Giriş
veya
Kayıt Ol
::
Ana Sayfa
Hesabınız
Forumlar
Haberler
Kritik
Fotoğraf Galerisi
Hosting
Köşe Yazıları
Menü
Site
Ana Sayfa
Forum
Haber Gönder
Haber Arşivi
Site Kadrosu
Extra
Hosting
En İyi 10
İnteraktif
Demo & Mp3 Arşivi
Video İzleme
Fotoğraf Galerisi
Destek
Destekleyenler
Linkekle
Bizi Öner!
İçerik
.
Yerli Gruplar
.
Yabancı Gruplar
.
Biyografiler
.
Albümler
.
Albüm Kritikleri
.
Röportajlar
.
Köşe Yazıları
.
Köşe Yazıları Arşiv
.
Dergiler
.
Etkinlikler
·
Gitar & TAB
Albüm Kritikleri
·
KORN - The path of totality
·
Hypocrisy-A Taste of Extreme Divinity (2009)
·
Cyntia - Endless World (2012)
·
Tiamat - The Scarred People
·
Moonspell Alpha Noir-Omega White.
·
Ghost - Opus Eponymous
·
Testament - Dark Roots of Earth
·
Lamb of God - Resolution
·
Volbeat Live From Beyond Hell/Above Heaven
·
Pentagram - MMXII
Kısa Haberler
[
Haber Arşivi
]
Son 10 Haber
·
100 Metal Sunar: GAEREA
[ 0 yorum - 108 okuma ]
·
Dark Tranquillity Türkiye Turnesi 2021
[ 0 yorum - 2409 okuma ]
·
SECURIS yeni Albümünü yayınladı.
[ 0 yorum - 5023 okuma ]
·
OPETH 22 Mart 2015′te İstanbul'da, 23 Mart'ta ise Ankara'da
[ 0 yorum - 13150 okuma ]
·
Blind Guardian Istanbul konseri 14 Mayıs 2015
[ 0 yorum - 13685 okuma ]
·
Blind Guardian 8 yıl aradan sonra yeniden Ankara’da
[ 0 yorum - 12978 okuma ]
·
DYING FETUS 11 HAZİRAN 2015 İstanbul'da
[ 0 yorum - 14526 okuma ]
·
Kurt Cobain belgeselinden ilk fragman geldi
[ 0 yorum - 14550 okuma ]
·
Takıntı - Buhran klibi yayınlandı!
[ 0 yorum - 15582 okuma ]
·
Wayne Static 48 yaşında hayatını kaybetti
[ 0 yorum - 15951 okuma ]
[
Devamı Haberler Bölümünde
]
Fotoğraf Galerisi
B Noktası
B Noktası
B Noktası
Heretic Soul @ Waldb ...
Heretic Soul
Heretic Soul
Heretic Soul @ Rock ...
Anoreksi Promo 2011
Anoreksi Promo 2011
Anoreksi Promo 2011
[ Fotoğraf Galerisi ]
Rastgele Biyografi
Cruor Ignis
MetalTR Arama
Kayıp Şifre
Güvenlik Kodu:
Güvenlik Kodunu Girin:
0
Dün:
0
Bekleyen Üyelik(ler):
18
Toplam Üye:
42,762
En Son Üye:
electric_wizard
Şu An Bağlı:
Misafir(ler):
84
Üye(ler):
0
Toplam:
84
Forumlardan
SSS
Arama
Üye Listesi
Kullanıcı Grupları
Can Sıkıntısı Giderici!
Özel mesajlarınızı kontrol etmek için login olun
Giriş
Günlükler
Günlük Kontrol Paneli
Günlüğüm
Bir hikayemden bir bölüm (Beğeneceğinizi umuyorum)
metaltr.net Forum Ana Sayfası
->
Karalamalar
Önceki başlık
Sonraki başlık
Yazar
Geçerken Uğrayan
Tarih: Cum Ağu 06, 2010 4:49 pm
Mesaj konusu: Bir hikayemden bir bölüm (Beğeneceğinizi umuyorum)
Katilin günlüğünden bir bölüm:
...
Zenginin zengin olduğu,mezarlıkta bile belli olur.İnsan,öldükten sonra bir kemik yığınıdır ama bazı kemikler ötekilerden daha prestijlidir.Zenginlerin mezarları,büyük,gösterişli mezarlardır.Antik Yunan tapınakları gibi süslemeleri vardır.Fakirlerin ise öyle değildir.Sade bir mezar taşında,silinmiş isimleriyle fakir olduklarını belli ederler.Adaletsizlik gerçeği mezarlıkta bile insanın yakasını bırakmaz.İnsan hayatı,hayatı bitenlerin yattığı yere gittiği zaman anlar.Sahte ''Başın sağolsun'',''Allah rahmet eylesin.'' laflarını ve sahte duaları duyduğunda
insan denilen varlığın bazen hayvandan da aşağı olabileceğini anlarsın.
