Metal TR.NET - Yerli Gruplarina Sahip CIK !  
  Giriş veya Kayıt Ol
::  Ana Sayfa  ::  Hesabınız  ::  Forumlar  ::  Haberler  ::  Kritik  ::  Fotoğraf Galerisi  ::  Hosting  ::  Köşe Yazıları  ::
Menü
 Site
tree-T.gif Ana Sayfa
 Forum
 Haber Gönder
 Haber Arşivi
 Site Kadrosu
 Extra
 Hosting
 En İyi 10
 İnteraktif
 Demo & Mp3 Arşivi
 Video İzleme
 Fotoğraf Galerisi
 Destek
 Destekleyenler
 Linkekle
 Bizi Öner!
 
İçerik
. Yerli Gruplar
. Yabancı Gruplar
. Biyografiler
. Albümler
. Albüm Kritikleri
. Röportajlar
. Köşe Yazıları
. Köşe Yazıları Arşiv
. Dergiler
. Etkinlikler
· Gitar & TAB
 
Albüm Kritikleri
· KORN - The path of totality
· Hypocrisy-A Taste of Extreme Divinity (2009)
· Cyntia - Endless World (2012)
· Tiamat - The Scarred People
· Moonspell Alpha Noir-Omega White.
· Ghost - Opus Eponymous
· Testament - Dark Roots of Earth
· Lamb of God - Resolution
· Volbeat Live From Beyond Hell/Above Heaven
· Pentagram - MMXII
 
Kısa Haberler

[ Haber Arşivi ]
 
Son 10 Haber
· 100 Metal Sunar: GAEREA
[ 0 yorum - 1077 okuma ]
· Dark Tranquillity Türkiye Turnesi 2021
[ 0 yorum - 3379 okuma ]
· SECURIS yeni Albümünü yayınladı.
[ 0 yorum - 6038 okuma ]
· OPETH 22 Mart 2015′te İstanbul'da, 23 Mart'ta ise Ankara'da
[ 0 yorum - 14186 okuma ]
· Blind Guardian Istanbul konseri 14 Mayıs 2015
[ 0 yorum - 14718 okuma ]
· Blind Guardian 8 yıl aradan sonra yeniden Ankara’da
[ 0 yorum - 14050 okuma ]
· DYING FETUS 11 HAZİRAN 2015 İstanbul'da
[ 0 yorum - 15554 okuma ]
· Kurt Cobain belgeselinden ilk fragman geldi
[ 0 yorum - 15621 okuma ]
· Takıntı - Buhran klibi yayınlandı!
[ 0 yorum - 16733 okuma ]
· Wayne Static 48 yaşında hayatını kaybetti
[ 0 yorum - 17710 okuma ]

[ Devamı Haberler Bölümünde ]
 
Fotoğraf Galerisi

B Noktası



B Noktası



B Noktası



Heretic Soul @ Waldb ...



Heretic Soul



Heretic Soul



Heretic Soul @ Rock ...



Anoreksi Promo 2011



Anoreksi Promo 2011



Anoreksi Promo 2011


[ Fotoğraf Galerisi ]
 
Rastgele Biyografi


Knight Errant
 
MetalTR Arama
 
Üyelik
 
Üye Olun
Kayıp Şifre

Güvenlik Kodu: Güvenlik Kodu
Güvenlik Kodunu Girin:
 
Üyelik:
Bugün: 0
Dün: 0
Bekleyen Üyelik(ler): 4
Toplam Üye: 42,762
En Son Üye: electric_wizard

Şu An Bağlı:
Misafir(ler): 193
Üye(ler): 0
Toplam: 193
 
Forumlardan
Last 10 Forum Messages

eskiler bi bakın la ?
Son mesaj atan; punky_sputnik

Şu anda ne dinliyorsunuz?
Son mesaj atan; ImpLosioN

MetalTR Discord kanalı bekleriz
Son mesaj atan; Belorin

Metal dinleyici kitlesi
Son mesaj atan; Belorin

Kiramen Katib-in (Ankara)
Son mesaj atan; SMITD

Ona On Cafe
Son mesaj atan; SMITD

Kurbağa Teorisi
Son mesaj atan; elvistuna

Rotting Christ 10 Aralık 2023'te İstanbul'da!
Son mesaj atan; KopuK

Rotting Christ 10 Aralık 2023'te İstanbul'da!
Son mesaj atan; KopuK

1 mart 2024 Cradle of Filth istanbul konseri
Son mesaj atan; KopuK


[ Metal TR.NET - Yerli Gruplarina Sahip CIK ! ]
 
