Önceki başlık :: Sonraki başlık |
Yazar |
Mesaj |
desiderius Kataklysm

Kayıt: Aug 29, 2005 Mesajlar: 1128 Nerden: ankara - eskişehir
|
Tarih: Çrş Ksm 28, 2007 11:35 am Mesaj konusu: Ağır Roman |
|
KÜNYE
Oyuncular
Okan Bayülgen ( Salih)
Müjde Ar (Tina)
Savaş Dinçel (Berber Ali)
Burak Sergen (Arap Sado)
Mustafa Uğurlu (Reis)
Zafer Algöz (Gaftici Fethi)
Serra Yılmaz (Ağır Abla)
Levent Erim (Fil Hamit)
Aysel Gürel (Puma Zehra)
Yönetmen
Mustafa Altıoklar
Senarist
Mustafa Altıoklar
Metin Kaçan
Yapımcı
Sabahattin Çetin
Mehmet Soyarslan
Müjde Ar
Müzik
Balık Ayhan
Atilla Özdemiroğlu
Görüntü Yönetmeni
Ertunç Şenkay
Ağır Roman, 1997 yapımı bir Türk filmidir. Başrollerde Okan Bayülgen, Müjde Ar, Mustafa Uğurlu, Savaş Dinçel, Küçük İskender ve Burak Sergen oynamıştır.
Film Metin Kaçan'ın aynı adlı romanından uyarlanmıştır ve dönemin en çok ses getiren filmlerinden biri olmuştur.
Ağır Roman, genelde Kolera Sokağı'nı, özelde bir ailenin parçalanışının belli bir zamana denk düşen öyküsünü anlatır. Metropol, Kolera Sokağı'nı adeta bir ateş çemberi gibi sarmıştır. Bu çemberin içindeki akrep ise ailenin küçük oğlu Salih' tir. Ateş çemberinin sardığı Kolera Sokağı, kan ve şiddete hep insanca yanıtlar verir. Arap Sado sustalısını ve şanını bu yüzden Salih' e devreder. Fakat naif Salih, Kolera'nın bütün umudunu bir sustalıyla taşıyabilecek güçte değildir. Arap Sado ve Salih yanlış zamanda ve yanlış yerde dururlar. Kolera, kozmopolit bir bütünlüktür: çok sesli ve çok renkli...Müslümanı, Hıristiyanı, Yahudisi, Süryanisi, Türk'ü, Rum'u, çingenesi, köylüsü, mafyası, camisi, kilisesi, kerhanesi ile...Her biri bir yanıyla komik, bir yanıyla trajik ama çoğu zaman alaycı karakterleriyle...Onlar bugünlerini rasgele yaşarken, yarınlarına umarsızdırlar.
"Ağır Roman, adı gibi ağır ağır, dolu dolu, şenlikli bir uyarlama olarak izlenmeyi hak ediyor."
Sungu Çapan, Cumhuriyet
ÖDÜLLERİ
* Okan Bayülgen - Sadri Alışık en iyi erkek oyuncu ödülü
* Burak Sergen - ÇASOD en iyi erkek oyuncu ödülü
* Sevda Ferdağ- Altın Portakal - En iyi yardımcı kadın oyuncu
* Uğur İçbak - Altın Portakal - En iyi görüntü
Kaynaklar : tr.wikipedia.org
www.sinematurk.com
www.film.gen.tr
www.belgefilm.com _________________ Disconnectus Erectus |
|
Başa dön |
|
 |
Sponsor Linkler
|
Tarih: Google ve Sponsor Baglantilari Mesaj konusu: Sizde bu bölüme reklam verebilirsiniz ! |
: # |
|
|
|
Başa dön |
|
 |
desiderius Kataklysm

|
Tarih: Çrş Ksm 28, 2007 11:39 am Mesaj konusu: |
|
filmi izliyenler bu nacizene repliği hatırlarlar sanırım "alem g.t olmuş be Salih!"  _________________ Disconnectus Erectus |
|
Başa dön |
|
 |
denifs DevilHorn

