>>  Site Map >>  Forums >>  Internet / Bilgisayar / Teknoloji / Oyun / ..

Forum module - topics in forum:



Internet / Bilgisayar / Teknoloji / Oyun / .. - Bilgi Teknolojileri,Sanal ortam, Oyunlar..



Farklı İşletim Sistemi?

Kullanıyor musunuz?

Ben bu aralar feci halde ubuntu'ya sarmış durumdayım. Windows'a ödenen paralar ve zaman düşündükten sonra artık farklı şeyleri denemek gerekiyor diye düşünmekteyim.

Sizin windows harici kullandığınız varmı?






Ubuntu Nedir?

Ubuntu, Debian kökenli, kurulum ve kullanım kolaylığı ve düzenli sürüm yükseltmeleriyle öne çıkan bir Linux dağıtımıdır. Canonical Ltd.'nin (Mark Shuttleworth'e ait) sponsorluğunda geliştirilmektedir. Ubuntu'nun hedefi son kullanıcıların ulaşabileceği kolay, hızlı, ücretsiz, güçlü bir işletim sistemi oluşturmaktır. Ubuntu, Zulu dilinde; "Ben, sen sen olduğun için, benim" demektir, aynı zamanda "başkalarına karşı merhametli, şefkatli, iyiliksever" olmak gibi insani değerlerin temel alındığı bir dünya görüşüdür. İnsanlık için Linux (Linux For Human Beings) sloganını kullanan Ubuntu, Debian'dan farklı olarak her 6 ayda bir yeni sürüm; her sürüm için de 18 ay destek sunmaktadır. Ayrıca 3 yıl Masaüstü ve 5 yıl Sunucu sistem desteği sunan ve belli sürelerde bir çıkarılan Uzun Süreli Destek (Long Term Support, LTS) sürümleri de mevcuttur. 8.04 (Hardy Heron) sürümü, Ubuntu'nun 6.06'dan sonra ikinci LTS sürümüdür.

Ubuntu projesinin amacı, her düzey kullanıcının rahat bir biçimde kullanabileceği, tamamen açık kaynaklı ve kararlı bir işletim sistemi oluşturmaktır. Bu bağlamda GNU/Linux hakkında hiç tecrübesi olmayan kişilerin başlaması için ideal bir seçimdir. Özellikleri itibarıyla acemi, tecrübeli ve uzman kitleye de hitap etmektedir.

Geniş kaynak: http://tr.wikipedia.org/wiki/Ubuntu


Vista Ve Ubuntu arasındaki fark;

http://www.metacafe.com/watch/434675/windows_vista_aero_vs_linux_ubuntu_beryl/






Back|Track Dvd kullanıyom eklentılerı denıyom yakında macbook kullanıcısı olurum her halde mac os x denerız bu seferde oda sarmazsa vmware fusion yükler debian kullanırım ama bugunlerde backtrack favori arada bir red hat bakınıyorum ole işte Very Happy






Back Track nedir ve diğerlerinden ayıran farkları nelerdir?






suan pardus2008 ve vısta kurulu bılgısayarıma.buyuk eksıklıklerıolsada memnunum.ozellıkle gorsellık arayanlar ıcın compız fusıon ozellıgını tavsıye ederım.

Zoolica nın dedigi black track degılde BlackTracker olcaktı ya da herneyse işte.bende v.2 ve v.3 vardı dvd versiyonu.içindeki "kismet"adlı program ile wireless şifresi kırılabildigini işitmiştim.bu yuzden denedım.bunun dışında pardus carettacaretta ve kubuntu da kullandım.

eger lınux kullanmak ısteyen varsa pardusun sıtesıne gıtsın baksın ozgurlukicin.com du sanırım.burdan bırcok belge terim yontem ve komuta ulaşabılcegı gıbı maıl grubuna uye olarak hem dıger kullancıların sorunlarını gorup hemde kendı sorunlarına care arayabılmektedırler.






