Önceki başlık :: Sonraki başlık |
Yazar |
Mesaj |
metabolic DNA

|
Tarih: Sal Tem 27, 2010 7:16 pm Mesaj konusu: Öksürük ve Hapşırmak ? |
|
Bu iki konu da sizlerden yardım istiyorum ? öksürük ve hapşırmak nedir? Öksürürken, vucut kendini kurtarma mı gösteriyor yani bu balgam olabilir yada nefes borusuna kaçmış birşey vucud kendini toparlamaya mı çalışıyor?
Hapşırmak? Burnumuza birşey kaçtığında kaşıntı olduğunda yada güneşe baltığımızda ( Bende çok olur) nedir anlamı neye yarar?
verilen cevaplara şimdiden teşekkür ederim. _________________ bin schon zu alt und zähl sie doch
kein Engel kommt um euch zu rächen
Heimlich werd ich auferstehen
Gott weiß ich will kein Engel sein |
|
Başa dön |
|
 |
Sponsor Linkler
|
Tarih: Google ve Sponsor Baglantilari Mesaj konusu: Sizde bu bölüme reklam verebilirsiniz ! |
: # |
|
|
|
Başa dön |
|
 |
HeiroftheMetaL Veled-i METAL

|
Tarih: Sal Tem 27, 2010 7:28 pm Mesaj konusu: |
|
Hapşırma, üst ve alt solunum yollarının en önemli savunma mekanizmalarından biridir. Hapşırırken verilen havanın ve içindeki partiküllerin çıkış hızı yaklaşık 140 km/saattir. Dolayısıyla fizik kanunları gereği hapşırdığımız zaman geri tepme prensibiyle bakınız neler olur: Beyin damarları genişler. Gözyaşı ve sinüs kanalları açılır. Kalp damarları genişler. Akciğerlerde normal solunumla atamadığımız rezidüel (ölü) hava dışarı atılır. Kalbin diyastol (gevşeme) sonu dinlenme süresi artar. Bir anlamda kalp milisaniyeler düzeyinde durur ve tekrar çalışmaya başlar. Muhtemelen hapşıran birine "çok yaşa" denmesinin nedeni de budur.
Merak, soru falan iyi hoş da hocam bunları internetten araştırarak pek ala bulabilirsin Bu forumda bi 'metabolic ile ahiret sualleri' ortamı oluşturmak niye  |
|
Başa dön |
|
 |
metabolic DNA

|
Tarih: Sal Tem 27, 2010 7:34 pm Mesaj konusu: |
|
HeiroftheMetaL demiş ki: | Hapşırma, üst ve alt solunum yollarının en önemli savunma mekanizmalarından biridir. Hapşırırken verilen havanın ve içindeki partiküllerin çıkış hızı yaklaşık 140 km/saattir. Dolayısıyla fizik kanunları gereği hapşırdığımız zaman geri tepme prensibiyle bakınız neler olur: Beyin damarları genişler. Gözyaşı ve sinüs kanalları açılır. Kalp damarları genişler. Akciğerlerde normal solunumla atamadığımız rezidüel (ölü) hava dışarı atılır. Kalbin diyastol (gevşeme) sonu dinlenme süresi artar. Bir anlamda kalp milisaniyeler düzeyinde durur ve tekrar çalışmaya başlar. Muhtemelen hapşıran birine "çok yaşa" denmesinin nedeni de budur.
Merak, soru falan iyi hoş da hocam bunları internetten araştırarak pek ala bulabilirsin Bu forumda bi 'metabolic ile ahiret sualleri' ortamı oluşturmak niye  |
İnternet ortamında hep aynı şeyler yazar. Aynı açıklamaları akademik olarak da bulabileceğimi biliyorum. Ama buradaki insanlarla konuşmak bana daha mantıklı geldi. Sonuçta herkes oradan buradan okur. Bir konu hakkında kendi dilini konuşanlarla paylaşımı tercih ederim. Ama rahatsız olunan varsa yazmam ki üstâd sorun değil.. ''metabolic ile ahiret sualleri'' mantıklı oyle bir topic açayım hepsini oraya atayım  _________________ bin schon zu alt und zähl sie doch
|
Başa dön |
|
 |
HeiroftheMetaL Veled-i METAL