|
Tarih: Cmt Şub 16, 2008 1:57 am Mesaj konusu: |
|
cocukluktan erişkinlige gectim dönemlerde bu filmi cocuklumdan hatırladımı anımsamıs ve tekrardan bulup izledim sora hastalık oldu dvd sini buldum gunde 3 defa izledimi hatırlarım o dönemler en son kitabını aldım hayatında kitap okumamış biri olarak onu okudum ama film de ki bi cok sey o dönemlerde yasadım yerdede yasanıyodu guc catısmaları uyusturucu pazarı falan filan halada en cok sevdim filmler arasındadır _________________ herkes kutu kutu pense oynarken ben kutu kutu bira içiyodum |
|
Başa dön |
|
 |
Bratta Veled-i METAL

|
Tarih: Pts Şub 18, 2008 6:02 pm Mesaj konusu: |
|
ImpLosioN demiş ki: |
Efsanevi Türk Filmlerinden birisi benim gözümde.
Tina'yı gardıloba yapıştırıp bacak arasına bıçağı sokma sahnesi çocukluğuma damgasını vurmuştu resmen  |
O sahnede aklım çıkmıştı benim. _________________ Yankee Rose |
|
Başa dön |
|
 |
desiderius Kataklysm

|
Tarih: Pts Şub 18, 2008 6:13 pm Mesaj konusu: |
|
 _________________ Disconnectus Erectus |
|
Başa dön |
|
 |
DolapFenomeni Geçerken Uğrayan

|
Tarih: Prş Ağu 28, 2008 2:48 pm Mesaj konusu: |
|
o nassı bir sevgidir, aşktır, tutkudur varmı böyle seven bu devirde ? _________________ Derinlerde Bir Yerde!! |
|
Başa dön |
|
 |
Taypan Gore-Grind

|
Tarih: Prş Ağu 28, 2008 2:52 pm Mesaj konusu: |
|
şu ana kadar izlediğim en güzel türk filmi diyebilirim.. |
|
Başa dön |
|
 |
cadi_agacindaki_kedi Nefastum FAN

|
Tarih: Sal Eyl 02, 2008 9:04 am Mesaj konusu: |
|
Sağlam filmdir.. _________________ Ļĭƒё їѕ jυѕт ά Đѓєαмѕ Ωл тhє Щάў τо Đęãτђ… |
|
Başa dön |
|
 |
dawnofthedead Dead Soul

|
Tarih: Prş Eyl 04, 2008 10:04 pm Mesaj konusu: |
|
türk film tarihinin en büyük başyapıtlarından biri çok defa izlemişimdir oyunculuk olsun hikayesi olsun film müzikleri olsun dört dörtlük bir film kelimelerle anlatmaya kalksamda anlatamadığım bir film  _________________ belki de en güzeli böyle... |
|
Başa dön |
|
 |
Skullchukka Kozmik Tesadüf

Kayıt: Sep 25, 2005 Mesajlar: 2869 Nerden: Japonya / Hollanda
|
|
Başa dön |
|
 |
desiderius Kataklysm

|
Tarih: Cum Eyl 05, 2008 12:12 am Mesaj konusu: |
|
O da güzelmiş Bir daha bir göz at o zman sen, vakit kaybı olmaz emin olabilirsin  _________________ Disconnectus Erectus |
|
Başa dön |
|
 |
Sitting_Bull Veled-i METAL

