Marxe Geçerken Uğrayan

|
Tarih: Pzr Oca 26, 2014 8:13 am Mesaj konusu: Metalde bas gitar |
|
Belki duymuyosunuz ama yedirtmeyiz!Çünkü dinlemesini bilmiyosunuz.Basa başlayan her metalcinin derdidir bu aslında.Aslına bakarsanız bas duyulur.Tabi bunun için normal bi kulağa ve bir kulaklığa ihtiyacınız var.Ve tabiki odaklanma gücüne!
Bas ve bateri metal soundunun derin temelini oluşturur.O karanlık veya parlak metal tonunu sağlayan etmenlerin başında bas gelir.Tabiki üzülerek söylüyorum burzumanın sadece bi albümünde bas var.
Metalde bas alttan ritmi ve kök sesi verdiği için yanlış çalanın grupta çok parlamasına sebep olur,hataları belli eder.Kendisi yanlış çalarsa soundun içine eder.
Metal müzikte bas gitar tremolo ile doludur.Judas priestten tutun bathorye venoma kadar deli gibi tremolo çalarsınız.hele steve harris,hele o thrash metalin boş mi telleri.
Steve Harris gerçekten duyulur.çünkü ritim dışında çalar.sürekli triplet.helal olsun adama ama teprik edilesi bi basçı.bide cronosa bakın.black metalin o efsanevi kayıt ortamında kulak patlatan baslar.240 bpm çalan parmaklar.
Evet basın zor yanlarından biri budur.herkes pena ile çalar.siz o riffi parmaklarınız ile çalarsınız.
Tabi yokmudur vardır.Bassı distortiona alıp slap çalmak,bazı death metal ve metalcore basçıları yapar.ki bunu iyi bir pedalla yaparsanız gitarcıyı orta yerinden çatlatırsınız.
Kısacası bas metalde çok gerekli ve DUYULAN bir enstürman.Bay _________________ Nalet Olsun Duyulmuyorum |
|