Metal TR.NET  
  Giriş veya Kayıt Ol
::  Ana Sayfa  ::  Hesabınız  ::  Forumlar  ::  Haberler  ::  Kritik  ::  Fotoğraf Galerisi  ::  Hosting  ::  Köşe Yazıları  ::
Menü
 Site
tree-T.gif Ana Sayfa
 Forum
 Haber Gönder
 Haber Arşivi
 Site Kadrosu
 Extra
 Hosting
 En İyi 10
 İnteraktif
 Demo & Mp3 Arşivi
 Video İzleme
 Fotoğraf Galerisi
 Destek
 Destekleyenler
 Linkekle
 Bizi Öner!
 
İçerik
. Yerli Gruplar
. Yabancı Gruplar
. Biyografiler
. Albümler
. Albüm Kritikleri
. Röportajlar
. Köşe Yazıları
. Köşe Yazıları Arşiv
. Dergiler
. Etkinlikler
· Gitar & TAB
 
Albüm Kritikleri
· KORN - The path of totality
· Hypocrisy-A Taste of Extreme Divinity (2009)
· Cyntia - Endless World (2012)
· Tiamat - The Scarred People
· Moonspell Alpha Noir-Omega White.
· Ghost - Opus Eponymous
· Testament - Dark Roots of Earth
· Lamb of God - Resolution
· Volbeat Live From Beyond Hell/Above Heaven
· Pentagram - MMXII
 
Kısa Haberler

[ Haber Arşivi ]
 
Son 10 Haber
· Harakiri for the Sky'dan Yeni Şarkı: ''Keep Me Longing''
[ 0 yorum - 29 okuma ]
· Mogwai “Fanzine Made Of Flesh” adlı yeni bir single yayımladı
[ 0 yorum - 51 okuma ]
· HALO EFFECT yeni albümü “March of the Unheard”
[ 0 yorum - 91 okuma ]
· Guns N' Roses 2025 İstanbul'da
[ 0 yorum - 124 okuma ]
· Till Lindemann 2025'te İstanbul'da
[ 0 yorum - 195 okuma ]
· Firewind ve Masterplan İstanbul’da
[ 0 yorum - 212 okuma ]
· Efsane Grup Jethro Tull İstanbul'da
[ 0 yorum - 227 okuma ]
· Delain, yeni EP'si Dance With The Devil
[ 0 yorum - 284 okuma ]
· Axel Rudi Pell, İstanbul'da
[ 0 yorum - 259 okuma ]
· Dream Theater İstanbul'da
[ 0 yorum - 249 okuma ]

[ Devamı Haberler Bölümünde ]
 
Fotoğraf Galerisi

B Noktası



B Noktası



B Noktası



Heretic Soul @ Waldb ...



Heretic Soul



Heretic Soul



Heretic Soul @ Rock ...



Anoreksi Promo 2011



Anoreksi Promo 2011



Anoreksi Promo 2011


[ Fotoğraf Galerisi ]
 
Rastgele Biyografi


Jeffries The Monster
 
MetalTR Arama
 
Üyelik
 
Üye Olun
Kayıp Şifre

Güvenlik Kodu: Güvenlik Kodu
Güvenlik Kodunu Girin:
 
Üyelik:
Bugün: 0
Dün: 0
Bekleyen Üyelik(ler): 6
Toplam Üye: 42,772
En Son Üye: Vernichtung

Şu An Bağlı:
Misafir(ler): 224
Üye(ler): 0
Toplam: 224
 
Forumlardan
Last 10 Forum Messages

Killswitch Engage
Son mesaj atan; KopuK

Emre Aydın(6.cadde)
Son mesaj atan; KopuK

Mogwai
Son mesaj atan; KopuK

HALO EFFECT
Son mesaj atan; KopuK

CYHRA
Son mesaj atan; KopuK

Scour, Black Metal
Son mesaj atan; KopuK

Taşı Altına Dönüştürme
Son mesaj atan; ImpLosioN

Yazmak
Son mesaj atan; _MeT_

eskiler bi bakın la ?
Son mesaj atan; KopuK

forumu özlemişim lan
Son mesaj atan; Belorin


[ Metal TR.NET ]
 