Köşe Yazıları
 
metaltr.net :: Başlığı Görüntüle - İntiharın Felsefi Nedenleri
 
 SSSSSS   AramaArama   Üye ListesiÜye Listesi   Kullanıcı GruplarıKullanıcı Grupları Üye ListesiCan Sıkıntısı Giderici!   
 ProfilProfil   Özel mesajlarınızı kontrol etmek için login olunÖzel mesajlarınızı kontrol etmek için login olun     GirişGiriş 
GünlüklerGünlükler    Günlük Kontrol PaneliGünlük Kontrol Paneli    GünlüğümGünlüğüm

İntiharın Felsefi Nedenleri
Sayfa 1, 2, 3, 4, 5  Sonraki
 
Yeni Başlık Gönder   Cevap Gönder    metaltr.net Forum Ana Sayfası -> Felsefe - Sosyoloji - Psikoloji
Önceki başlık :: Sonraki başlık  
Yazar Mesaj
Skjaldmaer
ss...


Kayıt: Jun 07, 2007
Mesajlar: 1520


MesajTarih: Cum Arl 21, 2007 11:43 am    Mesaj konusu: İntiharın Felsefi Nedenleri Alıntıyla Cevap Ver
Mesaj: #1   

İNTİHARIN FELSEFİ NEDENLERİ

Çağlar boyunca toplumlar intihara farklı tepkiler göstermişlerdir. Kimi toplumlarda desteklenen ve doğru bir davranış olarak kabul edilen intihar, diğer bazı toplumlarda ise olumsuz bir davranış olarak değerlendirilmiştir. Bu tür tepkilerin yönünü belirleyen en önemli faktörlerden biri de kuşkusuz toplumların düşünce biçimleri ve dolayısıyla düşünürleridir. Hata bazı düşünürlerin eserleri, o dönemdeki intihar olaylarından sorumlu tutulmuşlardır.

Düşünürler daha çok insanın kendi yaşamına son verme hakkına sahip olup olmadıkları ve bu davranışın onurlu bir davranış olup olmadığı üzerinde durmuşlardır.

Eski Yunanistan’daki ilk filozoflar intihara karşı çıkmışlardır. Pisagor ve takipçileri ruhun ölümsüzlüğüne inandıkları için intiharı yasaklarlar. Platon ve Aristo da intihara karşıdır. Fakat bazı durumlarda intiharı onaylarlar. Platon, yasalarında, en yakınını, en iyi dostunu yani kendini öldürenin şerefsizce gömülmesini ister. Eğer kişi bu işi kamu yargısıyla, kaderin başına getirdiği önlenmez, çekilmez bir dert, katlanılmaz bir utanç yüzünden yapmışsa anlayış gösterilmesi gerektiğini belirtir (Montaigne 1984). Aristo ise, savaşta onur için olan intiharları destekler. Oysa, aşk vb. gibi nedenlerden olan intiharlar cesur insanın yapacağı şeyler değildir (Choron 1972). Bu düşünürlere göre, bizim hayattan nefret edip, yüz çevirmemiz doğaya aykırıdır.

İntihara karşı olan bir diğer düşünür de Epikür’dür. O da, öncekiler gibi, erdeme önem vermiş ve amacımızın bilgeliğe ulaşmak olduğunu savunmuştur. İnsan ihtiraslarını tatmin yoluyla mutluluğa ulaşamaz. Çünkü, hazzın tatminini doğal olarak bir sıkıntı ve isteksizlik takip edecektir. Bu, bizi, gerçek amacımız olan acıdan kaçmak hedefinden saptıracaktır (Fromm 1982). Hatta, ölümü aramaya kadar götürecektir.

Eski Yunan’da intiharın kabul edilebilir bir eylem olduğuna doğru yapılan kararlı ilk değişim, Epikür’ün en büyük rakibi Kitionlu Zenon tarafından olmuştur. Zenon, kişinin intihar etme hakkına sahip olduğunu savunur. Kendisi de yaşlandığında intihar etmiştir.

Stuacılara göre, akıllı adamın intiharı sorunu ahlâki bir doğru veya yanlış değildir. Fakat karşılaşılan bir durumda yaşamayı veya ölmeyi tercih kararıdır.

