Metal TR.NET - Yerli Gruplarina Sahip CIK !  
  Giriş veya Kayıt Ol
::  Ana Sayfa  ::  Hesabınız  ::  Forumlar  ::  Haberler  ::  Kritik  ::  Fotoğraf Galerisi  ::  Hosting  ::  Köşe Yazıları  ::
Menü
 Site
tree-T.gif Ana Sayfa
 Forum
 Haber Gönder
 Haber Arşivi
 Site Kadrosu
 Extra
 Hosting
 En İyi 10
 İnteraktif
 Demo & Mp3 Arşivi
 Video İzleme
 Fotoğraf Galerisi
 Destek
 Destekleyenler
 Linkekle
 Bizi Öner!
 
İçerik
. Yerli Gruplar
. Yabancı Gruplar
. Biyografiler
. Albümler
. Albüm Kritikleri
. Röportajlar
. Köşe Yazıları
. Köşe Yazıları Arşiv
. Dergiler
. Etkinlikler
· Gitar & TAB
 
Albüm Kritikleri
· KORN - The path of totality
· Hypocrisy-A Taste of Extreme Divinity (2009)
· Cyntia - Endless World (2012)
· Tiamat - The Scarred People
· Moonspell Alpha Noir-Omega White.
· Ghost - Opus Eponymous
· Testament - Dark Roots of Earth
· Lamb of God - Resolution
· Volbeat Live From Beyond Hell/Above Heaven
· Pentagram - MMXII
 
Kısa Haberler

[ Haber Arşivi ]
 
Son 10 Haber
· OPETH 22 Mart 2015′te İstanbul'da, 23 Mart'ta ise Ankara'da
[ 0 yorum - 7882 okuma ]
· Blind Guardian Istanbul konseri 14 Mayıs 2015
[ 0 yorum - 8319 okuma ]
· Blind Guardian 8 yıl aradan sonra yeniden Ankara’da
[ 0 yorum - 7673 okuma ]
· DYING FETUS 11 HAZİRAN 2015 İstanbul'da
[ 0 yorum - 9497 okuma ]
· Kurt Cobain belgeselinden ilk fragman geldi
[ 0 yorum - 7753 okuma ]
· Takıntı - Buhran klibi yayınlandı!
[ 0 yorum - 9963 okuma ]
· Wayne Static 48 yaşında hayatını kaybetti
[ 0 yorum - 9879 okuma ]
· Niklas Kvarforth video röportajı
[ 0 yorum - 9320 okuma ]
· Slipknot - The Gray Chapter
[ 0 yorum - 11187 okuma ]
· Bu akşam Stick To Your Guns İstanbul Konseri
[ 0 yorum - 9134 okuma ]

[ Devamı Haberler Bölümünde ]
 
Fotoğraf Galerisi

B Noktası



B Noktası



B Noktası



Heretic Soul @ Waldb ...



Heretic Soul



Heretic Soul



Heretic Soul @ Rock ...



Anoreksi Promo 2011



Anoreksi Promo 2011



Anoreksi Promo 2011


[ Fotoğraf Galerisi ]
 
Rastgele Biyografi


Graveworm
 
MetalTR Arama
 
Üyelik
 
Üye Olun
Kayıp Şifre

Güvenlik Kodu: Güvenlik Kodu
Güvenlik Kodunu Girin:
 
Üyelik:
Bugün: 0
Dün: 0
Bekleyen Üyelik(ler): 0
Toplam Üye: 42,731
En Son Üye: withMercy

Şu An Bağlı:
Misafir(ler): 175
Üye(ler): 0
Toplam: 175
 
Forumlardan
Last 10 Forum Messages

Evlilik
Son mesaj atan; _MeT_

Angela Gossow vs. Alissa White-Gluz
Son mesaj atan; withMercy

Altona 2007 debut album
Son mesaj atan; AltonAytac

Plak (LP) albüm dinlemeye başlamak
Son mesaj atan; HakanSS

2017'nin sonuna doğru METALTR toplaşması!
Son mesaj atan; quicksand

Şu anda Ne Dinliyorsunuz?
Son mesaj atan; quicksand

Uzaylılar 2012'de dünyaya gelecek?
Son mesaj atan; quicksand

Neredesiniz lan!
Son mesaj atan; kill_the_king

Aranızda Yeniyim
Son mesaj atan; Belorin

13 yil sonra
Son mesaj atan; Belorin


[ Metal TR.NET - Yerli Gruplarina Sahip CIK ! ]
 
Köşe Yazıları
 
Biyografi: Melankolinin sesi Dimness Through Infinity
Yerli gruplarImpLosioN bildirdi: "



Aydın'dan kopup gelen melankoli sesleri..

1998 yılında çıkarttığı "Dreadful Tales of Feeble Breeze" adlı başarılı ve farklı çalışma ile müzik hayatına başlamış oldu..