Köşe Yazıları
 
metaltr.net :: Başlığı Görüntüle - Taşı Altına Dönüştürme
 
 SSSSSS   AramaArama   Üye ListesiÜye Listesi   Kullanıcı GruplarıKullanıcı Grupları Üye ListesiCan Sıkıntısı Giderici!   
 ProfilProfil   Özel mesajlarınızı kontrol etmek için login olunÖzel mesajlarınızı kontrol etmek için login olun     GirişGiriş 
GünlüklerGünlükler    Günlük Kontrol PaneliGünlük Kontrol Paneli    GünlüğümGünlüğüm

Taşı Altına Dönüştürme

 
Yeni Başlık Gönder   Cevap Gönder    metaltr.net Forum Ana Sayfası -> SERBEST KURSU
Önceki başlık :: Sonraki başlık  
Yazar Mesaj
elvistuna
Geçerken Uğrayan
Geçerken Uğrayan


Kayıt: Jul 28, 2007
Mesajlar: 25
Nerden: Çumra/Konya

MesajTarih: Cum Ksm 05, 2021 2:23 pm    Mesaj konusu: Taşı Altına Dönüştürme Alıntıyla Cevap Ver
Mesaj: #1   

Rabıta ilmi ile taşı altına çevirmek mümkündür. Nur kutsal olduğu için taşa akıttığımız altına çevirme nuru taşta miktarınca altın olarak bulunacaktır. Tam dönüşüm kibrit-i ahmer ile mümkün. "Kibrit-i ahmer", tasavvufî ıstılahatta cisimleri altın şekline getirebilmede etkili olduğu bilinen bir cevherdir. Allah tarafından büyük zatlara bahşedilen tasarruf kuvveti de kibrit-i ahmer ile bağdaşır. 'Altına dönüştürme nuru' gerilimini şiddetli tutarsanız taşın tamamını altına dönüştürürsün. Bu da ancak spesifik nuru direkt Allahü Teala'dan almakla mümkün. Diğer türlüsü ile ancak bir kaç adet atomu, bir kaç adet molekülü değiştirebilirsin. Bu iş ancak Allah'a tam iman, tam teslimiyet ister. Fenafillah'a ulaşmak desek yeridir.
Tuna M. Yaşar
Başa dön
Kullanıcı profilini gör Özel mesaj gönder Kullanıcının web sitesini ziyaret et
Sponsor Linkler







Tarih: Google ve Sponsor Baglantilari    Mesaj konusu: Sizde bu bölüme reklam verebilirsiniz !
: #   


Başa dön
ImpLosioN
InsensitivE


Kayıt: Sep 06, 2004
Mesajlar: 25631
Nerden: Bakırköy

MesajTarih: Sal Arl 24, 2024 11:59 am    Mesaj konusu: Alıntıyla Cevap Ver
Mesaj: #2   

Bu tür bir konunun, tasavvufî bir çerçevede ve metafizik bir bağlamda ele alınması gereklidir. Ancak, yukarıda bahsettiğiniz "rabıta ilmi" ve "kibrit-i ahmer" kavramları, genelde mistik veya tasavvufî bağlamlarda anlaşılan derin manalar içerir. Aşağıda, bu konuyu detaylandıran beş sayfalık bir inceleme sunulacaktır.

1. Rabıta İlmi ve Tasavvufî Bağlam
Rabıta, genelde bir müridin mürşidine olan manevi bağını ifade eder ve tasavvufî eğitimde önemli bir yer tutar. Bu bağ, kişinin içsel dönüşümüne ve Allah’a yakınlaşmasına hizmet eden bir araç olarak değerlendirilir. "Rabıta ilmi" ise bu bağın nasıl kurulacağı ve manevi bir enerjiye nasıl dönüştürüleceği üzerine bir disiplindir.

Tasavvuf, bir kişinin nefsini terbiye ederek Allah’a yakınlaşmayı hedefler. Bu bağlamda, rabıta ilminin fiziksel dünyadaki maddeleri dönüştürme gibi somut etkiler yaratabileceği iddiaları, sembolik bir anlatı veya tasavvufun derin anlamlarını açıklama çabası olarak görülebilir.

2. Kibrit-i Ahmer: Tasavvufî ve Felsefî Bir Kavram
Kibrit-i ahmer, kelime anlamıyla "kırmızı kükürt" demektir ve hem tasavvufî hem de simyasal bir terimdir. Tasavvufî bağlamda, kibrit-i ahmer, ruhsal bir olgunluğu veya ilahî sırların tecellisini ifade eder. Simyada ise kibrit-i ahmer, metallerin altına dönüştürülmesi için kullanılan efsanevi bir maddeyi temsil eder.