|
Tarih: Sal Tem 27, 2010 7:40 pm Mesaj konusu: |
|
Yok yahu, rahatsız olan üyeler varsa bize raporlar duruma göre değerlendiririz, benden yana sıkıntı yok. |
|
Başa dön |
|
 |
metabolic DNA

|
Tarih: Sal Tem 27, 2010 7:43 pm Mesaj konusu: |
|
HeiroftheMetaL demiş ki: | Yok yahu, rahatsız olan üyeler varsa bize raporlar duruma göre değerlendiririz, benden yana sıkıntı yok. |
Sevindim üstâd rahatsızlık verdim ise özür dilerim  _________________ bin schon zu alt und zähl sie doch
|
Başa dön |
|
 |
GlooM Güven Ceylan Photography

|
Tarih: Sal Tem 27, 2010 8:14 pm Mesaj konusu: |
|
adam boşboş başlık açmak yerine gayet bilgilendirici tartışmaya açık başlıklar açıyor sorun olacağını sanmıyorum  _________________ [url=http://www.guvenceylan.net]
[url=http://www.kapakmagazin.com] |
|
Başa dön |
|
 |
metabolic DNA

|
Tarih: Sal Tem 27, 2010 8:23 pm Mesaj konusu: |
|
GlooM demiş ki: | adam boşboş başlık açmak yerine gayet bilgilendirici tartışmaya açık başlıklar açıyor sorun olacağını sanmıyorum  |
Teşekkürler hocam düşünclerin için. _________________ bin schon zu alt und zähl sie doch
|
Başa dön |
|
 |
Anarchy_Atheism Dark Angel Trashzone

|
Tarih: Sal Tem 27, 2010 11:43 pm Mesaj konusu: |
|
çok derin fizyolojik ayrıntılarına kadar anlatabilirim ama @özet geçme moduna bağlarsak sinirsel uyarım yapacak durumlar oluştuğunda vücudun refleks mekanizmaları olarak gerçekleşiyorlar.Buna yabancı cisim kaçmalarından tutun hastalık durumlarında balgam atmaya vs. her şey dahil olabilir..
ve dikkat ederseniz öksürük daha alt hapşırık daha üst bölgelerle alakalı bu da ekstra bilgi olsun bari _________________ Hiçbir şık doğru olmadığı için iptal edilen soru...
ÖSS Metal Müzik-2 Testi
Soru 28:Hangisi Gelmiş Geçmiş en iyi 5 Thrash albümünden biri değildir?
a)Darkness Descends
b)Pleasure to Kill
c)Terrible Certainty
d)Extreme Aggression
e)Endless Pain |
|
Başa dön |
|
 |

|
Tarih: Çrş Tem 28, 2010 12:28 am Mesaj konusu: |
|
hapşırmakta da aynısı oluyor şimdi şöyle ki (burda sadece fikir yürütüyorum) bazı refleksler vardır ki omuriliğimiz doğrudan yürütür..ben bilmem beyin bilir demez..en son refleksinsadece sonuçlarından haberdar olur beyin..işte böyle bir refleksi engelleyemezsin..örnek dizimizdeki patella refleksi...
ancak öksürük hapışırık gibi reflekslerde beyin korteksi işin içine dahil olabiliyor..yani refleksin yapılma aşamasında beyin devrede..bu yüzden  _________________ Hiçbir şık doğru olmadığı için iptal edilen soru...
ÖSS Metal Müzik-2 Testi
a)Darkness Descends
b)Pleasure to Kill
c)Terrible Certainty
d)Extreme Aggression
e)Endless Pain |
|
Başa dön |
|
 |
metabolic DNA