Pardus'u kurdum sabah.Olmazsa olmazm Opera'yı kurdum. Bilmeyenler için biraz ilk başta kasış olabiliyor Very Happy

www.opera.com a girdiğinizde otomatik olarak linux paneli geliyor. Buradan download diyip Other RPM şeklinde olanı seçiniz, o bölümde Statik Tar.gz formatında indirin masa üstüne inince terminal konsoluna bağlarak

sırasıyla;

su -> root'a girer
cd Desktop
tar zxvf opera yaızp tab'a basın.. tar.gz formatını opera klasörüne açar.
cd Opera ->Tab tuşu
./install.sh

çıkan şeylere Y diyip geçin. opera kuruldu, sonra masa üstüne kısayol eklemek için Masa üstünde sağ tuş Yeni Oluştur -> Uygulama Bağlantı

Prog adı: opera
Uygulama: Komut ekranına Opera yazıp tamam tuşuna basın, operanız hazır Smile






Özgürlükİçin e-dergi yayında!

Türkiye'nin en büyük özgür yazılım topluluğu olan Özgürlükİçin tarafından hazırlanan "Özgürlükİçin e-dergi "nin altıncı sayısı yayımlandı. Yola çıktığı günden bugüne koskocaman bir yayına dönüşen e-dergimiz bu ay tam 58 sayfa olarak sitemizde yerini aldı.

Hepinize keyifli okumalar dileriz...



İçindekiler:
Haberler
Özgür Pençe (Aydın Gündüz)
Muhasebeci Kedi: Tekir (Akın Ömeroğlu)
Linux’ta Ağ Yönetimi (Mustafa Albayrak)
Pardus’a Taşınıyoruz (Necmettin Begiter)
Windows’taki Temel Uygulamaların Pardus Karşılıkları (Server Acim)
MSN Savaşları (Burak Eren)
Sabit Disklerimiz ve Garip İsimleri (Hakan Hamurcu)
K3b: Yak Bizi! (Yasin Başaran)
Opera (Doğukan Korkmaztürk)
MusicBrainz Picard (Atilla Göbel)
Kate için LilyKDE Eklentisi (Server Acim)
PyQt Dersleri – 4 (Uğur Çetin)
Röportaj: “Tek Hayalim Jakuzili Bir Ofis”
PlayOnLinux: Windows Oyunlarını Linux’ta Çalıştırın (Deniz Ege Tunçay)

300 DPI : 25.5 MB

95 DPI : 4.5 MB








Ahah boş ram miktarına dikkatini çekiyorum.






pardus iyi guzel hoş fakat şimdi ilk kullanmaya başladığım zamanları hatırlıyorum.
hiçbir Allahın kulundan yardım almadan bır kac prgram bulup (partititon magic) hd yı bolum daraltıp pardus ıcın yer ayırdım daha sonra pardusu yukledım bellı bır sure wındowstan sureklı sıstem hatası msjları aldım sanırım partıton magıc ten kaynaklıyordu sanırım herneyse buyuk bır hevesle yuklemıstım pardusu sıra geldı kullanmaya...
ekran kartı ses kartı vs dırak tanıyormu dıye falan dusundum baktım ı-ıh ses yok.lapropun Fn tuşları çalışmıyor,kamerada goruntu ters gorunuyor.neyse bır sekılde tek tek cozmeye karar verdım.
ılk once maıl grubuna uye oldum ve sorunumu gayet acık bır tukce ıle yazdım bana gelen cevaplarda root olun bılmem ne yapın vs vs ..şu root için az sovmedım
root ne mq!
bır sonrakı msjlarda falan dırek gırılmesı gereken kodları gonderdıler falan bır sekılde hallettım.
aslında uzun lafın kısası diceğim şu ki;
İyi kötü herneyse bir işletim sistemimiz var ama bunu ilk baştan anlatacak kaynak sayısı çok çok az.pardus bir cd şeklinde veriliyor.neden o cd nın ıcınde open offıce de acılcak bır e book tarzı bır dokuman konulmuyor ornegın bılgısayara pardusu yukledıkten sonra sımdı ekran kartını tanıtın ekran kartı ıcın sunları bunları yapın,hanı cok spesifik şeyler degıl kastım ama bır ekran kartı ıcın ne cıldırmıstım.
kaptan masaustu daha cıklayıcı bılgıler verse.
yanı tabıkı eksıklıkler olacak ama alışılmış rahatlıgının tadına varılmıs bır wındows varken ınsanları ne ıle cezb etmeyı dusunuyorlar?Birçok ev kullanıcısı sadece msn e gırmek ıcın bılgısayar alıyor ve bunun ıcın wındowsa yuklu para oduyor.oyskakı aynı seyı pardustada yapabılır ustelık ucretsız.yani pardusun hala bır ev kullanıcısını (msn,nette tavla oynayan ınsanlar ıcın)cezbeden bır tarafı yok.zamanla olur mu bılemem ama umarım olur.