Bu kavram, tasavvufî anlamda insanın ilahî bir hakikate ulaşmasını sembolize eder. Fenafillah (Allah’ta yok olmak) makamına ulaşan bir kişinin, Allah’ın izniyle ve iradesiyle, evrenin sırlarına vakıf olabileceği inancı, kibrit-i ahmer kavramıyla ilişkilendirilir.

3. Altına Dönüştürme Nuru: Ruhsal ve Fiziksel Dönüşüm
Tasavvufî anlatılarda "nurlar", ilahî tecellilerin veya enerjilerin bir ifadesidir. Taş gibi maddelerin altına dönüştürülmesi fikri, gerçekte bir simgesellik taşır ve insanın manevi dönüşümüne işaret eder. Allah’ın nurundan nasiplenmek, bir insanın nefsini terbiye ederek yüksek bir manevi seviyeye ulaşmasını sağlar.

Ancak bu tür bir dönüşüm, yalnızca fiziksel dünyada değil, aynı zamanda ruhsal dünyada da bir derinlik içerir. Bu bağlamda, maddi bir taşın altına dönüşmesi, insanın karanlık taraflarının ilahî bir ışıkla aydınlanmasını temsil eder.

4. Tam Dönüşümün Gerekliliği: Fenafillah ve Teslimiyet
Fenafillah makamı, tasavvuf yolculuğunda en yüksek mertebelerden biri olarak kabul edilir. Bu mertebede kişi, kendi benliğinden tamamen sıyrılır ve Allah’a tam bir teslimiyetle bağlanır. Böyle bir teslimiyet, kişinin fiziksel ve ruhsal sınırlarını aşmasına olanak tanır.

Fenafillah’a ulaşmak, sadece kişisel bir çabayla değil, Allah’ın inayetiyle mümkün olabilir. Bu makamda bir kişi, Allah’ın nuruyla dolup taşar ve bu nur sayesinde, dünyadaki maddi varlıklar üzerinde etkiler yaratabilir. Tasarruf kuvveti, böyle bir manevi güçle ilişkilendirilir.

5. Sonuç: Tasavvufun Derin Anlamları
Tasavvufî öğretiler, insanın manevi dönüşümüne odaklanır. "Taşı altına çevirmek" gibi ifadeler, bu dönüşümün sembolik anlatımlarıdır. Rabıta ilmi ve kibrit-i ahmer gibi kavramlar, kişinin kendi nefsini terbiye ederek ilahî hakikatlere ulaşma çabasını ifade eder.

Bu tür bir dönüşüm, metafizik bir bağlamda anlam kazandığı için fiziksel dünyada doğrudan bir etkiden çok, ruhsal bir anlayışı ifade eder. Allah’a tam iman ve teslimiyet, kişinin manevi yolculuğunda ilerlemesi için gereklidir. Bu bağlamda, taşın altına dönüşmesi, bir insanın ruhsal karanlıktan ilahî aydınlığa geçişini temsil eder.
Başa dön
Kullanıcı profilini gör Özel mesaj gönder Kullanıcının web sitesini ziyaret et MSN Messenger Myspace Profil Facebook Profil
Mesajları göster:   
Yeni Başlık Gönder   Cevap Gönder    metaltr.net Forum Ana Sayfası -> SERBEST KURSU Tüm saatler GMT +1 Saat
1. sayfa (Toplam 1 sayfa)


 
Forum Seçin:  
Bu forumda yeni konular açamazsınız
Bu forumdaki mesajlara cevap veremezsiniz
Bu forumdaki mesajlarınızı değiştiremezsiniz
Bu forumdaki mesajlarınızı silemezsiniz
Bu forumdaki anketlerde oy kullanamazsınız


Powered by phpBB © 2001, 2002 phpBB Group
Türkçe Çeviri : Onur Turgay & Erdem Çorapçıoğlu
phpBB template by Spectre :: Ported for PHP-Nuke by nukemods.com
Forums ©
MetalTR.NET'de yayınlanan tercümeler, biyografiler, köşe yazıları, resimler ve sair materyaller izinsiz ve kaynak gösterilmeksizin kullanılamaz.
Copyright © 2004-2012 MetalTR.NET
| Yasal Uyarı



Sitemap - forumtags - Radar Müzik Haber - Radar Müzik Haber
Web site engine code is Copyright © 2003 by PHP-Nuke. All Rights Reserved. PHP-Nuke is Free Software released under the GNU/GPL license.
Sayfa Üretimi: 0.13 Saniye
Untitled Document