|
Tarih: Çrş Tem 28, 2010 9:02 am Mesaj konusu: |
|
Anarchy_Atheism demiş ki: | hapşırmakta da aynısı oluyor şimdi şöyle ki (burda sadece fikir yürütüyorum) bazı refleksler vardır ki omuriliğimiz doğrudan yürütür..ben bilmem beyin bilir demez..en son refleksinsadece sonuçlarından haberdar olur beyin..işte böyle bir refleksi engelleyemezsin..örnek dizimizdeki patella refleksi...
ancak öksürük hapışırık gibi reflekslerde beyin korteksi işin içine dahil olabiliyor..yani refleksin yapılma aşamasında beyin devrede..bu yüzden  |
O zaman bunlar istem dışı refleks oluyor dweğil mi ? Esnemek istem dışı değil ki her şekilde her yerde esneyebilirsiniz. Ayrıca esneme konusunda sanırım vucut içeri daha fazla oksijen alıyor. Bu da bedenini nefes ihtiyacını karşılama olabilir mi? Ya da bronşların dibine kadar inilmesi için şiddetli bir basınç uygulama?
Ayrıca sorularım kalıpsal olduğunu zannetmiyorum. Ne yani akadamik dil de mi yazayım?  _________________ bin schon zu alt und zähl sie doch
|
Başa dön |
|
 |
ateme -_- SomberlaiN -_-

|
Tarih: Çrş Tem 28, 2010 10:53 am Mesaj konusu: |
|
"Hapşırma, üst ve alt solunum yollarının en önemli savunma mekanizmalarından biridir" denmiş de?Neye karşı savunma,bir insan sürekli,hergün farklı farklı durumlarda(soğukta,rüzgarda,çok sıcakta,havasızlıkta,biranda gelen havada,toz kokusunda,deterjan kokusunda) hapşırıyorsa vücut neye karşı savunma yapıyor?ve gerçekten bi yararı varmı? _________________ | ®©™ [ DeriN Sessizlik Seansları...] | |
|
Başa dön |
|
 |
metabolic DNA

|
Tarih: Çrş Tem 28, 2010 11:28 am Mesaj konusu: |
|
ateme demiş ki: | "Hapşırma, üst ve alt solunum yollarının en önemli savunma mekanizmalarından biridir" denmiş de?Neye karşı savunma,bir insan sürekli,hergün farklı farklı durumlarda(soğukta,rüzgarda,çok sıcakta,havasızlıkta,biranda gelen havada,toz kokusunda,deterjan kokusunda) hapşırıyorsa vücut neye karşı savunma yapıyor?ve gerçekten bi yararı varmı? |
Sanırım bu konuda hapşırma o anki şey in vucut dışına atımını sağlıyor.. Herkes de aynı durum geçerli değil. Bu da alerjik durum. Yani gereken durumda aktif olması gereken savunma sistemin devamlı açık oluyor. Bu da sanırm herşey karşı refleks olarak hapşırıyorsun diye düşünüyorum. _________________ bin schon zu alt und zähl sie doch
|
Başa dön |
|
 |
ateme -_- SomberlaiN -_-

|
Tarih: Çrş Tem 28, 2010 11:50 am Mesaj konusu: |
|
Tam yanıtını bulamadığım,hiçbirşekilde çözüme ulaşmayan çok gıcık bir durumla karşı karşıyayım?heran hapşırıcak olmak ve enaz 2-3 kez tekrarlanması can sıkıcı :s _________________ | ®©™ [ DeriN Sessizlik Seansları...] | |
|
Başa dön |
|
 |
metabolic DNA