Yoo ben kaynaksiz oldugu lafina asla katilmiyorum.
En son dedigim gibi 2004'te red hat 7.0 ile birakmistim linux'u.
O zaman rpm vardi, simdi pisi paketleri var.Deli gibi kernel'e müdahele ederdim, şimdide ediliyor. Değişen pek birşey yok.

Eğer birazcık bilgin var ise geçmelisin zaten linux'a. Aksi halde daha root ne diyorsan boşuna uğraşmışsın demektir. Aslında kimse bu tarz şeyleri anasının karnından öğrenmedifakat kaynaksızlık diyip atman kötü olmuş çünkü herşeyin ingilizce bir karşılığı var. Eğer ki sorunun pardus tarafında çözülemiyorsa bunu diğer os'lar tarafından nasıl çözümlendiğine bakıp onun ya bir yansısını pardus'ta ya da farklı bir 3rd party program ile pardus'ta gerçekleştirebilirsin.

Örneğin; Ben pardus'taki html browser'a alışamadım.Opera yükledim, Developer html'e alışamadım playonlinux üzerinden dreamweaver yükledim.Bunun gibi bir çok şeyi artık tek tık haline getirmişler, bence bunlara karşın gene de eksik demek kullanıcının mükemmeliyetçi bakış açısına bağlı kalıyor.

Zaten slogana bakarsanız anlarsınız, kullanıcının isteklerine göre diye.Ama bu neye göre baz alınmış? Eğer daha önceki sistemleri hiç incelersen ilk yüklediğin anda KDE, Gnope idi sanırım türü ara birimler geliyor ve insanın kafasını ciddi anlamda karıştırıyordu.Ben çok yemişimdir gecelerimi aradığım dosyayı bulmak için.Sonra terminal'den bir whereis blabla derim.Gider öbür masa üstünde çıkar, sonra da evde monitör filan bırakmazdım. Mesela bu direkt olarak aşılmış, ilk bir masa üstü geliyor ve windows help gibi pardus kaptan geliyor, ilk ayarların ıyaptırıyor.ParDON diye bir sistem gelecek, orada donanım listesinde olup, olmayan bütün sürücüler mevcut olarak oradan bakabilip driver sorununa rahatlıkla ulaşabiliceksin.Benim ilk anda kastırdığım ilk başta ekran ayarları vardı.Bu konuda az biraz daha uğraşılabilir. Ama spesyal olmayan ekran kartları için ( örneğin mx , ya da düşük kalite FX serileri ) kesinlikle tek tıkla yüklenebilicek seviyede bir pisi dosyası ile tamamlanmış durumda.

Pazar gününden beri kullanıyorum ve herhangi bir yamuğunu görmedim, kasıldığı durumları görmedim. ( bkz: 17 mb boş alanım kaldı ama hala canavar gibi çalışıyordu )
Ve senelerdir görmediğim bir arkadaşımı pardus sayesinde bulmam ise beni bir kez daha çok sevdirdi Smile






ImpLosioN Wrote: :
Back Track nedir ve diğerlerinden ayıran farkları nelerdir?


Bana Gore En onemlı Fark Exploit ve entegre programcıkların bır arada ve guzel olması tek fark benım ıcın bu zaten bu yuzden kullanıyorum. Dığer Adı Kara Ekrandır.... Very Happy






Hecekcisin yani, anladık Smile






bende seni anladım..






Bundan 2 hafta önce kadar nasıl bişey oldugunu öğrenmek için macintosh kurdum. e-kitaplardan bakarak kurabildim kurmasıda biraz karışık. kurdum ve en fazla 2 gun dayanabildim cok ilginç bi işletim sistemi windowsdan sonra acayip zor geliyo. Buarada windowsun biz kullanıcıları nekadar tembelleştirdiğini bir kez daha öğrenmiş oldum.

2 gun öncede nostalji olsun diye win95 kurdum Very Happy






Ubuntu 'nun Resmi Türkiye Sitesi ;
http://www.ubuntu-tr.org




Attention! You are currently viewing sitemap page!
We strongly suggest to look at original content

Search from web

Select page

Valid HTML 4.01 Valid CSS