Bir cenazede,akla ilk gelen kişi,nefesi para kokan o leş yiyici imamdır.Cenaze sahipleriyle kısık sesle pazarlık yaptıktan sonra o sevecen,merhametli,iyi adam maskesini takıp,iki dakika sonra umrunda olmayacak ölünün arkasından dua okur.Dua okurken aklında ya yenileteceği arabası,ya da bu ay ödeyeceği kirası vardır.Ölen adamı düşünmez bile.Bir de bu işle gurur duyar.Toplumda leş yiyicilikle saygın bir yerdedir.Kutsal iş yapar çünkü.Bildiğin mezar soyguncusudur.Leş üzerinden para kazanır.
Sonra etrafta ''Allah rahmet eylesin'' ile başlayan istekler vardır.
''Allah rahmet eylesin,ben mezardaki otları yoldum üç beş kuruş gönlünüzden ne koparsa.''
''Allah rahmet eylesin,ben çiçekleri sularım arada gönlünden ne koparsa.''
''Allah rahmet eylesin,merhumun hürmetine bir sadaka abi.Allah rızası için abi.''
O zaman Allah'la başlayan her cümlenin bu dünya ya da öbür dünya için bir çıkar amacı taşıdığını anlarsın.Cenazelerde,Allah ile başlayan cümlelerin sonunda,genelde para isterler.O sahte,ağlamaklı,cıvık suratlarıyla,acınaklı ses tonlarıyla bir ölünün etrafında toplanan akbabalar,etini yiyen çıyanlar gibidirler.
Bir de tanımadığı hâlde gelip dua edenler vardır.O zaman bakıp ''Ah ne iyi insanlar'' dersin ama dini anladıkça onların da çıkar peşinde olduğunu anlarsın.Onlar da ölen kişi üzerinden öteki dünyadaki prestijlerini arttırmaya çalışırlar.Ölen kişiyi cennete girmek için bir kredi olarak görürler.Evet,belki de gerçekten üzülmüşlerdir.Ama bu,çıkarcı olmadıkları anlamına gelmez.Dua ettikten sonra,baş sağlığı dileyip giderlerken,yüzlerinde bir puan kazanmış olduğun verdiği mutluluk vardır.
O gün,o cesetle birlikte çocukluğum da toprağa girdi.Çocukluğumun ve dinimin son kalesi yıkılmıştı.Gerçek bütün şiddetiyle etrafımdaydı.
Etrafıma bakıyordum,sözde saygın bir varlık.Her şeye gücü yetiyor.Ama mezarlıktaki adaletsizliği bile önleyememiş.Onun adını anıp,leş yiyicilik yapan bu düzenbazlara sesini bile çıkarmıyor.Bir şirket adına birini dolandırsam,en azından kendi prestijlerini düşünüp,bana dava açarlar.Onurunu bir şirket yönetimi kadar koruyamayan bu varlık,etrafta saygınlığını yerlerde süründüren insanlar olduğu hâlde,en üzüntülü günümde benden saygı bekler.Başka derdim yokmuş gibi,cenaze boyunca onun ne kadar ''ekber'' olduğundan bahsediyorum.Böyle bir gündeki üzüntüme bile anlayış göstermeyip,dakikalarca ona dua etmemi,onu övmemi istiyor.Bu kadar da şımarık.Tam prestiji yerlerde sürünen,bunun hıncını çalışanlardan çıkaran patron taktiği.
Zaten tüm bu din saçmalıkları gerçekse,beni cehenneme atmaya hakkı da yok.Bu kadar şeyi yaratıp beni ikna edemediyse bu onun suçu.
Başa dön
Sponsor Linkler
Tarih: Google ve Sponsor Baglantilari
Mesaj konusu: Sizde bu bölüme reklam verebilirsiniz !
:
#
Başa dön
LeoTolstoy
Sebil-i Sübyan
Tarih: Cmt Ağu 07, 2010 3:39 pm
Mesaj konusu:
Beğenemedim ne yazık ki. Hatta son derece başarısız buldum açık olmak gerekirse. Gereksiz suçlamalarla dolu, iftiraya varan bir genellemeler silsilesi. Örneğin cenaze namazını kıldıran imamın aslında aklında bambaşka şeyler olduğuna ve ölüyü en ufak bir şekilde umursamadığına veya hayattayken merhum kişiyi asla tanımamış ama onun ölümüne içten bir şekilde üzülüyor gözüken insanların gerçekte nasıl da riyakar oldukları, yalnızca kendi menfaatlerini düşündükleri sonucuna nasıl böyle bir kesinlikle ulaştın, anlayamadım. Bunları ancak insanlığa ait samimi duygudaşlık hislerini hala taşıyabilen insanların neslinin tükendiğine inanan bir insan yazabilir. Her türlü saçmalık, kötülük ve zulme rağmen hala böyle insanlar olduğuna kalıbını basabilirim.
