Önceki başlık :: Sonraki başlık |
Yazar |
Mesaj |
metabolic DNA
|
Tarih: Cum Tem 23, 2010 6:43 pm Mesaj konusu: Nedir Şans ? |
|
Arkadaşlar Şans Nedir ? Bu konuda görüş bildirirseniz sevinirim. Giriş Olarak Ben Fikrimi izah edeyim kısaca... Bence Şans insanların bulduğu bir şey Şans diye bir şey yoktur. Genelde gelecek bilinmediği için gelecek üzerine tahmin yürütme de diyebiliriz. İnsanlar ihtimallerin sonuçlarına Şans işte diye cevap veriyorlar. Aslında Şans değil kestirilemeyen sonuç .
Ben Dünyada iki unsur olduğu inancındayım. Canlı varlıklar ve Cansız varlıklar. Cansız varlıklar kesin doğa ve fizik kanunlarının etkisinde
Cansız varlıkların hiç bir şekilde zamana mekana etkileri olmuyor. edilgen varlıklar Canlı varlıklar ise etken; Bir örnek ile açıklayayım Dağdan aşağı bir kaya yuvarlayalım vardığı yer kesindir. Aynı Şartlarla aynı şekilde yuvarlasanız netice yine yanı olacaktır. Ama Bir tavşanı salsak dağdan aşağı mı gider yukarımı gider Ağcamı tırmanır bilinmez.
Görüşlerinizi bekliyorum. _________________ bin schon zu alt und zähl sie doch
kein Engel kommt um euch zu rächen
Heimlich werd ich auferstehen
Gott weiß ich will kein Engel sein |
|
Başa dön |
|
|
Sponsor Linkler
|
Tarih: Google ve Sponsor Baglantilari Mesaj konusu: Sizde bu bölüme reklam verebilirsiniz ! |
: # |
|
|
|
Başa dön |
|
|
Anarchy_Atheism Dark Angel Trashzone
|
Tarih: Cum Tem 23, 2010 6:51 pm Mesaj konusu: |
|
bilim adamlarının şans geni diye bişe bulduklarını duymuştum şans genetik mi yani diye bir soru geşmiyor değil aklına insanın _________________ Hiçbir şık doğru olmadığı için iptal edilen soru...
ÖSS Metal Müzik-2 Testi
Soru 28:Hangisi Gelmiş Geçmiş en iyi 5 Thrash albümünden biri değildir?
a)Darkness Descends
b)Pleasure to Kill
c)Terrible Certainty
d)Extreme Aggression
e)Endless Pain |
|
Başa dön |
|
|
Taypan Gore-Grind
|
Tarih: Cum Tem 23, 2010 6:53 pm Mesaj konusu: |
|
bende şansa inanmam. kaos teorisiyle basitçe cevap vermiş olurum sanırım. seninde dediğin gibi kestirilemeyen sonuç, sonuç seçenekleri ne kadar nasıl olursa olsun her zaman o opsiyon için ölçmeye deymeyecek kadar olsa bile bir şans vardır. bunu aslada bilemezsin.
sonuca giden yolda o kadar çok etken vardırki buda bunu kestirilemeyn kılar. örnke gerekirse onuda yazarım |
|
Başa dön |
|
|
metabolic DNA
|
Tarih: Cum Tem 23, 2010 7:11 pm Mesaj konusu: |
|
Öyle ise sonucu etkenler etkiliyor deniliyor.. Aynı duruma sahip kişilerin ve aynı çevre etmenlerine sahip olunca farklı sonuçlar alması nedir? _________________ bin schon zu alt und zähl sie doch
|
Başa dön |
|
|
Taypan Gore-Grind
|
Tarih: Cum Tem 23, 2010 7:20 pm Mesaj konusu: |
|
hiçbir zaman aynı durum ve koşullar 2 farklı nesne için yaratılamaz. sende dene bunu imkansızdır |
|
Başa dön |
|
|
metabolic DNA
|
Tarih: Cum Tem 23, 2010 7:23 pm Mesaj konusu: |
|
Taypan demiş ki: | hiçbir zaman aynı durum ve koşullar 2 farklı nesne için yaratılamaz. sende dene bunu imkansızdır |
Bi dakka bir dakka.. İşte bak iki kişi düşünelim aynı koşullara sahipler.. En basiti bir yarışı ele alalım. Sonuçta her kişi için aynı şartlar geçerli.. Biri yarışı kazanıyor biri ise kaybediyor . YHatta kaybeden çok şanlı diyor kazanan için. _________________ bin schon zu alt und zähl sie doch
|
Başa dön |
|
|
Taypan Gore-Grind
|
Tarih: Cum Tem 23, 2010 7:27 pm Mesaj konusu: |
|
dediğini dahada ekstrem koşullarla geri dönüyorum sana. yarşta kullanılan her iki araçta aynı motor gücüne aynı ayrodinamik yapıya ,araçların ağırlığıda aynı olsun. hatta sürücülerde aynı ağırlığa sahip olsunlar. bu yarışı bir araç kazanır normal olarak. peki 2. yarışın "aynı koşullarda" aynı aracın kazanma olasılığı ?? ve bu olasılığın neye göre olduğu??