Biyografi için haberin devamına tıklayın


Dimness Through Infinity, 1998 yılında çıkarttığı "Dreadful Tales of Feeble Breeze" adlı başarılı ve farklı çalışma ile müzik hayatına başlamış oldu.
Başlangıçta 5 kişilik kadro ile müzik yapmaya başlayan Dimness Through Infinity, kurulduktan kısa bir süre sonra, bu demoyu yayınladı. 11 parçadan
oluşan 38 dakikalık bu demo içeriği ve kalitesi ile bir çok insanın beğenesini kazandı ve underground çevrede çok iyi eleştiriler aldı. Demoda grup şimdi olduğu gibi hüzün konsepti altında müzik yapıyordu ama "Dreadful Tales of Feeble Breeze" adlı çalışmasında yer yer müzikal olarak şimdikinden farklı etkiler de görülüyordu. (epik,gothic,dark metal...) Dimness Through Infinity bir yıl sonra bu kez "When The Soul Weeps Alone..." adlı bir demo yayınladı ve bu demoda çok yol aldığı görüldü.

Grup hem kadrosunda hem de müzikal yapısında bazı değişklikler yaptı. Anıl Emre Dedeoğlu artık davulun yanında klavye ile de gruba destek veriyordu ve Emrah Korkmaz da gitarın yanısıra bas gitar yazılılmarını da üstlendi. Böylelikle grup kadrosunu daralttı ancak çekirdek kadrosunu koruyarak, Aytaç Özcan'ın lead vokal eşliği ile bu kayıdı başarı ile bitirdi ve doom metal çevresince oldukça beğenildi. İlk demodaki müzikaliteyi korumuş ancak müzikal çizgisini melankolik doom metale doğru kaydırmıştı. Ankara'da yapılan kayıtlar tatmin ediciydi ve grup kaydettiği 4 parçanın 3'ünü seçerek bu demoyu piyasaya sürdü.

Klavye ve bayan vokal destekli 3 depresif parçadan oluşan 23 dakikalık bu demo yurtdışında da iyi tepkiler aldı. Lirikler yine duygusal ve içe kapanık olmakla beraber Dimness Through Infinity kendine özgü karanlık ve gizemli atmosferini yarattı. Bu iki demoyu grup kendi imkanlarıyla kaydedip kendi imkanlarıyla dağıtmasına rağmen, grubun iki demosu da gerek yurtiçi gerekse yurtdışında çok iyi tepkiler aldı. Grup 1999 yılında çıkarttığı "When The Soul Weeps Alone..." adlı demosunu tam 3 yıl sonra bu kez bir de bonus parça ile CD formatta hazırladı ancak piyasaya sürmedi, sadece posta yolu ile sınırlı sayıda dağıtımı tercih etti.
(Bu iki demoyu da artık piyasada bulmak imkansız; ancak gruba yazarak, grupla bağlantıya geçerek bu çalışmaları edinebilmek mümkün) Dimness Through Infinity 2000 yılı ortalarında debut albümleri için Ankara'da kayıtlara start verdi ve 2 yılın sonunda tam 13 parçadan oluşan 58 dakikalık "Nymph" adlı albümün kayıtlarını tamamladı ve 2003 başlarında bu albümün yayınlanması için Atlantis Müzik ile anlaştı ve albüm Haziran 2004 te "Atlantis Müzik" etiketiyle yayınlandı.

"Nymph" adlı albümde başlangıçta olduğu gibi davul/klavye görevini üstlenen Anıl Emre Dedeoğlu ve Emrah Korkmaz (gitar) dışında gruba 6 da session eleman destek verdi. Ebru Namlı (vokal), Oguz Akalın(brt vokal), Canan Sevgin Ulukan(keman), Aytac Özcan(vokal-speech), Taçkın Bilal(bas gitar), Marco(flut). Dimness Through Infinity "Nymph" adlı albümünde yan flut ve keman gibi enstrümanlar da kullanarak müzikal çehresini biraz daha genişletti ve demolardan farklı olarak grup daha ambient bir soundda çalmaya başladı. Bayan vokal ve klavye kullanımı eskiye göre çok daha farklı ve yoğundu. Dimness Through Infinity'nin konsept albümü "Nymph" müzikal olarak karanlık ve gizemli doom/ambient bir çizgide dururken, masalımsı, melankolik ve mistik lirikleri de güçlü konsepti tamamlıyor. Dimness Through Infinity eski çalışmalarında da olduğu gibi bayan vokal ve klavye desteği ile melankolinin engin denizinde yol almaya devam ediyor.