Stuacılar intiharı savunmakla kalmamış, şu durumlarda yapılması gereken bir davranış olarak kabul etmişlerdir. (Gibbs 1968)

1) Bu hareket diğer kişiler veya vatana bir hizmet taşıdığı zaman,

2) Kişi yasa dışı bir işe zorlandığı zaman,

3) Kronik hastalıklarda; ölümün yaşama tercih edileceği durumlarda,

Hegesias, işi daha ileri götürerek, bilgi olmayan kimselerin kendilerini öldürmeleri gerektiğini savunur. Ona göre mutluluk erdemdir. Günlük olayların nazzını arayan kimse bu mutluluğu hiçbir zaman elde edemez; o halde bilge olmayan kişi erdemsizdir, kendini öldürmelidir. Onun felsefesinin temelini ise, şu sözü çok iyi bir biçimde yansıtır: “Yaşamın yolunu olduğu gibi, ölmenin yolunu da kendimiz seçmeliyiz.” (Montaigne 1984).

Seneka; “iyi insan yaşaması gerektiği kadar yaşar, yaşayabildiği kadar değil” demektedir (Choron 1972). İnsan kendi ölümüne istediği zaman karar verebilir. Yaşamı ile felsefesi birbiriyle çeliştiği için, Roma Kralı Neron tarafından damarını keserek intihar etme cezasına çarptırılmıştır.

Eski Yunan’da son zamanlarda intiharın bu şekilde kabul edilebilir bir eylem olması, o devirde intiharların artmasına neden olan faktörlerden biri olabilir. Özellikle Yunan sitelerinin Roma’ya katılmasıyla bu oranlarda bir artış görülmüştür.

Hristiyanlığın batı dünyasında egemen olmasıyla beraber, kilise öğretileri felsefe alanında da etkin duruma gelmiş ve Rönesans dönemine kadar bu etkinliğini sürdürebilmiştir. Bu dönem filozoflarında, insan hayatının Tanrı’ya ait olduğu fikri egemen durumdaydı. Dinle felsefenin bu dönemde içiçe oluşu intihar olaylarının düşük bir oranda kalmasına neden olmuş; fakat tamamen engelleyememiştir. Rönesans ile birlikte kilise felsefesi etkinliğini yitirmiş ve intihar konusunda da daha tavizkâr bir tutum takınılmaya başlanmıştır.

Montaigne, insanın kendi iradesiyle yaşamına son verebileceğini savunmuştur. “hayat bir işinize yaramadıysa, boşu boşuna geçtiyse, onu yitirmekten ne korkuyorsunuz. Daha yaşayıp da ne yapacaksınız” diyen Montaigne’e göre, ölümle bütün dertler bitecektir (Montaigne 1984). Bunun için ölümden korkmamalı ve dertlerden kurtulmanın bir yolu olarak da intiharı düşünmelidir.

18. yüzyıl felsefesinde ençok işlenen konulardan biri özgürlük olduğu için, bu dönemdeki filozofların hemen hepsi intihara da izin verir bir tavır takınmışlardır. Montesquieu intihara karşı uygulanan kanunları eleştirmiştir. Hume, intiharın bir suç olduğu fikrini çürütmeye çelışıyor. Ona göre intihar, ilahi yasaya karşı gelme değildir; çünkü bu yasa doğa yasasıyla birlikte işler ve insanın doğadaki yerini bulmasına yardımcı olur. Rousseau, başkasına zarar vermedikce intiharı destekler. Söylentilere göre, mutsuz bir yaşamı olan Rousseau da intihar etmiştir. Aynı dönemlerde yaşamış olan Diderot ise, doğal olmadığı ve kilisenin öğretilerine karşı geldiği için anti-sosyal bir davranış olarak görür ve karşı çıkar.

19. yüzyılda Kant, intihara karşı çıkmaktadır. Hume’un görüşünü eleştirir. Kant’a göre, doğal olarak insanın ilk amacı kendini korumaktır. Bunun için intihar bir kusurdur ve lanetlenmelidir.

Schopenhauer, Kant’a göre daha çok taviz verir. Ona göre, kişi intihar etme hakkına sahiptir; ama bu, boş ve aptalca bir şeydir. İntihar, kişinin doğaya sorduğu bir sorudur: Ölümün ötesinde ne var? Kendilerini öldürenler sadece acı çeken bedenlerinin acısına son verebilirler; sonsuz sürekliliklerine engel olamazlar.