bunlarda benim sorularum |
|
Başa dön |
|
|
metabolic DNA
|
Tarih: Cum Tem 23, 2010 7:30 pm Mesaj konusu: |
|
İşte bende onu diyorum. Yukarda bana dedin ki '2 Aynı durum ve koşullar aynı nesneler için yaratılmaz '2 ama şimdiki cevabında yarattın.. Demekki yaratılabiliyor _________________ bin schon zu alt und zähl sie doch
|
Başa dön |
|
|
Taypan Gore-Grind
|
Tarih: Cum Tem 23, 2010 7:36 pm Mesaj konusu: |
|
yarattım farz edelim. peki neden birtanesi yarışı kazandı ? |
|
Başa dön |
|
|
metabolic DNA
|
Tarih: Cum Tem 23, 2010 7:44 pm Mesaj konusu: |
|
Çevre koşulları en iyi şekilde kullanması olabilir bence.. İki şöför aynı viraja ikiside girse en iyi şekilde virajı dönen ve en uygun hızla dönen ivmeyi kazandı yoluna devam eder.. Her iki kişi tamamıyla aynı bile olsa yetenek düzeyleri farklı olucaktır. _________________ bin schon zu alt und zähl sie doch
|
Başa dön |
|
|
Taypan Gore-Grind
|
Tarih: Cum Tem 23, 2010 7:47 pm Mesaj konusu: |
|
hadi şöförlerinde yeteneklerini döndüğü ,virajlarıdaki aldıkları açıları ,azami hızlarınıda bir yaptım. neden biri kazandı ? |
|
Başa dön |
|
|
metabolic DNA
|
Tarih: Cum Tem 23, 2010 7:50 pm Mesaj konusu: |
|
Hayır işte aynı anda kalkan aynı anda özelliklere sahip arabaları aynı şöförler kullansa birebir kullanış yetenkleri vites aralıkları bile aynı olursa eğer çizgiyi aynı anda geçerler.. Birinin kazanması için mulaka bir yerde hata yapması lazım.. O hatasını da karşı tarafa şans diye betimler. _________________ bin schon zu alt und zähl sie doch
|
Başa dön |
|
|
Taypan Gore-Grind
|
Tarih: Cum Tem 23, 2010 7:56 pm Mesaj konusu: |
|
hmm... çizgiyi aynı anda geçerler demekle bu olaydaki bütün değişkenleri göz önünde bulundurmuş ve hesaplama yapmış olman gerek. böyle bir şeyde bir insan için asla mümkün değildir. hala soru aynı neden biri kazandı
dediğim gibi kaos teorisi değişkenler çoktur, ihtimaller yada sayısı önemli değildir kestirilemez |
|
Başa dön |
|
|
metabolic DNA
|
Tarih: Cum Tem 23, 2010 8:01 pm Mesaj konusu: |
|
Hocam sen birinin kazandığını söylüyorsun ben ise eğe ki herşey birebir aynı ise hiç dış etmen yok ise senin örneğine göre araaların tekerler ebatları da eşit dedik herşeyi eşitledik. Biri kazanmaz. Eğer ki bir dış etmen yok ise birlikte biter.. Bu ikisi arasında tabi.
peki neden biri kazanır ? Birnin kazanmasını açıklar mısın? _________________ bin schon zu alt und zähl sie doch
|
Başa dön |
|
|
Taypan Gore-Grind
|
Tarih: Cum Tem 23, 2010 8:07 pm Mesaj konusu: |
|
demek istediğimde o dış etmen yada iç etmen nedersen bunun olmamasına imkan yok. sen bilsende bilmesende farkı da olsanda olmasanda bazı şeyler isteğin dışında olaylara etki eder.bu etkiyi durduramassın.A aracının yada B aracının bitiş çizgisine önce varmasıda bunlara bağlı işte en basit haliyle açıklamaya çalışıyorum kafamdakini |
|
Başa dön |
|
|
metabolic DNA
|
Tarih: Cum Tem 23, 2010 8:09 pm Mesaj konusu: |
|
Tamam tamam kısır dögüye sokmayalım konuyu Mesaj alındı.. _________________ bin schon zu alt und zähl sie doch
|
Başa dön |
|
|
Anarchy_Atheism Dark Angel Trashzone
|
Tarih: Cum Tem 23, 2010 9:32 pm Mesaj konusu: |
|
iki farklı nesne için aynı ortamın yaratılamayacağı...iki küp şekeri aynı çayın içine attığımda aynı ortamı yaratmış olmaz mıyım?
burda farklı zaman dilimlerini kastettin sanırım...
herakleitosun değişmeyen tek şey değişim düşüncesine bakarsak aynı nesne için de aynı koşulları yaratamazsınız...ayrıca termodinamiğe göre evrenin toplam entropisinin sürekli bir artışı söz konusu gittikçe daha düzensiz bir ortam..galiba herakleitos amcam doğru söyler _________________ Hiçbir şık doğru olmadığı için iptal edilen soru...
ÖSS Metal Müzik-2 Testi
Soru 28:Hangisi Gelmiş Geçmiş en iyi 5 Thrash albümünden biri değildir?
a)Darkness Descends
b)Pleasure to Kill
c)Terrible Certainty
d)Extreme Aggression
e)Endless Pain |
|
Başa dön |
|
|
|