Kayıt: Nov 17, 2007 Mesajlar: 121 Nerden: İstanbul-Vatan Caddesi
|
Tarih: Çrş Arl 24, 2008 12:12 am Mesaj konusu: |
|
Usta karikatürist Hasan Kaçan'ın kardeşi Metin Kaçan'ın ''Ağır Roman'' adlı kitabından sinemaya başarılı bir şekilde uyarlanan aynı adlı filmini ben de izlemiştim yıllar önce...
Okan Bayülgen'in aşkından sarhoş olmuş küfelik halde evine dönerken söylediği şu replik hiç aklımdan çıkmaz:
-''Ruhum çalkalanıyor abi!!!''
Ama filmin uyarlandığı romanı da mutlaka okuyun derim;zira filme yansımamış bir çok ayrıntı ve öykü bulacaksınız..
Metin Kaçan'ın ''Harman Kaplan'' ve ''Fındık Sekiz'' adlı hikaye kitaplarını da okuyun..Keyif alacağınızdan eminim... _________________ ''Gül,ey saf çelişki...Nice gözkapağının altında,hiç kimsenin uykusu olmamanın sevinci...''-Rainer Maria Rilke. |
|
Başa dön |
|
 |
_MeT_ ShiniGami

|
Tarih: Prş Arl 25, 2008 11:24 am Mesaj konusu: |
|
Skullchukka demiş ki: |
Ben sadece bu filmin müziklerini hatırlıyorum İzleyip izlemediğimi bilmiyorum o_o |
çünkü sen öküzsün skulçük madem hatırlamıyosun hemen izlesene seni o filmde tecavüze uğrayan at olmanı istiyorum egemen bu arada salih o takıldığı çatıya çıktım kendi evlerinin çatısı değilmiş montaj çıktı başka evin çatısıymış  _________________
Kahpe kızı avlamak.. |
|
Başa dön |
|
 |
sadistruh Geçerken Uğrayan

|
Tarih: Prş Tem 09, 2009 10:21 pm Mesaj konusu: |
|
bu film bana sigarayı nasıl içeceğimi öğretmişti, gercekten bu ülkede yapılmıs filmlerin en iyisidir diyebilirim, kitabını da okudum izlemiş etkisi yaratacak kadar canlı bi anlatımı var _________________ [img]http://img149.imageshack.us/img149/5818/normalc2wg3il.jpg[/img] |
|
Başa dön |
|
 |
achil Sebil-i Sübyan

Kayıt: Sep 14, 2009 Mesajlar: 77 Nerden: Uzaktan Çok Uzak Bi Yerlerde Büyülü Bir Masal Kentinde
|
Tarih: Çrş Ekm 07, 2009 7:29 pm Mesaj konusu: |
|
sadistruh demiş ki: |
bu film bana sigarayı nasıl içeceğimi öğretmişti, gercekten bu ülkede yapılmıs filmlerin en iyisidir diyebilirim, kitabını da okudum izlemiş etkisi yaratacak kadar canlı bi anlatımı var |
ben de iyi içerim
müjde ar yıllanmış şarap gibi ama biraz erotizmden uzak dursa daha farklı rollere bürünse daha iyi olur _________________ Yaratmak Dert Değil Tanrı İçin.... |
|
Başa dön |
|
 |
WastingMyHate Bloodline

|
Tarih: Çrş Ekm 07, 2009 9:44 pm Mesaj konusu: |
|
Daha once hiz izlemedim demeyi dusunuyorum ama taslanicam diye korkuyorum Su an streamde, birazdan baslicam izlemeye :p _________________ The Broadcast like their prayers went unanswered and ignored
god, like the rest of the world, just watched in silence |
|
Başa dön |
|
 |
dawnofthedead Dead Soul

|
Tarih: Çrş Ekm 07, 2009 11:01 pm Mesaj konusu: |
|
Yerlere yatmama sebep olan sahnesi.
 _________________ belki de en güzeli böyle... |
|
Başa dön |
|
 |
Teddy Halkın Emosu!

Kayıt: Nov 13, 2010 Mesajlar: 757 Nerden: istanbul-tekirdağ
|
Tarih: Cmt Ksm 13, 2010 5:04 pm Mesaj konusu: |
|
Eskiler gibisi yok ya.. _________________ Azıma sıcıyım.evet yapayim bunu.
 |
|
Başa dön |
|
 |
|