“Bazıları çok erken, bazıları çok geç hayattan ayrılıyorlar, asıl iş tam zamanında ölmektir” (Arkun 1963) diyen Nietzsche, intihara karşı değildir. İntihar kişinin hakkı ve ona verilen bir armağandır. Üst-insanın yaratılması için felsefesini yönlendiren Nietzsche, bu üstün amaca katkıda bulunamayacak kişinin intihar etmesini ve bundan da mutluluk duymasını söyler.

Hartmann ise, insanın sahip olduğu tek şeyin bu dünya olduğunu belirterek, en iyi olmamakla beraber elimizdeki bu dünyadan vazgeçmememiz gerektiğini savunur. Yaşamak, temelde arzu edilmeyen bir şeydir; hayal kırıklığı ile doludur. Fakat yine de, elimizdekinin en iyisi olan bu yaşamdan kaçmamalıdır.

Camus, “acaba hayat yaşamaya değer mi, değmez mi?” sorusuna cevap vermeye çalışır (Hübscher 1980). Camus için bu soru felsefenin temel sorusudur; bundan başka da temel felsefe sorusu yoktur. Bu sorunun cevabını Camus şöyle verir: İnsan intihar edebilir, ancak bu dürüstlük olmaz. Ölüm insanı huzura kavuşturur, fakat insanın gerçek çabası dünya üzerinde mümkün olduğu kadar çok kalmaya, onu incelemeye çalışmak olmalıdır.

Batıdaki bu çok farklı görüşlere karşılık, doğu dünyasında egemen olan mistik felsefenin görüşüne göre, intihar etmek kişinin istemine bağlıdır. Yani kişi, yaşam ile ölüm arasında karar verme hakkına sahiptir.

Jainizm ve Budizme göre, yüreklerimizden yaşama isteklerini çıkarmalıyız. İnsan ancak yokolarak acıdan kurtulur ve mutlu olabilir. Hatta, Jainizmin kurucusu olan Mahavira, insanın aç kalarak kendini öldürmesini büyük bir erdem olarak nitelendirir. Konfüçyus ise intihara karşı çıkar. Ona göre, insanın amacı iyi ve uzun yaşamaktır. İnsan ölümden sonrasını merak etmemelidir. Çünkü, ölümden sonra hayat olduğu bilinirse, kimileri canlarına kıyarak oraya gitmeyi isteyebilirler (Hançerlioğlu 1976).

Belirli bir tarihsel sırayla değindiğimiz bu düşünürlerin görüşleriyle, yaşadıkları dönemlerdeki intihar oranları arasında doğrudan bir ilişki göze çarpmaktadır. Konumuz açısından önemli olan nokta da budur. Fakat bu ilişkiye bakarak, intiharın sorumluluğunu sadece düşünürlere bağlamak da yanlış olur. Çünkü, genelde, toplumsal düşünce toplumu oluşturan öğelerden sadece bir tanesidir.

Konuya felsefi açıdan baktığımızda sonuç olarak şunu söylemek mümkündür: İnsan yaşamak için doğar, yaşaması gereklidir; olumsuz toplumsal koşullar karşısında çaresiz kaldığını hissettiği anda kişinin, yaşamına son verme hakkı vardır. Çünkü insan yaşamı, insanın yaptığı eylemlerden oluşur. Şöyle veya böyle intihar da bir eylemdir ve kişi istediği takdirde bu eylemi gerçekleştirebilir.

kaynak : http://www.intihar.de/felsefi.htm
_________________
boris olshansky
Başa dön
Kullanıcı profilini gör Özel mesaj gönder Kullanıcının web sitesini ziyaret et
Sponsor Linkler







Tarih: Google ve Sponsor Baglantilari    Mesaj konusu: Sizde bu bölüme reklam verebilirsiniz !
: #   


Başa dön
aletheia
 


Kayıt: Jan 16, 2007
Mesajlar: 1228


MesajTarih: Cum Arl 21, 2007 9:50 pm    Mesaj konusu: Alıntıyla Cevap Ver
Mesaj: #2   

"gerçekten önemli olan bir tek felsefe sorunu vardır; intihar. yaşamın yaşanmaya değip değmediği konusunda bir yargıya varmak, felsefenin temel sorusuna yanıt vermektir."

albert camus'ye göre, dünyanın saçmalığını, yenilginin sonu gelmeyeceğini bile bile kötülüklere karşı çıkmak, yaşamaya anlam katmaktır. "sisifos söyleni" hoş bir eser okunmalı faydası olursa tabi ):
Başa dön
Kullanıcı profilini gör Özel mesaj gönder
Skjaldmaer
ss...


