poz;sap
Ayrıca bir DPDT switch ile de sap ve köprü manyetiklerini single’a düşürebiliyorum (buradaki fotolarda görünmüyor).
Ayrıntılar zaten yukarıda olduğundan doğrudan fiyat hesabına giriyorum;
Kabaca bir hesap yapalım;
Sıfır gitar: 540$ (Mydukkan fiyatı)
DiMarzio Blaze:120$
DiMarzio Blaze Custom:120$
Bunların taktırılması:Min. 35-40 TL
Orange Drop kapasitör, No Load pot, Treble Bleed mod(karbon film direnç ve O.Droplarla), Kırmızı volum+ton düğmesi, coil tap DPDT switch: Bunları da ABD'den buraya yol paraları ile toplasan en az 40$ filan eder.
5 yollu Switch 12$
Hard case:70$
(Hesabı sıfır gitar için yapmadığımdan; sap ve relief ayarı, köprü ayarı, gitar temizlik ve bakımı, perde tesviyesi, tel yükseklik ayarları ve yeni tel takılması masraflarını yazmadım ki bu gitarda tarafımdan dikkatlice yapılmış durumdadır)
Totalde 900-950$ yapıyor sıfırdan bu gitarı oluşturmak isteyene. Ben elbetteki kendi işimi yaptığımdan işçiliğine para vermedim ancak diğer şeylere paşa paşa ödeme yaptım. Hatta bazı ufak komponentlere ABD’den buraya gelişi için epey para dökmüştüm yakın zamanda.
Neyse benim için fiyatlandırma;
350$ Gitar (540$'lık bir enstrumana göre oluşturduğum bir 2.el fiyatı)
175$ Manyetikler
55$ Komponentler ve Ulaşım Masrafları
60$ Hard Case
Totalde de 640$ ediyor
Uzun oldu, biliyorum ancak birinci el değerinden daha yüksek bir meblağ ile satışa çıkarılan bir ürün, mantıklı ve ayakları yere basan bir açıklamayı hak eder diye düşünüyorum.
Her türlü soru, video/ses dosyası/ek foto talepleri için nienturi(at)gmail.com adresime iletilerinizi gönderebilirsiniz…
Bazı hususlar:
-) Bu fiyata pazarlık dahil değildir
-) Şu an için takas düşünmüyorum zira nakit sıkıntım sebebiyle satışa koydum
-) Denemek isteyenlere kapım açık
-) Gitar Eskişehir'dedir. Eskişehir dışına para hesabıma ulaştıktan sonra kargolarım
-) Masrafını aynen yansıtmak suretiyle gittigidiyor vasıtasıyla taksitlendirilmesi ve/veya kredi kartı opsiyonu söz konusudur
http://www.facebook.com/group.php?gid=137268112963657 _________________ Gitarizm Köş[email protected] Dergisi
http://www.facebook.com/group.php?gid=137268112963657 |
|