Forum Ablası
Tarih: Cmt Ağu 07, 2010 6:44 pm
Mesaj konusu:
Konu "Karalamalar" bölümüne taşınmıştır.
Geçerken Uğrayan
Tarih: Pts Ağu 16, 2010 7:50 pm
Mesaj konusu:
LeoTolstoy demiş ki:
Beğenemedim ne yazık ki. Hatta son derece başarısız buldum açık olmak gerekirse. Gereksiz suçlamalarla dolu, iftiraya varan bir genellemeler silsilesi. Örneğin cenaze namazını kıldıran imamın aslında aklında bambaşka şeyler olduğuna ve ölüyü en ufak bir şekilde umursamadığına veya hayattayken merhum kişiyi asla tanımamış ama onun ölümüne içten bir şekilde üzülüyor gözüken insanların gerçekte nasıl da riyakar oldukları, yalnızca kendi menfaatlerini düşündükleri sonucuna nasıl böyle bir kesinlikle ulaştın, anlayamadım. Bunları ancak insanlığa ait samimi duygudaşlık hislerini hala taşıyabilen insanların neslinin tükendiğine inanan bir insan yazabilir. Her türlü saçmalık, kötülük ve zulme rağmen hala böyle insanlar olduğuna kalıbını basabilirim.
Öncelikle okuduğunuz ve yorumladığınız için teşekkür ederim.Elbette profesyonel bir edebiyatçı değilim,üslupta vs bir takım hatalaırm olabilir.Ama bu kanılara,şahit olduğum bir takım şeylerden vardım.Elbette böyle genellemeler yapmak değil amacım,ama bu çeşit bir yozlaşmayı da görmemiz gerekir diye düşünüyorum.
Başa dön
LeoTolstoy
Sebil-i Sübyan
Tarih: Çrş Ağu 18, 2010 9:57 pm
Mesaj konusu:
Umarım kişisel bir eleştiri olarak algılamamışsındır kardeş, sadece yazıda şiddetle karşı çıktığım, asla katılamayacağım bir noktayı belirtmek istedim. Ben de profesyonel bir eleştirmen değilim zaten. Aslında insanlar arasındaki birçok anlaşmazlığın bu tip genellemelerden, gereksiz soyutlamalardan ve sınıflandırmalardan ileri geldiğini, bunun bir üst aşamasının ayrımcılık olduğunu düşündüğüm için böyle bir eleştiride bulundum. Dediğin türde insanların olduğu konusuna kesinlikle katılıyorum, bunların mimlenmesinin de oldukça önemli olduğunu düşünüyorum. Ama dediğin gibi, sanırım üsluptaki bir eksiklikten dolayı anlatımda bir şeylerin havada kaldığını, tecrübe edilmiş olayların haksız bir şekilde, sanki her zaman öyle olması gerekiyormuş gibi aktarıldığını düşünüyorum.
Hepsi
1 Günlük
7 Günlük
2 Haftalık
1 Aylık
3 Aylık
6 Aylık
1 Yıllık
eskiden-yeniye
yeniden-eskiye
metaltr.net Forum Ana Sayfası
->
Karalamalar
Tüm saatler GMT +1 Saat
1
. sayfa (Toplam
1
sayfa)
Forum Seçin:
Bir Forum Seçin
Müzik/Genel
----------------
Metal Genel
Rock Genel
Yerli Gruplar
Yabancı Gruplar
-- Şarkı Sözleri
Türk Rock
Dış Sesler
Konser & Etkinlikler
Albüm Haberleri
Dergi Paylaşım Platformu
Müzik Market
----------------
Eleman Arıyorum!
Müzik Aletleri
Gitar / Tab
Stüdyo Prova Kayıt
Alım / Satım
Serbest ALAN
----------------
Güncel Haberler
Geyik
SERBEST KURSU
Felsefe - Sosyoloji - Psikoloji
Edebiyat
Karalamalar
Film Dizi Sinema Kültür Sanat
Internet / Bilgisayar / Teknoloji / Oyun / ..
-- Radyolar
Logmania
Komik / İlginç Resim / Video
Mekan
----------------
Mekanlar / Pasajlar
-- Cafe/Barlar
-- Tattoo ( Dövme ) & Piercing
Üniversiteler
MetalTR.NET
----------------
MetalTR.Net Hakkinda