Line up – Kadro


Ebru Namlı,
vokal / female vocals
Anıl Emre Dedeoğlu,
davul, klavye / drums, keyboards
Emrah Korkmaz,
gitar / guitars
Oğuz Akalın,
brt vokal (session) / growling vocals
Canan Sevgin Ulukan,
keman (session) / violins
Aytaç Özcan,
vokal,speech (session) / vocals
Taçkın Bilal,
bas gitar (session) / basses
Marco,
flut (session) / flute

Diskografi:
1998 Demo Tape Dreadful Tales Of Feeble Breeze Self-Financed
1999 Demo Tape When The Soul Weeps Alone... Self-Financed
2002 Demo CD When The Soul Weeps Alone... Self-Financed
2004 Full-Length Nymph Atlantis Müzik (Haziran 2004 CD)"
Tarih: 14.07.2006 Saat: 16:16 Gönderen: Keyifpezevengi
 
İlgili Bağlantılar
· Daha fazla Yerli gruplar
· Haber gönderen Keyifpezevengi


En çok okunan haber: Yerli gruplar:
İstanbulun en köklü blackmetal grubu sagunun tekrardan dirilişi

 
Haber Puanlama
Ortalama Puan: 4.18
Toplam Oy: 16


Lütfen bu haberi puanlamak için bir saniyenizi ayırın:

Mükemmel
Çok İyi
İyi
İdare Eder
Kötü

 
Seçenekler

 Yazdırılabilir Sayfa Yazdırılabilir Sayfa

 

Haberi ... Bookmark Ağına Ekle.

BlinkList del.icio.us FaceBook Folkd Furl Google Linkarena Mister Wong oneview Webnews Yahoo MyWeb YiGG

Yorumlar yazarlarına aittir. İçeriklerinden biz sorumlu tutulamayız.

Anonim kullanıcı yorum yazamaz, lütfen kayıt olun

Re: Melankolinin sesi Dimness Through Infinity (Puan: 1)
Gönderen: EwReNioS (theblackopera@LaNetLiköy.com) Tarih: 15.07.2006 Saat: 13:03
(Kullanıcı Bilgisi | Mesaj Gönder)
lisedeyken tanışmıştım grubnun müziğiyle. gerçekten çok güzel ve başarılı parçaları var. uzaun bi aradan sonra yeniden hebr alabilmek çok güzel. tüm gruba başarılar



Re: Melankolinin sesi Dimness Through Infinity (Puan: 1)
Gönderen: I_am_the_dark Tarih: 15.07.2006 Saat: 10:16
(Kullanıcı Bilgisi | Mesaj Gönder)
biraz geç keşfettim bu grubu maalesef..ama harika grup özellikle bu aralar sık sık dinliyorum...



Re: Melankolinin sesi Dimness Through Infinity (Puan: 1)
Gönderen: ImpLosioN (kerem@girisim.org) Tarih: 15.07.2006 Saat: 03:09
(Kullanıcı Bilgisi | Mesaj Gönder)
Intro parcaları acayip hoşuma gitti.yağmur sesi cok iyi geliyor..



Re: Melankolinin sesi Dimness Through Infinity (Puan: 1)
Gönderen: GlooM (GlooM@metaltr.net) Tarih: 15.07.2006 Saat: 01:00
(Kullanıcı Bilgisi | Mesaj Gönder)
super grup tavsiye ederim dinlemeyenler ve bu tarzi sevenler kesin dinlesin bence.<br /> Biyografi için tesekkurler kerem eline saglik.



Re: Melankolinin sesi Dimness Through Infinity (Puan: 1)
Gönderen: ironclad (ironclad@metaltr.net) Tarih: 16.07.2006 Saat: 12:40
(Kullanıcı Bilgisi | Mesaj Gönder)
seviyorum bu adamlari ben,uzun zamandir arşivimde var bu grup,dinlemek huzur veriyor,rahatsiz eden bir huzur...



Re: Melankolinin sesi Dimness Through Infinity (Puan: 1)
Gönderen: -rAzieL- Tarih: 01.08.2006 Saat: 05:10
(Kullanıcı Bilgisi | Mesaj Gönder)
böle aydin da kopup geldiler ya , bende dinlerken eriyorum hani bide nazillideyim böle bi ho$ oluo insan :)



Re: Melankolinin sesi Dimness Through Infinity (Puan: 1)
Gönderen: bindokuzyuz84 (tesbix@hotmail.com) Tarih: 03.10.2007 Saat: 15:13
(Kullanıcı Bilgisi | Mesaj Gönder)
qüvenimin boşa çıkmadığı qrup..
bırakın alıp qötürsün melodiler..


MetalTR.NET'de yayınlanan tercümeler, biyografiler, köşe yazıları, resimler ve sair materyaller izinsiz ve kaynak gösterilmeksizin kullanılamaz.
Copyright © 2004-2012 MetalTR.NET
| Yasal Uyarı



Sitemap - forumtags - müzik haber Dovme Dövme
Web site engine code is Copyright © 2003 by PHP-Nuke. All Rights Reserved. PHP-Nuke is Free Software released under the GNU/GPL license.
Sayfa Üretimi: 0.15 Saniye
Untitled Document