Kayıt: Jun 07, 2007
Mesajlar: 1520


MesajTarih: Cmt Oca 19, 2008 10:28 am    Mesaj konusu: Alıntıyla Cevap Ver
Mesaj: #3   

intiharda asla tek bir neden olmuyor iç ya da dış kişiyi etkileyen tüm olaylar birikiyor ve örneğin sevgilisinden ayrıldğı için,şu olduğu için,bu olduğu için intihar etti deniyor halbuki o bardağı taşıran son damladır,bence.
_________________
boris olshansky
Başa dön
Kullanıcı profilini gör Özel mesaj gönder Kullanıcının web sitesini ziyaret et
ahriman
Zehir Hafiye
Zehir Hafiye


Kayıt: Nov 13, 2004
Mesajlar: 204


MesajTarih: Cmt Oca 19, 2008 7:27 pm    Mesaj konusu: Alıntıyla Cevap Ver
Mesaj: #4   

Nilgün Marmara ve Zafer Ekin Karabayır intiharı yaşamı reddetmek ve yaşama karşı çıkış olarak görüyordu. İkisi de ardlarında o güzel şiirleri bırakıp gittiler.İntihar kişi için bir kazanım olabilse de bizler için bir kayıp oluyor bazen..

Zafer Ekin Karabay (1975-2002)

Trafik

kentin baskısı kaldı bize
ve ışıkları trafiğin ya da kazası

oysa biz hep bir düş kazasında
yitirdik arkadaşlarımızı

karşıdan karşıya geçerken
eli bırakılan çocuklardık

o insan kalabalığındaki
son gülümsemesiydi annemizin

sonra hangi tarafa geçsek karşıda kaldık!
_________________
Kuş öldürenler şair olur..
Başa dön
Kullanıcı profilini gör Özel mesaj gönder
Skjaldmaer
ss...


Kayıt: Jun 07, 2007
Mesajlar: 1520


MesajTarih: Cmt Oca 19, 2008 7:54 pm    Mesaj konusu: Alıntıyla Cevap Ver
Mesaj: #5   

intihar göreceli bir kavram mıdır?
_________________
boris olshansky
Başa dön
Kullanıcı profilini gör Özel mesaj gönder Kullanıcının web sitesini ziyaret et
Rejected
Zeppelin FAN


Kayıt: Jun 05, 2005
Mesajlar: 685


MesajTarih: Pzr Oca 20, 2008 11:24 am    Mesaj konusu: Alıntıyla Cevap Ver
Mesaj: #6   

Emilé Durkheim'ın İntihar çalışmasını da bu konuya ilgi duyanlara şiddetle tavsiye ederim.
_________________
Jeff Hanneman ile Kerry King kavga ediyorlarmış Tom Araya girmiş düzelmiş
Başa dön
Kullanıcı profilini gör Özel mesaj gönder Kullanıcının web sitesini ziyaret et MSN Messenger
gzZzm
WhispeR


Kayıt: Jul 20, 2007
Mesajlar: 386
Nerden: izmir

MesajTarih: Pzr Oca 20, 2008 4:11 pm    Mesaj konusu: Alıntıyla Cevap Ver
Mesaj: #7   

her hareketimiz felsefeye konu olabiliyorsa bu da olur tabii... birikimler sonucu oluşan bir olay.
Başa dön
Kullanıcı profilini gör Özel mesaj gönder Kullanıcının web sitesini ziyaret et
souvenir
Veled-i METAL
Veled-i METAL


Kayıt: Feb 16, 2006
Mesajlar: 118
Nerden: İstanbul

MesajTarih: Pts Oca 21, 2008 4:36 pm    Mesaj konusu: Alıntıyla Cevap Ver
Mesaj: #8   