|
Tarih: Çrş Tem 28, 2010 12:22 pm Mesaj konusu: |
|
ateme demiş ki: | Tam yanıtını bulamadığım,hiçbirşekilde çözüme ulaşmayan çok gıcık bir durumla karşı karşıyayım?heran hapşırıcak olmak ve enaz 2-3 kez tekrarlanması can sıkıcı :s |
Ben de güneş ışığına, toz polen, çok keskin parfümlere karşı alerjim var.. Bir başladı mı 4-5 defa devam eder.. Sonrasında durdurmak ne mümkün. Ama buna zaman alerjisi diyorlar.. onun dışında doktor kontrolüne gitmen gerekli.. Sağ da sol da okumakla çare bulunmuyor ama alerji için onlarında yapabileceği pek birşey yok. Gene iş başa düşüyor. _________________ bin schon zu alt und zähl sie doch
|
Başa dön |
|
 |
ateme -_- SomberlaiN -_-

|
Tarih: Çrş Tem 28, 2010 3:11 pm Mesaj konusu: |
|
metabolic demiş ki: | ateme demiş ki: | Tam yanıtını bulamadığım,hiçbirşekilde çözüme ulaşmayan çok gıcık bir durumla karşı karşıyayım?heran hapşırıcak olmak ve enaz 2-3 kez tekrarlanması can sıkıcı :s |
Ben de güneş ışığına, toz polen, çok keskin parfümlere karşı alerjim var.. Bir başladı mı 4-5 defa devam eder.. Sonrasında durdurmak ne mümkün. Ama buna zaman alerjisi diyorlar.. onun dışında doktor kontrolüne gitmen gerekli.. Sağ da sol da okumakla çare bulunmuyor ama alerji için onlarında yapabileceği pek birşey yok. Gene iş başa düşüyor. |
Doktora çok gittim,ama ilaç verip yolluyorlar onlarda pek fayda etmio sadece sürekli burnumun akması geçio arada.Yaz kış demeden sürekli burnumu siliyorum.sanırım özel tam teşekküllü bir doktora gözükmek lazım? _________________ | ®©™ [ DeriN Sessizlik Seansları...] | |
|
Başa dön |
|
 |

|
Tarih: Çrş Tem 28, 2010 5:46 pm Mesaj konusu: |
|
çok sık ishal durumu da var mı hocam? eğer varsa immün sistemin yeterince güçlü olmamasıyla alakalı olabilir _________________ Hiçbir şık doğru olmadığı için iptal edilen soru...
ÖSS Metal Müzik-2 Testi
a)Darkness Descends
b)Pleasure to Kill
c)Terrible Certainty
d)Extreme Aggression
e)Endless Pain |
|
Başa dön |
|
 |
metabolic DNA

|
Tarih: Prş Tem 29, 2010 8:18 am Mesaj konusu: |
|
ateme demiş ki: | metabolic demiş ki: | ateme demiş ki: | Tam yanıtını bulamadığım,hiçbirşekilde çözüme ulaşmayan çok gıcık bir durumla karşı karşıyayım?heran hapşırıcak olmak ve enaz 2-3 kez tekrarlanması can sıkıcı :s |
Ben de güneş ışığına, toz polen, çok keskin parfümlere karşı alerjim var.. Bir başladı mı 4-5 defa devam eder.. Sonrasında durdurmak ne mümkün. Ama buna zaman alerjisi diyorlar.. onun dışında doktor kontrolüne gitmen gerekli.. Sağ da sol da okumakla çare bulunmuyor ama alerji için onlarında yapabileceği pek birşey yok. Gene iş başa düşüyor. |
Doktora çok gittim,ama ilaç verip yolluyorlar onlarda pek fayda etmio sadece sürekli burnumun akması geçio arada.Yaz kış demeden sürekli burnumu siliyorum.sanırım özel tam teşekküllü bir doktora gözükmek lazım? |
Evet tam teşekküllü bir hastaneye gitmelisin çünkü etrafta senin savunma sistemini devamlı harekete geçiren bir çok durum mevcut.. Yukarıda da saydık bunları.. Kendini onlardan uzak tutamayacağın gibi onlarla devamlı bir arada bulunma şansın da yok.. Doktor şart.
Ayrıca Anarcy_Atheism, ishal ile ne alakası var konunun? Enfeksiyon olarak mı diyorsun ? _________________ bin schon zu alt und zähl sie doch
|
Başa dön |
|
 |
|