İntihar eden insan o kadar büyük acı çekmiştir ki ölümü onun yanında bir hiç saymıştır.Nedeni tek olamaz ,birçok faktör ün biraraya gelmesi sonucu olur ve basit bir olay gibi algılatılmıştır toplumumuzda hep.İntihar edenlerin neden bunu seçtiği üzerine gidilmemiş ,basit bir şekilde nedeni açıklanmaya çalışılarak önemsenmemiştir.
Başa dön
Kullanıcı profilini gör Özel mesaj gönder E-mail'i gönder MSN Messenger
Karadul
Forum Hayvanı
Forum Hayvanı


Kayıt: Mar 18, 2005
Mesajlar: 1408
Nerden: İstanbul

MesajTarih: Çrş Oca 23, 2008 12:45 am    Mesaj konusu: Alıntıyla Cevap Ver
Mesaj: #9   

bence intihar bir insanın güçsüzlüğünün göstergesi, her ne olursa olsun mücadele etmek yerine herşeyden kaçıp uzaklaşmak, yaşamak intihar etmekten daha büyük cesaret ister
_________________
-Bütün Kadınlar Şeytandır-
Başa dön
Kullanıcı profilini gör Özel mesaj gönder MSN Messenger
Rejected
Zeppelin FAN


Kayıt: Jun 05, 2005
Mesajlar: 685


MesajTarih: Çrş Oca 23, 2008 12:56 am    Mesaj konusu: Alıntıyla Cevap Ver
Mesaj: #10   

Karadul demiş ki:
bence intihar bir insanın güçsüzlüğünün göstergesi, her ne olursa olsun mücadele etmek yerine herşeyden kaçıp uzaklaşmak, yaşamak intihar etmekten daha büyük cesaret ister


Senin bu bakış açın sadece batının çizgisel hayat döngüsüne örnek olabilir yani çok genel geçer olduğu söylenemez.
Başa dön
Kullanıcı profilini gör Özel mesaj gönder Kullanıcının web sitesini ziyaret et MSN Messenger
anguish
Hylobatidae


Kayıt: Oct 25, 2007
Mesajlar: 3337
Nerden: miklagard(Bakırköy)

MesajTarih: Çrş Oca 23, 2008 1:06 am    Mesaj konusu: Alıntıyla Cevap Ver
Mesaj: #11   

hiç denediniz mi? yada o an neler hissedilir, o an yaşam savası falan filan hesaplaşmasının aklının ucundan bile geçmeyeceği... nasıl bir piskolojidir vs...
cesaret diyorum ben ... kolay değil intahar etmek ....hayattan vazgeçmek cesaret işi bence... belki güçlü olmak da o kararı verebilmekte; tıpkı yaşamı inadına seçmek gibi....
_________________
Ölüm dansı yapan kelebekler gibi, yüzüm hep ışığa doğru...
Başa dön
Kullanıcı profilini gör Özel mesaj gönder Facebook Profil
AssAssiN
Dying Hopes


Kayıt: Jul 30, 2007
Mesajlar: 703
Nerden: Dreamland..

MesajTarih: Çrş Oca 23, 2008 1:20 am    Mesaj konusu: Alıntıyla Cevap Ver
Mesaj: #12   

her haltta bir anlık deli cesareti ile intihar eden günümüz gençlerini saymassam aslında evet hayatıma son vermek istiyorum diyen kişi hiç bu kadar basit düşünmüyor bence.kendi istediği ile intihar eden birçok sanatçıda tanıyoruz hangisi çok basit ve sıradan insanlardı acaba.hiçbir zaman cesaretsizlik güçsüzlük yada benzeri bir şey olarak görmedim.peşin sıra bir sürü karmaşık düşünce barındırır içinde.o an o seviyeye gelen insan yaşamanın manasızlığına kendini inandırmıştır kendine göre doğrular yanlışlar bulmuştur bence ve bunun sonucunda hayatına bir son vermiştir..
_________________
Like a thief in the night,
The wind blows so light.
It wars with my tears,
That wont dry for many years..
Başa dön
Kullanıcı profilini gör Özel mesaj gönder
Karadul
Forum Hayvanı
Forum Hayvanı


Kayıt: Mar 18, 2005
Mesajlar: 1408
Nerden: İstanbul

MesajTarih: Çrş Oca 23, 2008 3:56 pm    Mesaj konusu: Alıntıyla Cevap Ver
Mesaj: #13   

Rejected demiş ki:
Karadul demiş ki:
bence intihar bir insanın güçsüzlüğünün göstergesi, her ne olursa olsun mücadele etmek yerine herşeyden kaçıp uzaklaşmak, yaşamak intihar etmekten daha büyük cesaret ister


Senin bu bakış açın sadece batının çizgisel hayat döngüsüne örnek olabilir yani çok genel geçer olduğu söylenemez.


bu zaten benim fikrim doğu yada batı bana göre insan yaşayarak mücadele etmeli, ölürse de intihar ile değil uğruna savaş verdiği yolda ölmeli
_________________
-Bütün Kadınlar Şeytandır-
Başa dön
Kullanıcı profilini gör Özel mesaj gönder MSN Messenger
Eternal-Lies
Zehir Hafiye
Zehir Hafiye


Kayıt: Jun 28, 2007
Mesajlar: 367


MesajTarih: Cum Oca 25, 2008 12:33 am    Mesaj konusu: Alıntıyla Cevap Ver
Mesaj: #14   

İntihar, insanın mücadeleden kaçış yoludur bence.

Kolaya kaçmadır bi bakıma...
Başa dön
Kullanıcı profilini gör Özel mesaj gönder
NeFtiS
Düş ve Düşüş


Kayıt: Jun 05, 2006
Mesajlar: 1948
Nerden: elysion

MesajTarih: Prş Mar 13, 2008 4:42 pm    Mesaj konusu: Alıntıyla Cevap Ver
Mesaj: #15   

İntihar..başkalarından kaçmak mı kendinden kaçmak mı?
_________________
Bugüne dek alçalmadım,düşmedim,sarsılmadım.
Başa dön
Kullanıcı profilini gör Özel mesaj gönder
yAmyAmcEsEt
Zehir Hafiye
Zehir Hafiye


Kayıt: Aug 16, 2006
Mesajlar: 492


MesajTarih: Sal Mar 18, 2008 4:21 pm    Mesaj konusu: Alıntıyla Cevap Ver
Mesaj: #16   

NepthyS demiş ki:
İntihar..başkalarından kaçmak mı kendinden kaçmak mı?

bence intihar kendinden kaçıştır... keza başkalarından kaçış amaçlı olsaydı bunun tek alternatifi ölüm değildir elbette..mekan... farklılıklar... yeni insanlar vs vs.
ve intihar kendine güvenin bittiği, zayıflın baş gösterdiği, düşünme yetisinin daralıp yokolduğu, ruhun karanlıklarda kaybolduğu, ışıksız kaldığı bi anda anlık bi refleks sonucu ruhun bedendeni teretmesi ve ruhunu yalnız bırakması...sonsuz boşlukda...
_________________
Ölümle haşır-neşir olmanın en iyi yolu, onu ahlaksız bir fikirle bağdaştırmaktır (!)
Başa dön
Kullanıcı profilini gör Özel mesaj gönder Facebook Profil
Rainbowglow
Hearts Of Iron


Kayıt: Apr 24, 2007
Mesajlar: 1442
Nerden: Eskişehir

MesajTarih: Çrş Mar 19, 2008 6:38 am    Mesaj konusu: Alıntıyla Cevap Ver
Mesaj: #17   

İntihar aslında insanın güçsüz olup yaşamı terk etmesi değil, güç bulup yaşama son vermesi olarak düşünülmeli. Her ne şekilde olursa olsun, bir insanın ölümü kendi ellerinden oluyorsa o kişi ya beynini buyruğu altına alamamıştır yada beynine verdiği buyruklar ile köşeye sıkışmıştır.

Geçmişte intihar günahtı. Kader'i hiçe sayıp Tanrının hükmünü hiçe sayıp sonunu kendi belirleyenler lanetlenirdi insanlarca. Günümüzde ise intiharların en çok olduğu yer Kuzey Avrupa. Hayat şartlarının insana bunu yaptırdığına katılmıyorum. Zira Kuzey Avrupa toplumların refaha ulaştığı biryerdir.

Makul düşüncelerin bir ürünü değildir intihar. Ben bunu yinede hastalığa yoracağım. Acının ızdırabın kavurduğu bedenlerin, hiçte yapıcı olmayan merhemidir.
Başa dön
Kullanıcı profilini gör Özel mesaj gönder E-mail'i gönder
SMITD
Unutulan Adam


Kayıt: Sep 02, 2005
Mesajlar: 2420
Nerden: Ankara ve Diğerleri

MesajTarih: Çrş Mar 19, 2008 11:17 pm    Mesaj konusu: Alıntıyla Cevap Ver
Mesaj: #18   

Seneca demiş ki:
intiharda asla tek bir neden olmuyor iç ya da dış kişiyi etkileyen tüm olaylar birikiyor ve örneğin sevgilisinden ayrıldğı için,şu olduğu için,bu olduğu için intihar etti deniyor halbuki o bardağı taşıran son damladır,bence.

Tam olmasa da Hemen hemen bu söylediklerine yakın olan
Émile Durkheim var.
bu konuyla ilgili olarak söylemiş olduğu bir de sözü vardı. Ama Aklıma gelmiyor.
Kısacası intihar ın psikolojik mi ? yoksa Sosyolojik mi ? olduğu konusunda
Araştırmaları var.
_________________
SMITD HER HAKKI SAKLIDIR
Kirâmen kâtib-în
Fem
Work
Başa dön
Kullanıcı profilini gör Özel mesaj gönder AIM Adresi MSN Messenger
Antichrist_Anneke
Geçerken Uğrayan
Geçerken Uğrayan


Kayıt: Mar 02, 2008
Mesajlar: 21
Nerden: İzmir&Blood on Swans

MesajTarih: Prş Mar 20, 2008 2:06 pm    Mesaj konusu: Alıntıyla Cevap Ver
Mesaj: #19   

Bence ntihar etmek korkaklık ya da kaçış değildir.İntihar etmek cesarettir."Yaşamaktan sıkılanların veya usananların ya da bir sebepten yaşamlarını bitirmek isteyenlerin" cesur kısmının icra edebildikleri kendilerince güzel bir faaliyettir.
_________________
Beni yaratan tanrının verdiği duygularla buldum itaat ettiğim lordumu.Bana bahşedilenler artık onun.
Sonsuza kadar Onun karanlığının hizmetkarıyım.Karanlık beni yok edene dek... (Anneke)
Başa dön
Kullanıcı profilini gör Özel mesaj gönder Kullanıcının web sitesini ziyaret et
bloodyslayer
Forum Hayvanı
Forum Hayvanı


Kayıt: Mar 08, 2008
Mesajlar: 2127
Nerden: oradan buradan

MesajTarih: Çrş Ağu 27, 2008 4:54 pm    Mesaj konusu: Alıntıyla Cevap Ver
Mesaj: #20   

sadece zayıf insanlar değil sürekli acı çekenlerde değil istemediği bi hayatı yaşayan insanlarda intihar edebilir bazen en küçük şeylerde bile intihar aklıma gelir ama ben savaşmayı ve ayakta durmayı tercih ederim benim gibi çok insan vardır
_________________
Ölümünüz için seçtiğim yol
Yavaş ölüm büyük çöküş
Hayatınızın akıp gittiği duşlar altında...
Başa dön
Kullanıcı profilini gör Özel mesaj gönder
Mesajları göster:   
Yeni Başlık Gönder   Cevap Gönder    metaltr.net Forum Ana Sayfası -> Felsefe - Sosyoloji - Psikoloji Tüm saatler GMT +1 Saat
Sayfa 1, 2, 3, 4, 5  Sonraki
1. sayfa (Toplam 5 sayfa)


 
Forum Seçin:  
Bu forumda yeni konular açamazsınız
Bu forumdaki mesajlara cevap veremezsiniz
Bu forumdaki mesajlarınızı değiştiremezsiniz
Bu forumdaki mesajlarınızı silemezsiniz
Bu forumdaki anketlerde oy kullanamazsınız


Powered by phpBB © 2001, 2002 phpBB Group
Türkçe Çeviri : Onur Turgay & Erdem Çorapçıoğlu
phpBB template by Spectre :: Ported for PHP-Nuke by nukemods.com
Forums ©
MetalTR.NET'de yayınlanan tercümeler, biyografiler, köşe yazıları, resimler ve sair materyaller izinsiz ve kaynak gösterilmeksizin kullanılamaz.
Copyright © 2004-2012 MetalTR.NET
| Yasal Uyarı



Sitemap - forumtags -
Web site engine code is Copyright © 2003 by PHP-Nuke. All Rights Reserved. PHP-Nuke is Free Software released under the GNU/GPL license.
Sayfa Üretimi: 0.26 Saniye
Untitled Document